Last news in Fakti

23 Декември, 2018 14:00 3 643 6

Макрон се закани на "жълтите жилетки"

  • жълти жилетки-
  • еманюел макрон-
  • франция-
  • закони-
  • мерки

Правителството в Париж ще вземе строги мерки

Макрон се закани на "жълтите жилетки" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че правителството му ще вземе строги мерки срещу хората, които са извършили погроми по време на демонстрациите на "жълтите жилетки". Френският държавен глава направи това изявление в ефира на телевизионния канал Бе Еф Ем при посещението си в Чад, съобщиха френски медии.

"Внимателно следих през деня какво става в страната и бях информиран за случващото се от министъра на вътрешните работи (Кристоф Кастанер). Напълно очевидно е, че френското правосъдие ще вземе много строги мерки срещу нарушителите на закона", подчерта Макрон. Сега на Франция са й необходими ред и съгласие. Важно е да ликвидираме разногласията, заяви френският държавен глава.

От вчера той е на двудневно посещение в Чад, където посети военната база в Нджамена, на чиято територия се намира генералният щаб на френските части, които участват в регионалната антитерористична операция "Бархан". Визитата е почти традиционна, защото президентът миналата година бе при френските части в Ниамей, в Нигер, припомня на сайта си Франс енфо. Както и през предишни години ястията на коледната трапеза за войниците са приготвени от главния готвач на Елисейския дворец, който сега е Гийом Гомес. Със самолет в Чад бяха доставени два тона деликатеси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агент08

    31 1 Отговор
    Макрон ще лапа макарона!
  • 2 ГосТ

    32 1 Отговор
    Хаха щял да ликвидира разногласията. Това да не ти е Африка бе братчед?
  • 3 Бай хой

    26 1 Отговор
    Тежки врвмена за франсетата. Сега ако те спре пилицай на пътя ще те глоби ако нямаш жълта жилетка. Ако имаш направо ще те арестува.
  • 4 ПЕНКО

    20 2 Отговор
    "ПУКА МУ " НА МИКРОН КАКВО ЩЕ СТАВА С НЕГО ПРИ ВЪЗМЕЗДИЕТО - ТОЙ ДЕЦА НЕМА -НЯМА !!! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЧАСТНИТЕ БАНКИ ПРИ РЕВОЛЮЦИЯ И СИ СПОМНЕТЕ ДУМИТЕ НА БОРИС -| : " НЕГО ,ЖЕНА МУ ,ДЕЦАТА , СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯ МУ РОД " !!!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Бат Вал

    20 2 Отговор
    Това е, дами и господа, НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!!! Не се разрешава да има разногласия, т.е. несъгласни с водената политика на което и да било правителство на страна, член на ЕС! Това да ви напомня на нещо? Например, на протестите в една малка държава, наречена България, в която преди по-малко от месец протестиращи бяха привиквани от полицията за разпит и на които бяха връчвани наказателни постановления??? Честито!!!
  • 6 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    на България и трябва нов Борис
Новини по държави: