Last news in Fakti

31 Декември, 2018 19:23 12 809 41

Путин на мястото на трагедията

  • русия-
  • владимир путин-
  • магнитогорск

Жилищна сграда се срути в Магнитогорск след предполагаема газова експлозия

Путин на мястото на трагедията - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Магнитогорск, където рано тази сутрин при експлозия на газ в жилищна сграда загинаха най-малко четирима души, а около 35 са в неизвестност, предаде ТАСС.

След приземяването на президентския самолет Путин се отправи към мястото на трагедията и се появи в спасителния щаб. Очаква се държавният глава да се срещне с пострадали и с ръководители на Челябинската област.

Близо 1400 души участват в издирвателните и спасителните работи за откриването на затрупани под отломките. Работи се при температура от порядъка на минус 17 градуса по Целзий, а през настъпващата нощ се очаква термометрите да паднат до минус 24 градуса, а при такъв студ намаляват шансовете за оцеляване на затрупаните.

Според руския Следствен комитет вероятната причина за срутването на част от десететажната сграда е изтичане на газ. Експлозията е станала преди разсъмване, когато повечето от обитателите на сградата са спели.

Путин на мястото на трагедията
Снимка: BGNES/EPA

Уралският град Магнитогорск с население от 400 хиляди се намира на около 1400 км югоизточно от Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СеСеСере

    33 100 Отговор
    Малоумнишка държава, язък за хората.

    Коментиран от #12, #16

  • 2 Kasapina

    60 20 Отговор
    Golam prezident neka bok mu dade dlak jivit isamo dobro velik e ruskia narot.

    Коментиран от #3, #4, #19, #37

  • 3 СеСеСере

    23 55 Отговор

    До коментар #2 от "Kasapina":

    bok да не е съкратено от boko бе ушанко?
  • 4 Bok

    16 40 Отговор

    До коментар #2 от "Kasapina":

    Savsem si se olql u6anke mirizliva!
  • 5 реалист

    97 20 Отговор
    Може много да мразите руснаците,но истината ,
    е че те за разлика от българите имат Достойнство и Бъдеще !

    Коментиран от #7, #22, #32, #41

  • 6 Бесен Язовец

    76 1 Отговор
    Лоша работа, дано успеят да помогнат на хората, които са затрупани, че при -17, ще изпомръзнат !
  • 7 Рубладжийче

    25 81 Отговор

    До коментар #5 от "реалист":

    Нито достойнство имат, нито бъдеще, щом търпят такъв лъжец да ги разиграва.
  • 8 И КАТО ОТИШЪЛ КАКВО

    37 8 Отговор
    СКОРО КАТО ПООСТАРЕЯТ ОЩЕ МАЛКО И У НАС ЩЕ ПОЧНАТ ДА ГЪРМЯТ БЛОКОВЕ, ЗАЩОТО НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ГОДНОСТ НА СЪОРАЖЕНИЯТА.ЩО НЕ ГЪРМЯТ В ГЕРМАНИЯ ИЛИ ДРУГИ ПОДОБНИ ДЪРЖАВИ. ЩОТО НЯМА МЪРЗЕЛ , БЕЗОТГОВОРНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ. В ГЪРЦИЯ ВСЯКА ГОДИНА МИНАВА ИНСПЕКЦИЯ И ТИ ДАВА РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ
  • 9 Ненормално нормален Язовец

    76 15 Отговор
    Значи като се случи в Русия, то държавата е малоумна. Като падат мостове в Италия или през ден се гърмят с автоматични оръжия в училища в САЩ, карай да върви, то навсякъде може да се случи. Ма сте без гънки под черепната кутия.
  • 10 Batushka

    16 14 Отговор
    Ето лично разчиства панелите човека!
  • 11 към реалиста

    40 1 Отговор
    що да ги мразим, те както и американците от малки се възпитават да обичат родината си, а у нас се правим ,че няма такава. всяко мероприятие в училищата започва с изпяване на националния химн ако ще да е и в най малкото и забутано селище. да не говорим за градски, областни или национални мероприятия от всякакъв вид и по всякакъв повод. от там се вдига самочуствието на нацията и се гордеят
  • 12 Alpha_Lone_Wolf

    32 7 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    Малоумщина или не, и нас ни чака същото.
    Експлоатацинни живот на половината панелки
    свърши със започването на 20век. А, ние хвърлихме 3млрд за саниране. Можеше да ползваме тези пари за погасяването на дълговете на болниците, вместо да ги затваряме. Ние хвърлихме 3млрд за саниране на сгради, които след 15г ще взривяваме.
  • 13 реалист

    78 9 Отговор
    ГОЛЯМ ЧОВЕК И ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА,не знам друг били постъпил така в новогодишната нощ,може да слагате колко си искате минуси и да пишете срещу Русия ,но Путин е много голям държавник,дано някога да се появи такъв и в нашата злочестна държава.Весела нова година и наздраве,с пожелание за здраве и благополучия.
  • 14 plewneliew

    35 5 Отговор
    когато във Франция гръмна сграда
    това е демократична трагедия

    Силен взрив разтърси жилищна сграда в северната част на Франция. По данни на местни медии, инцидентът е предизвикан от изтичане на газ. На мястото са изпратени много линейки и спасители. В операцията участват четири хеликоптера.
  • 15 Франц Кафка

    10 24 Отговор
    Някой да ми припомни за 20 години Путин да е ходил на такива трагедии ?
    А тук след 10 часа .
    Има нещо мътно в цялата история .
    От взрив на газ здания не падат .
    През 1999 година имаше взрив в Москва , също вход се срути , но в мазето имаше 350 кг тротил .

    Има
  • 16 Лекар

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "СеСеСере":

    Тури си някоя по-голяма тапа !!!
  • 17 Франц Кафка

    14 10 Отговор
    Путин отишъл в Магнитогорск.
    Това е много правилно.
    Но не решава нито един проблем.
    Това не поправя нито една грешка .
    Но е правилно, главата на държавата трябва да бъде там.
    Добре поне , че след 19 години управление е разбрал това ..
  • 18 goni

    10 9 Отговор
    Същите панелки като у нас! Ама там са газофицирани! Лошото е че всичко е строено твърде отдавна! Няма да се откажат от газофикацията! Там това е за без пари! Санирането ще излезе по-скъпо от колкото ново, ама става въпрос за огромен брой сгради! Ако, си съкратят военният бюджет на половина нещата се уреждат! Няма да им позволят!
  • 19 КОКА

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Kasapina":

    ГОЛЯМ НЕКЪДЪРНИК
  • 20 Borislav Popov

    19 20 Отговор
    Ако това се бе случило в България, местните рублофили - путинофили щяха да се скъсат да оплюват Герб и Боко, но ся си траят, цар Пути и неговата партия не бива да се ругаят. А тук в България, за всичко лошо което се случи, разбира се е виновен Бойко Борисов !
  • 21 zxcv

    35 1 Отговор
    Спрете се с политическите коментари-крайно неуместни са на фона на тази трагедия. Подобни инциденти се случват навсякъде. Нека проявим съчувствие.
  • 22 Realist

    1 10 Отговор

    До коментар #5 от "реалист":

    Ne pishi gluposti-kakvo dostojnstvo v piandeta.
  • 23 Евроатлантик

    10 29 Отговор
    Каквито им газовите уредби на блоковете, такива и ракетите и автомобилите. Какво изобщо могат да произвеждат. При такова качество ще дават и фира няма как. Друго е натовското качество.
  • 24 Русофил

    28 7 Отговор
    Въпреки радостното квичене на евроджендърите да преклоним глава за минута пред загиналите православни братя на новогодишната нощ.
  • 25 ПУТИН

    5 20 Отговор
    Честита нова година на умрелите!!!
    😵👻
  • 26 Баба Ванга

    5 18 Отговор
    2019-та ке е последна за Путин.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Антисоциалист

    5 17 Отговор
    Господа, причина за трагедията не е кварталното газоснабдяване, а посочената от Владимир Ларин и Игор Яницкий с необходимите научно издържани доказателства. А пУТИНСКАТА управа няма защо да се знимава със световните научни постижения на руските гении, може ли просто и платено от руския народ да покаже несъщественото си и несъществуващо съчувствие към него - поробен чрез нейния фашистки режим.
    Газ, а? Колко пъти вече газ?! А сега гърмят сгради от га зи само сега ли?!И защо само сгради гърмят? От същия газ, горен по същия начин сега и от половин век в Чехия, та и в България, та особено сега в Европа? Да сте чули да гърмят сградуи в Берлин? Господа, не се занимавам с пропаганда, а съм срещу пропагандистки лъжи. Вижте твърденията на двамата руски изследователи и ще е ясна причината за взривовете и, че следователно пУТИН се занимава с рекламата си, ю затова не с предотвратяване на отдавна повтарящите се катастрофи и гибелта на руски граждани. Днес предимко в Русия, утре и другаде. Загрижен е... Плаче...
    А между другото, да са Ви показали, че г-н пУТИН е личност, а не един от множество фигуранти... Някакъв факт, признак или документ да са Ви показали? Има ли такава личност? Кой плаче?

    Коментиран от #36

  • 29 ГОРАЗД

    19 0 Отговор
    Стига трупахте постове бе фили и фоби,хора са умрели тука!Светла им памет и дано са по-малко жертвите!Не пожелавам на никого такава съдба!Инциденти стават навсякъде и повечето са от човешка небрежност!
  • 30 за пореден път

    6 10 Отговор
    Путин на снимката гледа много състрадателно, антуражът му около него и така нататък. Всекидневно четем как Путин се занимава само и единствено с външната политика на Русия, как иска да наложи руския пагубен модел във всички бивши и настоящи републики, какви нови ракети ще пуска в действие, как всички били лоши, особено Тръмп, а Путин почти светец. В стремежа си да владее, обсеби и Руската православна църква, която се включи в политиката му. Понякога някой му припомня, че в Русия живеят хора все пак и той вземе че каже нещо за хората, които трябвало да живеят по-добре, и дотук! В името на какво са всичките тези оръжия, нововъведенията във въоръжаването на Русия, след като хората живеят на ръба и така е години наред? У нас пък всеизвестна партия дава мило и драго путинизмът да навлезе в държавата ни и отново да станем колония на една прогнила античовешка държава. Каква част от хората искат точно това, всеизвестната партия не се интересува. Съществува, работи, непрекъснато скандализира обществото ни в името на това.
  • 31 Аллах е

    2 10 Отговор
    Ееееех как им се иска на някои хора Русия да има вечни проблеми и да бъде съсипана завинаги, за да не е в състояние да спасява нИчий народ !
    Дали Русия знае своите истински, но и всичките си врагове, предстои да се разбере за в бъдеще .
    ДА ЖИВЕЕ АЛЛАХ !
  • 32 Голем смях

    5 12 Отговор

    До коментар #5 от "реалист":

    Бъдещето им е свързано с Китай,а достойнство никога не са имали.Това е най-робското племе на света.Не могат да живеят без бащица.
  • 33 1944

    0 2 Отговор
    терористите от службите бяха ли там? или вече са при мишока и чепика?
  • 34 Граф Монте Христо

    9 2 Отговор
    Точно поради такива причини сградите в България никога не са били газифицирани. Управниците винаги са знаели че българският народ е изключително немърлив откъм сигурността за такива сериозни неща и по-добре, защото такава ''гледка'' бихме гледали в България през 3 дни. Не ни трябва газифициране, избийте си го от главата.

    Коментиран от #35

  • 35 Граф Монте Христо

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Граф Монте Христо":

    В смисъл газ и газопровод - да, но централно газифициране на сградите в България - никога /то и никой не го е поставял този въпрос, но аз за всеки случай/:):)
  • 36 Лайкучка

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Антисоциалист":

    Само тровене ще ви рудуцира както "патриота " Захари Стоянов - Джендо !
  • 37 Геро

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Kasapina":

    Ти си неграмотен.
    Не ми дреме какво е мнението ти по какъвто и да било въпрос.
  • 38 Франц Кафка

    2 3 Отговор
    Втори взрив в Магнитогорск , маршрутка е взривена с пътниците .
    Пак ли е газ ?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 antimediator

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "реалист":

    Имат комуналки и села без ток и канализация!
    Също имат няколко милиона серопозитивни и наркомани и стотина милиона алкохолици !
    Какво друго имат?!
    Кузнецов, Курск и т.н., и т.н.....
    Имат промити мозъци и кратуни пълни с патриотарство и национализъм.
    Какво още имат?!
    Милиони руски булки по света избягали за да търсят по-добър живот.
    Всъщност твоите руснаци са смес от стотина народи ,повечето от които им по-харесва да живеят в средните векове.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания