Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Януари, 2019 18:00 1 993 7

Юлия Тимошенко се кандидатира за президент

  • украйна-
  • президент-
  • юлия тимошенко

Тя обяви кандидатурата си за предстоящите избори

Юлия Тимошенко се кандидатира за президент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко официално обяви кандидатурата си за президент, съобщи RT.

Тя обяви кандидатурата си по време на среща на нейната партия „Батаквищина“. По предварителни проучвания Тимошенко е считана за фаворит в предстоящите избори.

„Кандидатирам се за президент. Знам, че съм допускала грешки. Днес обаче ние навлизаме в нова ера на успех, просветление и щастие. Поставяме начало на пътешествието на Украйна към истинско и могъщо величие“, заяви Тимошенко.

Тя е заемала премиерския пост на два пъти в периода на президентството на Виктор Юшченко. По предварителни данни тя има подкрепата на 16% от украинците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитърд

    2 14 Отговор
    На Юлия Тимошенко и викаха газовата принцеса смятам, че тя може да изиграе лоша шега на украинските хора, и че може да направи завой към Русия.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Димитърд":

    Че кво му е лошото?Я виж ние как завихме.Че и всички покрай нас завиват.
  • 3 Чичо

    3 3 Отговор
    На кака Юлка, май и хареса да я арестуват.
  • 4 Пиетро

    7 2 Отговор
    Тая май е по луда и от Порошенко ! Като премиер ги закопа украинците - сега като президент ще ги довърши!
  • 5 толерантен

    9 1 Отговор
    Доказан макрокрадец - съден и лежал - идеална кандидатура за шеф на американска демонократична провинция. С Боко ще намерят общ език. С Хашим Тачи, Ал Сауд, Ермангал... все отбор юнаци.
  • 6 Голям Слон

    5 0 Отговор
    Баткивщина :-)
    Предполагам идва от думата "батько", т.е. татко. Демек, татковина...
    Само предполагам.
  • 7 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Димитърд":

    Лоша шега няма да изиграе, тя няма някакво оригинално чувство за хумор.И към Русия няма да се обърне ,нито пък ще спирането на войната на Донбас е в приоритете и.Интересна кондидатура е Вилкул, който е представител на богатите инсустриалци, хора с пари ,които искат и могат да вдигнат на крака Украйна.Вилкул е харизматичен тип ,говорещ само на руски в публичното пространство.Едно от предизборнитей му обещания е ,че веднага ще спрат престрелките на Донбас, ако той стане президент.
Новини по държави: