Last news in Fakti

20 Декември, 2018 07:11 2 969 46

Тръмп: Ние спечелихме срещу ИДИЛ (ВИДЕО)

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • сирия-
  • доналд тръмп

Президентът обясни във видеообръщение решението си да изтегли американските войници от Сирия

Тръмп: Ние спечелихме срещу ИДИЛ (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Белият дом разпространи видеообръщение, в което президентът Доналд Тръмп обяснява неочакваното си решение да изтегли войските на САЩ от Сирия, предаде АР.

"Ние спечелихме срещу ИДИЛ". "Време е нашите военни да се върнат у дома", заявява Тръмп.

Официални американски представители съобщиха, че Тръмп ще изтегли от Сирия всичките 2000 американски войници, намиращи се там. Това предизвика тревога и възмущение сред републиканските законодатели. Служители казаха, че ръководители на министерството на отбраната и военни командири до последния момент са се опитвали да разубедят президента да взима това решение. Изненадващото обявяване на победа над ИДИЛ е в противоречие и с оценките на собствените му експерти за положението в Сирия.

В обръщението си Тръмп посочва колко тежко е да пишеш писма и се обаждаш на близките на загиналите в битка. "Сега те всички се връщат, незабавно се връщат", заявява той.

Висш правителствен служител заяви пред репортери, че решението за изтегляне на американските военни се базира на убеждението на Тръмп, че американските войници в Сирия нямат други задачи освен да се бият с "Ислямска държава", която сега държи около 1 процент от територията, която владееше, когато бе най-силна.

Видни американски сенатори реагираха с недоволство на новината. Сенатор Марко Рубио от Флорида каза, че изтеглянето ще е "голяма грешка" и че кюрдските бойци ще престанат да се бият срещу "Ислямска държава", когато им се наложи да се изправят срещу турски войски, преминали границата със Сирия. Това е лоша идея, на практика тя помага на ИДИЛ, заяви Рубио и предупреди, че изтеглянето на САЩ може да предизвика по-широк конфликт в региона.

Тръмп: Ние спечелихме срещу ИДИЛ (ВИДЕО)

Само преди няколко дни специалният пратеник на САЩ в антиджихадистката коалиция - Брет Макгърк каза, че американските войски ще останат в Сирия, дори след като ИДИЛ бъде изгонен от бастионите си.

Преди две седмици генерал Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник щабовете, каза, че САЩ все още има да свършат много работа, за да обучат местните сирийски сили как да не допуснат възраждане на "Ислямска държава" и да стабилизират страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бени Хил

    31 4 Отговор
    Господин Тръмп винаги е има високо чувство за хумор.

    Коментиран от #22

  • 2 среднощен

    26 2 Отговор
    С две думи - кюрдите да се спасяват сами..!? Естествено е, че при създалото се положение ще искат помощ от Русия!

    Коментиран от #14

  • 3 Руските свине

    3 19 Отговор
    На три пъти обявиха, че са победили ИД а джуджето на два пъти каза, че изтегля войските, но все още са там. Ако бай Дончо наистина тръгне да се изтегля ще има импийчмънт.
  • 4 Гост

    28 6 Отговор
    Какво прави само едно С 400... без въздушна поддръжка, резултата от наземните операции клони към нула. Така ще почнат да се изтеглят и от другаде! На добър път към дома!

    Коментиран от #7

  • 5 бббббб

    8 3 Отговор
    Хахаха смешник
  • 6 Морук

    9 3 Отговор
    Поразяващата уста пак се прояви със нашата тиква да не са братя

    Коментиран от #9

  • 7 Само питам

    7 25 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Спеше ли С400 на 8 срещу 9 февруари, когато над 300 вагнеровци край Дейр ез Зор станаха на руско печено, разбирачо?

    Коментиран от #16

  • 8 джи пи

    11 2 Отговор
    Полевите командири се предават и оставят орьжието си Интересно зашо по сандьците с боеприпоси има маркировки от Полша Бьлгария И други европеиски страни Нали се борят за демокрация

    Коментиран от #11

  • 9 Фолклорист

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Морук":

    И Баце и бай Дончо първо говорят, след това мислят и дават на "заден".
  • 10 ОТ ТРИТЕ СРЕДНОТО

    15 3 Отговор
    ЖЕСТА МУ КРАСНОРЕЧИВО ПОКАЗВА ......КАКВО СА СПЕЧЕЛИЛИ !!!!
  • 11 Само питам

    2 14 Отговор

    До коментар #8 от "джи пи":

    Това ТАСС ли го съобщи или лично се видял, русофилче?
  • 12 Фатмак

    9 0 Отговор
    То да е чеп, да го извадиш, ама то войска.
  • 13 Жозеф

    3 14 Отговор
    Мачкай, Доне!

    Коментиран от #24

  • 14 Оня

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Не,Турция ще прави каквото си поиска.Освобождават се от отговорност.

    Коментиран от #26

  • 15 NikNay

    14 0 Отговор
    Да бе, вие спечелихте сами и ВСВ . . . .
  • 16 Отговарям

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Съвет - спри да питаш, освен смешен, си също така и доста жалък

    Коментиран от #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Винету

    14 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сссерем":

    Откровените лъжи са основен подход във външната политика на каубоите.
  • 19 Хаххаахаххах

    15 2 Отговор
    Краварите са в шок и потрес, жлъч се лее от сутринта, след като създаде ИДИЛ , Фащ го победи пахапхапапапапахахахахха
  • 20 ЪРП

    13 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА.............ТЕЗИ СТАНАХА НАЙ-МАЩАБНОТО ПОСМЕШИЩЕ В ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА!!!!!
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДО КАКВА СТЕПЕН УМСТВЕНО СА ДЕГРАДИРАЛИ, ЩОМ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ,ЧЕ МОГАТ ДА ПРОБУТВАТ ТАКАВА СМЕХОТВОРНА И ЖАЛКА ПРОПАГАНДА!!!!!!!
  • 21 Стоян Георгиев

    7 2 Отговор
    Има някаква сделка между Сащ - Турция. Всичко става много бързо.. Турция купува Пейтриът от САЩ а САЩ се изтеглят от Сирия.. И да е така и да не е така само едно е сигурно, че сега Турция ще почне мащабна военна операция срещу кюрдите, САЩ ги няма, Русия - Турция са неразделни а кюрдите са сами срещу Турция...
  • 22 Данчо шопа

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бени Хил":

    Ти откъде знаеш за Тръмп ,,да неси спал с него
  • 23 ****

    8 0 Отговор
    Защото спечелихте, и за това искате да се измъкнете по терлици,за да не ставате за смях през света?Искате да изягате,защото почти еникожиха вашето отроче ИД,и няма кото да защитавате вече.
  • 24 ШШШШТ

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Жозеф":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА.............ТЕЗИ СТАНАХА НАЙ-МАЩАБНОТО ПОСМЕШИЩЕ В ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА!!!!! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДО КАКВА СТЕПЕН УМСТВЕНО СА ДЕГРАДИРАЛИ, ЩОМ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ,ЧЕ МОГАТ ДА ПРОБУТВАТ ТАКАВА СМЕХОТВОРНА И ЖАЛКА ПРОПАГАНДА!!!!!!!
  • 25 да живее РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    6 1 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХА.............ТЕЗИ СТАНАХА НАЙ-МАЩАБНОТО ПОСМЕШИЩЕ В ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА!!!!! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДО КАКВА СТЕПЕН УМСТВЕНО СА ДЕГРАДИРАЛИ, ЩОМ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ,ЧЕ МОГАТ ДА ПРОБУТВАТ ТАКАВА СМЕХОТВОРНА И ЖАЛКА ПРОПАГАНДА!!!!!!!
  • 26 среднощен

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Оня":

    С "отбранителни и освободителни" войни Русия е постигнала много - около 1/6 част от сушата на земята..!!? Когато "световният елитът" е един и същ няма значение кой "създава" ситуацията и кой е "миротворецът"..!? Световно лицемерие и цинизъм..!!!
  • 27 Оня

    5 0 Отговор
    Тръмп е бизнесмен и си печели от конфликти. Ако има такива си продават оръжията. Те това е.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 koпа

    2 2 Отговор
    Какво ще кажат сега анализаторите ,който казваха че краварите щели да покажат на турците от къде изгрява слънцето ,много ми е интересно как сега тези специялисти ще спасят терористите РКК от турците.
  • 30 НКВД

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Само питам":

    Много обичам да разкривам соросоидни джендери с меки китки заработващи от сутринта дребни грошове и защитаващи Тръмп. Нека сами прощетат и се ограмотят за становището на Рубио и други видни републиканци в сената.

    Коментиран от #31

  • 31 Русофил

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "НКВД":

    Сороснята грухти от сутринта изтъркани мантри и стана за смех. Изщакаите новите опорни точки и тогава квичете. Така само подкопавате и без това поулегналия пиедестал на ФАЩ.

    Коментиран от #37

  • 32 Ива

    0 5 Отговор
    Тръмп е бизнезмен не политик. Предния ден продават "Пейтриът" на турците и след това ние се изтегляме, да се оправят турците с кюрдите. Това не е ръководителя за най-великата страна в момента. На Америка и трябват ръководители като Рейгън.
  • 33 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    5 1 Отговор
    ХАХАХАХАХАААААААААААААААА, ЦИЕЛИЯ СВЯТ ИМ СЕ ПОДИГРАВА, САМО ТЕ НЕ МОЖАХА ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ, ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ФАНТАСТИКАТА Е ЕДНО, РЕАЛНИЯ ЖИВОТ СЪВСЕМ ДРУГОООООООООООО, ИЗЛЕЗТЕ ОТ ФИЛМАААААААА КРАВЕШКИ УРОДИИИИИИИИИИИИИ, И ПОГЛЕДНЕТЕ РЕАЛНОСТТААААААААААААА ЧЕ СТЕ НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
  • 34 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ХАХАХАХАХАААААААААААААААА, ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМ СЕ ПОДИГРАВА, САМО ТЕ НЕ МОЖАХА ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ, ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ФАНТАСТИКАТА Е ЕДНО, РЕАЛНИЯ ЖИВОТ СЪВСЕМ ДРУГОООООООООООО, ИЗЛЕЗТЕ ОТ ФИЛМАААААААА КРАВЕШКИ УРОДИИИИИИИИИИИИИ, И ПОГЛЕДНЕТЕ РЕАЛНОСТТААААААААААААА ЧЕ СТЕ НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
  • 35 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    2 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАААААААААААААААА, ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМ СЕ ПОДИГРАВА, САМО ТЕ НЕ МОЖАХА ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ, ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ФАНТАСТИКАТА Е ЕДНО, РЕАЛНИЯ ЖИВОТ СЪВСЕМ ДРУГОООООООООООО, ИЗЛЕЗТЕ ОТ ФИЛМАААААААА КРАВЕШКИ УРОДИИИИИИИИИИИИИ, И ПОГЛЕДНЕТЕ РЕАЛНОСТТААААААААААААА ЧЕ СТЕ НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
  • 36 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    2 0 Отговор
    СПЕЧЕЛИЛИ СТЕ САМО , ОТ ТРИТЕ НАЙ-ДЪЛГОТОООООООООООО, ДА ВИ Е ЧЕСТИТТТТТТТТТТТТ ХУЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, ХАХАХАХАХААААААААААААААААААА, СМЪРТ НА КРАВЕШКАТА ИЗМЕТТТТТТТТТТТТТТТТТТ

    Коментиран от #39

  • 37 Халил ага

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Русофил":

    Не се караите керата. От ситуацията единствения печеливш е бай Ердо. Днес на югоизток, след някой ден на северозапад. Ще дойде време.

    Коментиран от #43

  • 38 ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    5 1 Отговор
    КРАВЕШКИ ПАРАЗИТИИИИИИИИИИИИИИИИ УНИЩОЖЕНИ СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 39 Др Чирков

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ":

    Бързо хапчетата. Пийни водичка и полегни. Угаси компа защото ти првокира пристъп на параноя.
  • 40 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    сащ си вкараха егати автогола с този ненормалник тръмп.решението му няма да издържи ,но създава много лошо мнение за американската администрация.след атаките срещу нато,подкрепата за русия в украина сега и това .било лошо да пише на семеиствата на убитите воиници.в сирия американците не даваха жертви до сега ,а изтеглянето им от там ще доведе до победа на тия дето искат да изтребят сащ.дали е помисли за това?едва ли.тръмп е психично болен ненормалник ,но за съжаление е американски президент.

    Коментиран от #41

  • 41 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Квичене и грухтене в русофилската сган след като видя победителя в борбата с ИДИЛ. Америка Фърст. Трябва да признаете, че ние сме победителите.
  • 42 Ами

    1 0 Отговор
    Ами ...вЕрваме Ви , господин Тръмп ...също така Ви вЕрваме , че сте спечелили и Втората Световна Война, и Първата Световна Война и Стогодишната Война ....ууупппсссс ... тогава Ви е нЕмало , увлякох се малко ...сори.
  • 43 Те китайците

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Халил ага":

    Те китайците еднъжка в 1968г. опитаха да тръгнат в тая посока / откъм тях североизток /, че не се върнаха ...и още им държи влага.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.