Last news in Fakti

21 Декември, 2018 20:10 2 355 6

Над 50 души са ранени в Каталуния

  • каталуния-
  • испания-
  • протести-
  • ранени-
  • арести-
  • полиция

Поне 30 от ранените са служители на реда

Над 50 души са ранени в Каталуния - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 51 души пострадаха днес в испанската автономна област Каталуния по време на протестни акции срещу централното правителство на Испания, съобщи в Туитър регионалната служба за бърза помощ, цитирана от ТАСС.

По нейни данни поне 30 от ранените са служители на реда. Днес в цяла Каталуния има митинги и протестни акции заради изнесеното заседание в Барселона на министерския съвет на Испания начело с премиера Педро Санчес.

Демонстрантите блокират уличното движение и издигат барикади. Периодично на регионалната полиция "Мосос д'eскуадра" се налагаше да използва сила срещу протестиращите, които се опитаха да разкъсат полицейския кордон и хвърляха предмети по униформените служители. До момента са задържани 11 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 среднощен

    11 4 Отговор
    ЕС явно няма да се размине само с Брекзит..!?

    Коментиран от #3

  • 3 и кога точно

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    каталунците са заявили , че искат да излезнат от ес ??? та нали те се натискаха да започнат преговори да останат автоматично в ес когато напуснат ес а от ес им заявиха , че няма да разговарят с тях защото испания си има правителство .тия са като англетата....да не плащат , че получават изгода от това , че са в испания и ес а само да избират което им е изгодно

    Коментиран от #4

  • 4 среднощен

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "и кога точно":

    Не става дума за "излизане" на Каталуния, става дума за разпад на "централната власт" на основни страни членки на ЕС..!? Англия, Франция, Испания, скоро и в Германия..!? Вишеградска четворка, санкции срещу Полша, заплахи срещу Унгария и Италия..!? Идва "Глобалното правителство", може би..!?
  • 5 Musi

    3 2 Отговор
    Каталуния е най-богатата и даваща най много на цяла Испания
    Те не без причина искат да се отделят от Испания и разбира се Мадрит не ще да ни пусне
    Каталуния иска да остане в ЕС ,ноооо
    Най голямата идиотия е ЕС -ако разреши това ще последова лавина от разделения ,а те не се осмеляват да направят това
    Подкрепи ЕС Англия против Скотланд и сега .... Англия им го заби
    Не мисля,че е правилно да държиш едина держава в подчинение
    А това е ЕС
    Не занят нашето златно правило,което давай результат на 100%
    «разделяй и владей”
  • 6 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КОИ СА ПОЛИЦАИТЕ ? ТОВА СА ДЕЦА НА ПРОИЗВЕЖДАЩИЯ БЛАГА НАРОД В ДЪРЖАВАТА ! ТОВА НЕ СА ДЕЦА НА ГОСПОДАРИТЕ МОНАРХИСТКИ ПОДЛОГИ И "БОГАТАШИТЕ " ПО ЕВРЕЙСКО -ЦИОНИСТКИЯ ТЕРТИП ... ДРУГ ДА МИ РАБОТИ -АЗ ДА "ДРУСАМ " ИЗМИСЛЕНИТЕ ОТ МЕН ПАРИ !!! РЕВОЛЮЦИЯ СЕ ПРАВИ С ГИЛОТИНА НАД НАРОДНИТЕ ИЗЗЕДНИЦИ ! ДА ЩЕ ИМА ЛИДЕРИ И РЪКОВОДЕНИ , НО ХЛЯБА Е ХЛЯБ !!!
Новини по държави: