Last news in Fakti

8 Януари, 2019 22:00 1 324 8

Франция планира по-строги санкции за необявени протести

  • жълти жилетки-
  • франция-
  • санкции-
  • протести-
  • едуар филип

Мерките може да бъдат въведени още през февруари

Франция планира по-строги санкции за необявени протести - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Франция планира да приеме нов закон, с който да се затегнат санкциите за необявени предварително протести. Това заяви премиерът Едуар Филип, цитиран от Ройтерс.

По думите му трябва да се запази правото на демонстрации, но и да се наказват тези, които нарушават закона. Изявлението е по повод поредните съботни протести на „жълтите жилетки“ срещу управлението, които прераснаха в безредици с подпалването на мотори и барикади, издигнати на булевард „Сен Жермен“ в Париж.

Френският премиер каза, че правителството може да използва за модел сега съществуващите разпоредби срещу футболните хулигани. Мерките може да бъдат въведени още през февруари, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    18 1 Отговор
    Френското Гестапо не спи!
  • 2 Инкогнито

    20 1 Отговор
    Кой закон нарушават? Капиталистическия робовладелски ли? Скоро ще си спомнят 1789г.!!!
  • 3 Хасан

    21 1 Отговор
    Аааааа. Нали имаше демокрация,европейски ценности,права и свободи!?какво става ...!

    Коментиран от #4

  • 4 Гюленч

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Двоен аршин от ЕС! Моралистите и защитниците на правата на човека! Бият баби и дядовци по улиците на Франция!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 NikNay

    7 0 Отговор
    Няма да е дълго и ще кримилизират протестите и демонстрациите. Може в даден момент дори да ги приравнят с тероризма.
  • 7 Антисоциалист

    5 0 Отговор
    Господа, френските управници се сетиха ПАК за ефективността на фашизма срещу народа си. Защо пак ли? Да Ви напомня, че през Втората световна война отбраната на Монте Касино в Италия срещу антинацистките съюзници, е извършена главно, основно и предимно от френска СС-дивизия, подчинена на френското правителство на Петен - съюзник на фашистка Германия. Тази дивизия е отбранявала Монте Касино срещу антифашистката коалиция няколко пъти по-дълго отколкото френска армия Франция срещу Германия. Не може да се отрече преданността към фашизма на френските СС-овци през 1944 г. (както и на германските в Берлин през 19945г.). Били са се твърдо, до край и до смърт. Във вреда на своя си и другите народи. Заблуждавате се, ако смятате, че такива негодяи и заблудени идиоти няма сега. Идиотите излъгани ли са, че са силни - много са, а когато господарите им са на власт - още повече са. Да Ви напомня българските и негодяи, и заблудени през 1990 г.: "Много сме, силни сме!". Последваха три държавни фалита заради силата НАД същите тези заблудени дали властта на негодяите НАД народа ни. Държавата ни фалира трикратно, т.е. народът загуби спестяванията си и имуществата си - със спестявания за апартамент можеше да се купи една маратонка!, а ни един от соцграбителите не фалира. Живи са, тук са, много са и са силни. И телевизии си имат, и сайтове и какво ли не, та искат не само още власт, а всичката власт. Над кого - над сегашните утрешни ограбени от тях покойници... Франция, Италия,
  • 8 Антисоциалист

    3 0 Отговор
    Довършвам: Франция, Италия, .... България - една история, нали!
Новини по държави: