Last news in Fakti

27 Декември, 2018 18:57 3 342 38

Германия обмисля въвеждането на данък „джамия”

  • германия-
  • джамия-
  • данък

Целта е да се ограничи чуждото влияние

Германия обмисля въвеждането на данък „джамия” - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

ФРГ планира да бъде въведен данък „джамия”. Обосновката е, че чрез него ще се ограничи чуждото влияние в джамиите. Предложението се подкрепя от членове на управляващата коалиция, в която участват Християндемократическият съюз, Християнсоциалният съюз и Социалдемократическата партия.

Чрез въвеждането на налога ще се гарантира независимостта на джамиите и мюсюлманската общност в Германия. Ще бъде минимизирано и външното влияние и радикализацията.

Германското правителството възнамерява да намали подкрепата за мюсюлманските асоциации, които получават финансова помощ от чужбина, особено тези от Турско-ислямския съюз за религиозни дела (ДИТИБ). В момента последните управляват над 900 джамии в Германия, в която живеят близо 5 милиона турци и други мюсюлмани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    27 6 Отговор
    Задокенаският ментор нема да позволи.Справка:КанцлерАКТ-ЗА незнаещите дефакто и де юре Германистан е все още окупирана държава до 2044.Т.е 99 години след капитулацията 1945.

    Коментиран от #22

  • 2 Генералът

    16 27 Отговор
    Дишане на германски въздух. Само този данък остана да наложат на населението.
  • 3 Borislav Popov

    22 25 Отговор
    Това е добра идея за братушките!! Ако въведат данък джамия в Русия няма да има кой да я настигне, защото там това е панацея и новата масова религия.
  • 4 Предник

    18 3 Отговор
    Във ФРГ добре, кога и в ГДР?
  • 5 НАПРАВО ДА

    26 8 Отговор
    КАЧВАТ ЕКИПАЖА В РАКЕТАТА И СТАРТ КЪМ ПУЙКИСТАН !
  • 6 незнайко

    29 6 Отговор
    Все по често се говори за ФРГ а не за Германия. Обединението не доведе до желания резултат !!! В ГДР никога не са обичали Турция !!!

    Коментиран от #20

  • 7 гост

    26 9 Отговор
    Това е добре но трябва да въведат и данък ибрик !!!! Е тогава всички пуйки ще напуснат Германистан !!!!!
  • 8 гост

    16 8 Отговор
    Това е добре но трябва да въведат и данък ибрик !!!! Е тогава всички пуйки ще напуснат Германистан !!!!!
  • 9 Диди

    10 9 Отговор
    Този закон ще бъде въведен.Ще бъде и разгледан въпросът с двойното гражданство. Германия си остава цяла.
  • 10 Borislav Popov

    9 3 Отговор
    Астролозите за Германия 2019 година...........Събитията в Германия ще са бурни и с тежки последствия................смутовете в Германия ще бъдат провокирани от вътрешните противоречия, а не от външни сили. В един момент те ще са толкова големи, че ще бъде повдигнат отново въпросът за разделянето на държавата на Източна и Западна Германия. Независимо от това кой точно ще наследи Ангела Меркел, Германия я очаква огромна промяна на цялата структура. Тя ще е болезнена и първите сигнали за тази промяна ще се появят още в началото на 2019-та година. След това събитията ще станат динамични и много драматични. Ще приключат с огромна промяна по подобие на тази, която Германия вече преживя с обединението си преди 30 години. На астрологичната ѝ карта ясно се вижда, че след 2019-та, в първите месеци на 2020 година, предишната Германия вече не съществува, а на нейно място ще има изцяло нова страна.“
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хасан

    11 41 Отговор
    Крайно време е да се създаде Движение за права и свободи в Германия ..правата на мюсюлманите се потъпкват,води се процес на асимилация от страна на официалните власьи,призрака на кафяват чума пак броди из Европа...

    Коментиран от #27

  • 13 Исляма е бъдещето на

    24 6 Отговор
    Германистан, каквито и данъци още да въведат, заселването на още милиони мур-га-ви ислямски мигранти ще продължи в следващите десетилетия
  • 14 Европа за Европейците

    34 5 Отговор
    Германия отдавна не е европейска страна. Живея там и има един квартал, където има само арабска и африканска измет. Добре, че имигрираха българи, румънци, унгарци, поляци и руснаци, които да запазят бялата хармония.

    Коментиран от #24

  • 15 Помнещ

    11 1 Отговор
    Бая пари ще съберат!
  • 16 Диди

    8 12 Отговор
    Като чета някои коментари за Германия,питам се в кой свят живеете. Хасане,Турция финансира джамиите,Амамите са от Турция,религията която те прилагат е радикален Ислям.По този начин Ердоган се опитва да се меси и в политиката на Германия. До хубавецът, който пише, че Германия щяла да бъде разделена.....толкова е абсурдно че нямам желание да обяснявам. Вторият хубавец който пише,че живеел в квартал,в който живеят само чужденци. ..такива квартали има навсякъде, ти защо живееш там?И как може да пишеш,че Германия не е европейска държава?Хасане, ако в Германия нямаше права и свобода,то нямаше да има толкова турци живеещи в страната.

    Коментиран от #25

  • 17 1944

    0 5 Отговор
    а питали ли са руския пасол в берлин?
  • 18 АзГ

    25 1 Отговор
    Германците са доказани малоумници, вкараха вълка в кошарата сега щели да го правят вегитарианец - идиоти !
  • 19 Yavuz

    10 8 Отговор
    Турците никога не са били крайни ислямисти,това е и причината Западът да не може да я контролира дистанционно.Това че немците симпатизират ИСЛЯМА не е от вчера.В партията на Фюрера от чужденците единствено турци и араби сунити са допускани.В България най доверените хора на Фюрера са турци.
  • 20 Пешо

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    А тук тъпите политици със закон ще дават по 15 милиона годишно на джамиите.
  • 21 123

    3 1 Отговор
    А данък фередже?
  • 22 no name no face no number

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тъп":

    Но може да бъде продължено и за след въпросната година, тъй ксто сащ нямат абсолютно никакво желание да си закриват базите и да върнат златният резерв на Германия.Точно и поради тази причина Германия е шеф на ЕС, а шеф на Германия са сащ. Кой управлява ЕС тогсва?

    Коментиран от #26

  • 23 Швабите взеха да се пробуждат

    13 0 Отговор
    Усетиха накъде отиват нещата и ще натегнат режима. Но защо само за Германия мислят, защо не мислят заедно за ЕС. Във Франция имат същите проблеми, има ги и в България, религиозните войни са много по страшни, не трябва да се допускат!
  • 24 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Европа за Европейците":

    Немците пък казват за тебе балканска измет
  • 25 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Протестантските,католическите църкви в Турция се финансират от християнски организации и страни ,попове,пастори,игумени не са турци ами са немци,англичани,гърци,италианци.....какво лошо има в това и в Германия да е така??

    Коментиран от #32

  • 26 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "no name no face no number":

    И това не е цялата беда.Според Канцлер Акт училищните програми и цялата преса в Германия са напълно контролирани от Америка. А някои се чудят защо немците скланят глави пред мюсюлманите!
  • 27 Румяна Костова

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    За какво потъпкване на мюсюлмански права говорите?Та дори и тук във факти .бг. излезе статия,в която пишеше ,че в много немски градове се отказват от традиционната коледна елха ,за да не обиждат мюсюлманите и преименуват коледните празници в зимни.

    Коментиран от #28

  • 28 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    Ами това е просто пропаганда..Коледната елха,Санта Клаус са просто маркетинг,пазарен продукт ..нямат нищо общо с християнската религия ..Християнското е да отидеш на църква на литургия ,да събереш роднини на маса ,да искаш прошка от старите и др.нещо като нашия байрями..а не да се наливаш като прасе ..
  • 29 Крипли

    7 3 Отговор
    Хасанчо, по принцип ръсиш тъпизми, ама тоя път уцели. Сега остава твоите хора да си ходят от където са и там да си прилагат шарията. Прочее, да те питам - можеш ли да ми кажеш някоя друга религия, която да реже глави?
  • 30 Джентълменът русофил

    2 1 Отговор
    Аз пък винаги съм се чудил, как въобще на чужденците им се живее в Германия. Моите лични впечатления са, че немците са злобни, недружолюбни и комплелсирани. Питаш ги нещо на английски, а те ти отговарят на немски. Освен това ти говорят със злобен тон, като че ей сега ще извадят шмайзерите и ще те разстрелят. Никога и за нищо на света не бих живял там. Не искам и да си представям, как се чувстват имигрантите в тази страна. В Англия например всички са усмихнати и дружелюбни и същевременно са не по-малко дисциплинирани от немците. Само че българите не харесват Англия порафи никому неисвестна причина и се натискат все за Германия. Може би заради:
    а. Злобното отношение на немците към чужденците?
    б. По-ниското заплашане на труда.
    в. Немският език е по-благозвучен от снглийският :)

    Коментиран от #31

  • 31 Диди

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Джентълменът русофил":

    На мен не ми говорят със злобен тон.Германците не са злобна нация.Германците са напреднал народ,с култура и учтиво отношение на обноски. Като не ви харесва манталитета на германците, останете си в България. Коя нация е с перфектен манталитет?

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Пираня

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Лошото е че под влиянието на терористите от СА и Турция проповядват джихад.
  • 33 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Английската!!!
  • 34 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Не казвам, че всички са злобни, но са прекалено студени. Няма я британската усмивка, няма я британската приветливост. Едни ботури и темерути. Но вярвам, че ако не си била в Англия, няма да ме разбереш, защото не си виждала нищо по различно от български и немски манталитте на общуване.
  • 35 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор
    Британците са много готини хора, Диди. Само със шеги могат да ти стоплят душата при това в съвсем непринудено общуване между напълно непознати хора. За съжаление този брекзит им размъти главите и в момента точно не са толкова толерантни, колкото бяха към нас преди. Тук също има много националисти и съответно расизъм и дисириминация, никога не съм твърдял обратното, но има и много готини хора.

    Коментиран от #36

  • 36 Анализатор

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Джентълменът русофил":

    1 година съм живял в Лондон, британците са много уравновесени хора даже като уволняват някой му казват радвам се че работихме.... не викат, не убиждат и т. н. Обаче когато британец се напие става Жалък!!!!! Това обаче се наблюдава и при други нации на североизток.
  • 37 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор
    Възможно е, аз нямам поглед върху пияниците и простолюдието. Ако питате мен тази класа е с еднакви разбитания и поведение навсякъде по света. Не работя и не дружа с такива хора. Същото важи и за нционалистите. Аз не виждам разлика между българските и английските националисти, еднакво нелицеприятни са ми и двата вида. Същият типаж хора, които плюят по бежанците и турците в България, плюят и по нас българите в Англия. Сърцата на тези хора са пропити с омраза, а тя е неизличимо психическо заболяване.
  • 38 Голям прос

    1 0 Отговор
    Ей тва е хитро. При увеличаването на броя им ще има доста парички за данъка. Вижте положителното от европейския опит, не като тука да финансираме мюфтийството и разни други вероизповедания
Новини по държави: