Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Януари, 2019 19:50 3 480 52

Украйна съди Русия - Януари 2019

  • украйна-
  • съд-
  • русия

Украински представители са подали оплакване до европейския съд за правата на човека

Украйна съди Русия - Януари 2019 - 1
Снимка: BGNES/EPA

Украйна обяви, че е завела дело срещу Русия в Европейския съд по правата на човека, съобщи ТАСС.

Делото е свързано със задържането на 24 украински моряци от руската брегова охрана. Те бяха задържани през ноември, след като корабите им приближха руски териториални води.

Украинските представители искат задържането на моряците да бъде обявено за незаконно. Настоява се и нападението срещу корабите да бъде обявено за незаконно.

Украинските моряци са задържани до 25-ти януари. Западните държави на няколко пъти излизаха с призив за тяхното освобождаване. На този етап Русия отказва да ги освободи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    43 6 Отговор
    И аз съдя САЩ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КГБ Териер

    53 5 Отговор
    Трибунал за Парашенкооо! 20 хиляди жертви са на негова сметка от началото на пуча прди 5 г.!! Фашист бендерски и продажен.
  • 4 Путин

    32 6 Отговор
    Ама веднага правя прелокация на половия си орган!!!!Слава РОССИИ уе гербаФо опраскани сороспийййй!!!!ХиХиХи.

    Коментиран от #8

  • 5 Гост

    8 66 Отговор
    България също трябва да съди Русия, за 45 години ни върнаха 100 години назад, долни комунисти.

    Коментиран от #6, #9, #12, #38

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Володя

    6 46 Отговор
    Всички ушанки и русофили в казана за сапуннн.Мрете.

    Коментиран от #13, #30

  • 8 гост

    6 35 Отговор

    До коментар #4 от "Путин":

    Ми ти продължавай да правиш "релокации" , ама Газпром вече е осъден за 3 милиарда и в момента тече принудително събиране , включително приходите от северния ти поток и всички други когато и АКО влязат в действие , а сега като цъфнат с още 1-2 и ще ви се отщат и потоци и кораби и всичко !!

    Коментиран от #14

  • 9 НКВД

    43 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И само за 30 г. След 89г.се върнахме в средните векове!
  • 10 Генералът

    40 4 Отговор
    Украйна съди Русия? Абе тези наред ли са.

    Коментиран от #11, #41

  • 11 Хисторик

    40 3 Отговор

    До коментар #10 от "Генералът":

    В Украйна нормални не останаха е този на снимката ги изби!
  • 12 El comandante

    40 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    мишкооооо това което бе построено за 45 г. твоя вожд насраната ебана тиква не може да го боядиса бе духарелкооо!!!ХоХоХо

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Русофил

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А Русия за колко осъди България.

    Коментиран от #16

  • 15 Borislav Popov

    38 4 Отговор
    Да се оплачат и на арменския поп . Украйна се върна в ерата на крепостничеството. Порошенко му плащат заплата от "ротшилд" - 20 милиона. Другите олигарси искат и те . Няколко човека държат всичките активи на държавата - барабар с населението. Имат си и своя армия. Ако сега времената бяха други - щяха да разпарчатосат Украйна и после да воюват по между си !!
  • 16 гост

    5 19 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил":

    И това какво общо има в случая , макар , че е 6 пъти по малко и то от първите 3 милиарда ?? А за колко още ще я осъди Украйна ще предположиш ли ??
  • 17 гост

    7 36 Отговор

    До коментар #6 от "Истерик":

    Ами за твое съжаление бяхме !!! Преди войната България е имала 2 ПЪТИ по голяма икономика от Гърция , а 89 година имахме почти 10 пъти по-малка !!! Със "братската" помощ на болшевишките уроди !!!

    Коментиран от #19, #23

  • 18 гост

    6 28 Отговор

    До коментар #12 от "El comandante":

    Искаш да кажеш , това дето го осраха 45 години комунистите , ще го плащаме още 45 поне !!!

    Коментиран от #21

  • 19 Borislav Popov

    33 3 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Говориш направо глупости. Я кажи тогава как гърците натрупаха заеми за 500 милиарда ? И защо Ес им отпусна 350 милиарда безвъзмездно ? Ако налеят тия пари у нас - ние как бихме живяли ???!!!!

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Borislav Popov

    31 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    За тия 45 години 70 % от българите си построиха собствен нов дом !! От изостанала аграрна страна - станахме една от водещите икономики в Европа. Вдигнаха на крака селското стопанство. Произвеждало се е 36 вида земеделски култури. Всеки четвърти домат в Европа е бил Български ! А сега ?
  • 22 Колекционера

    15 1 Отговор
    Само комунизъм за българите, хак им беше че ги строяваха и дисциплинираха!
  • 23 любопитен

    27 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Това за икономиката ни преди войната ми хареса! Още вицове знаеш ли?

    Коментиран от #25, #40

  • 24 гост

    6 22 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Ами точно за това става въпрос , умнико !!! В Гърция се наливат милиарди още от плана Маршал !!!! Твоите любими "братушки" какво наляха в БЪлгария и по-точно колко не позволиха да се "налеят" ???!!

    Коментиран от #26, #27, #28, #29, #44

  • 25 КГБ Териер

    19 3 Отговор

    До коментар #23 от "любопитен":

    Имало е икономика, орали са с волове, и са ходили пеш до София, всяка вечер са се пощили докато не напълнят една кибрите кутийка не са спирали!
  • 26 Borislav Popov

    15 2 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Формалното натрупване на гръцкия дълг е следствие главно от целенасочена държавна политика след свалянето от власт на хунтата през 1975 г. През 70-те и особено през 80-те години на миналия век над 2 млн. гърци емигрират. С цел да спре обезлюдяването, което обхваща понякога цели села в Пелопонес и в Южна Македония, гръцките правителства последователно прилагат програма за повишаване на доходите, особено след влизането на страната в ЕС (1 януари 1981 г.), и с цената на огромни усилия това обезлюдяване е спряно. Трябва да добавим непременно, че всяка прилика с България през последния четвърт век не е никак случайна, а закономерна.
  • 27 Borislav Popov

    17 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Ето как всъщност Гърция натрупа колосален външен дълг, който остава необятен дори след отписването на част от него и след получаването от ЕС и МВФ на нови 240 млрд. евро. Само едно е напълно сигурно. Тези, които управляват паричните потоци в света, наистина са твърдо решени да продължат да печелят главозамайващо от господстващото си положение, предоставяйки все нови и нови „спасителни“ заеми. Дори на тези, които не ги искат. Сега въпросът е само коя ще бъде следващата жертва. Мисля, че се досещам – наскоро й бе надянат жертвен венец за 8 млрд. евро.

    Коментиран от #37

  • 28 Borislav Popov

    16 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Днешното гръцко правителство отказва да признае за справедлив държавния дълг на страната. Тези пари са взимани от Европейската централна банка при лихви от 0,1 % най-много, а са предоставяни на Гърция с немислимо оскъпяване. Така в началото на 2010 г. гръцката задлъжнялост е 130 % от БВП, а в резултат на „помощта“ на „тройката“ след тази дата на 1 януари 2013 г. е вече 175,1% от БВП. Днес гръцкият дълг е над 180 % от БВП и продължава да расте, понеже самият БВП, отново в резултат на усилията на „спасителите“, се е свил с 25 % след 2008 г.
  • 29 Borislav Popov

    15 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Трагичното е, че във всички случаи цената при всякакво развитие ще бъде платена от гръцкия народ, при това съвсем не от обитателите на „Колонаки“, „Глифада“ и „Психико“, или от вече напусналите страната заедно с награбеното, а от обикновените гърци. И опашките за безплатни хранителни пакети ще се увеличават, ще преумножават протестите, ще расте бедността. Издояването на Гърция не трябва да се смята за приключило, играта едва сега ще почне да загрубява.

    Коментиран от #31, #33

  • 30 кво да праим

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Володя":

    с козяксоросоидите,а?
  • 31 ма човече

    15 1 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    що пишеш това- та това е демоНокрацията!Крация на демони...главно с имена завършващи на щайн,берг,таум,баум...
  • 32 Насран русофил

    4 13 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 33 гост

    8 12 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    За да не отговарям на всички глупости подред , само изреждам няколко факта !!! БВП на Гърция е вече е около 200 милиарда долара (след "кризата" , хахха ) , а този на България около 50 !!!! Минималната заплата в Гърция е 690 ЕВРО , в България 280 евро !! Дълговетв на Гърция , които тя вече плаща В СРОК , само след 10-15 години ще са изядени поне наполовина от инфлацията и като дял от БВП и като номинална стойност !! Процентът на населението със собствено жилище е почти като в България , само дето техните жилища струват 200-300 000 евро , а българските 20-30 000 средно !! След "огромните" дългове цяла Гърция продължава да взима 14 (четиринадесет) заплати ГОДИШНО и има РАСТЕЖ на икономиката !! Та ако вдяваш нещо , "задлъжнялата" Гърция няма да я стигнем още поне 50 години , а ти се успокоявай с това , че нямаш "дългове" , хахахахха !!!

    Коментиран от #34

  • 34 Преброяване на бесните язовци

    7 13 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Бориславка е рядко тъпо парче. Не знам защо се занимаваш с нея.

    Коментиран от #36, #39

  • 35 Учуден

    5 15 Отговор
    Откъде се взе тая дива омраза у русофилите към Украйна? Утре когато беларусите откажат по тясна интеграция с руската кочина със сигурност ще мразят и Беларус! Няма по мерзки и гнусни същества от руските роби!
  • 36 козяксоросоид гейбероседераст

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    щото закъснях и сега ще имам отдръжки!
  • 37 Христо

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Просто проблема е че тези 8 милиарда евро свършиха за няма и три години. Това е една от причините толкова да се бърза за Евро зоната. И разбира се за всички контролирани от държавата цени да се повишат. По високите цени са и по високи ДДС постъпления в опоскания бюджет. Да ни е хаир ли.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бесен Язовец

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    Какво броиш охо-бохо?

    Коментиран от #42

  • 40 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #23 от "любопитен":

    Ето ти един "виц" , ама дано не се разплачеш !! 8.1.19 г Федералното правителство в Берлин отбелязва с голяма загриженост, че САЩ не се отказват от усилията си да спрат строителството на газопровода (СП2 ) . В Държавния департамент на САЩ вече са „изковани“ плановете за налагане на санкции на Германия, а американският посланик в Берлин Ричард Гренел се позиционира като говорител на противниците на „Северен поток-2“. Компаниите, които продължават да участват в „Северен поток-2“, „винаги са в опасност, тъй като санкциите са напълно възможни“, предупреди американският дипломат в интервю за Das Handelsblatt.

    При това той изрази увереност, че фирмите сами ще вземат решение да се откажат от проекта. Според информация на редакцията, американците ще се насочат най-вече към високо специализираните строителни компании, които полагат тръбопроводите по морското дъно от името на управляващата проекта компания. Засегнати ще бъдат Allseas Group, със седалище в Швейцария, и италианската компания Saipem, близо до Милано. Американските жестове на заплаха вероятно ще предизвикат значителни притеснения в двете компании. Според източници от промишлеността, основната тежест на работата по „Северен поток-2“ е Allseas. Специализираната компания, чиято оперативна база е в Нидерландия, осигурява „над 90%" от тръбите за газопровода“.

    Коментиран от #46, #47

  • 41 Алооо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Генералът":

    Ефрейтор, а защо не?
  • 42 Преброяване на бесните язовци

    5 6 Отговор

    До коментар #39 от "Бесен Язовец":

    Едно време броих бесните язовци, че бяхте много. Напоследък намаляхте. Сега май ще трябва да броя бесните Borislavки.

    Коментиран от #43

  • 43 Шерлок Холмс

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Преброяване на бесните язовци":

    Много си далече от истината!!!

    Коментиран от #50

  • 44 Хрис

    17 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Пръцко, навремето в съботите, неделите и по христианските празници София се пълнеше с гръцки автобуси. Гърците копувах от ЦУМ и от други магазини на "изостанала България" като се почне от емайлирани легени, минесе през чинии, прибори за хранене, порцеланови сервизи, платове и драхи, елуреди и се стигне до прахосмукачки. Сърби и македонци се скъсваха да копуват кашкавал, сирене и други храни. Турци, гърци и евреи идваха да се лекуват в България. Кипърци и виетнамци работеха по строежи, заводи и ТКЗС-та в България. А сега, след 30 години "Демократичен възход" и пълни магазини с банани, българите работят в Гърция и Кипър, лекуват се в Турция и Израел, ядат турски и египетски домати, гръцки праскови , ходят на пазар в Пирот и Ниш защото там селското стопанство не е субсидирано с европейски пари и продуктите му са по-ефтени и по- качествени от нашите.
  • 45 патриотъ

    13 1 Отговор
    Украйна не знам дали ще осъди Русия,но Порошенко рано или късно ще отиде на бесилото!А същото се отнася и за нашите политици!
  • 46 Хрис

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Пръцко, това което си копирал, показва че не си в час и влизаш в противоречи с това което се опитваш да идеализираш. Показва, че за амерканците няма други интереси осве техните, че по всеки които не играе по тяхната свирка ще играе тоягата. В твоя случия важи поговорката "Волът като рие, птъстта пада върху гърба му".
  • 47 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Значи след американския жест на заплаха на някакъв си говорител и противник на Северен поток 2 ,компаниите ,строящи го, сами ще се откажат,един вид ще си направят икономическо сепуко. На американския жест на заплаха руснаците например биха отговорили с един нецензурен жест с пръсти.Какво ще направят обаче по-изтънчените представители на Западните фирми,ще видим.
  • 48 Румяна Костова

    7 1 Отговор
    Ако руснаците подадат аналогично оплакване за техния рибарския кораб и танкер,завзети от украинските пирати 2018 година,да се обзаложим ли ,че тяхното дело ще се загуби ?!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ДОКО

    2 1 Отговор
    А РУСИЯ ДАЛИ ЗНАЯ ЧЕ Я СЪДЯТ..И КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕ ЗА ТОВА..И КАКВО ЩЕ НАПРАВИ КАТО РАЗБЕРЕ ЧЕ Е ОСЪДЕНА..ВАЙ ВАЙ..НАЙ МНОГО ПУТИН ДА ОТВОРИ БУТИЛКА ШАМПАНСКО..
  • 52 Чичо

    1 0 Отговор
    Ха-ха-ха. Сетили са. Това си е наш патент. Преди 28г. ' сивият кардинал' на СДС, Стоян Ганев /вън. министър по съвместителство/, съди СССР за пропуснати ползи-45г. комунизъм. Резултатът- смях до зори в съветското посолство .
Новини по държави: