Last news in Fakti

11 Януари, 2019 07:21 3 884 20

Русия: ВВС пропагандира "Ислямска държава"

  • ввс-
  • bbc world news-
  • rt-
  • русия-
  • великобритания-
  • ислямска държава-
  • абу бакр ал багдади

Властите в Москва обвиниха британската медия, че разпространява идеите на джихадистите

Русия: ВВС пропагандира "Ислямска държава" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските власти обвиниха ВВС, че разпространява идеите на джихадистката организация "Ислямска държава" и казаха, че следят нейните програми постоянно в рамките на тяхно разследване. Тези обвинения бяха отправени в контекста на напрежението между Москва и Лондон, предаде АFP.

"Открихме съдържание, разпространяващо идеологичните позиции на терористична организация в сайта на руски на BBC", заяви руският регулаторен медиен орган Роскомнадзор. Той уточнява, че става дума за "цитати" на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади.

"В ход са експертизи, за да се провери дали това съдържание спазва руските стандарти срещу екстремизма", допълва регулаторният орган.

В Русия ИД е забранена и медиите трябва да упоменават това всеки път, когато говорят за нея.

В края на декември руският медиен регулаторен орган обяви началото на проверки на дейностите в Русия на BBC World news и на интернет сайтовете на BBC. Мярката беше в отговор на обвиненията на британския медиен регулаторен орган, че руската телевизия на английски език RT е нарушила правилата за безпристрастност.

BBC World news е информационният канал на английски на ВВС, предназначен за международната аудитория. Руската служба на ВВС съществува само в интернет.

Медийният регулаторен орган поясни, че проверките ще бъдат извършени от 14 до 31 януари. Освен това той даде до 16 януари срок на медията да предостави документи, потвърждаващи, че тя спазва закона, ограничаващ участието на чужди лица в капитала на медиите, разпространявани в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1944

    6 23 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    пияни братушки да те уважат дано. много пъти. после турските братушки.

    Коментиран от #7

  • 5 Справедлив

    32 7 Отговор
    Това отдавна е извесно на света-но само руснаците го казват открито пред всички. И не е само ВВС а още куп "свободни и независими медии"---за DW пък въобще да не говорим...

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "El comandante":

    Добро утро гений над гениите! Винаги съм се възхищавал на разнообразието на твоите публикации!
  • 7 Ььььььь

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    То джендърлъка много ви е страх от руснаците...

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Руските свине

    6 29 Отговор

    До коментар #5 от "Справедлив":

    Съвсем са побеснели, щом набеждават една такава утвърдена и увжавана медия като ВВС в пропагнадиране на ИД. Трябва да си най-големия малоумник за да повярваш в руските лъжи. Но сега Великобритания е нарочена за един от главните врагове на престъпната шайка от Кремъл и затова всичко, което може да и навреди е пуснато в употреба.

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Грубер

    1 14 Отговор
    русия, BBC, САЩ, последно от къде е новината? Какро каза тов. Путин, ядрото на ИД, около 7000 човека е орвдимно от граждани на руската федерация. Кой се е джихадист?

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Грубер":

    Забрави да уточниш че тези руски граждани са противници на Путин и опозиция на кремъл. Също така съвсем случайно пропусна и факта че са подържани от сащ и свободните западнали медии. Сексуалната ви ориентация еднаква ли е с тази на лейтенант Грубер? Май да.

    Коментиран от #13

  • 12 Само питам

    2 12 Отговор

    До коментар #7 от "Ььььььь":

    руските джендърлъци ли сте най-безстрашните?
  • 13 Сексопатолог

    1 14 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Русофилите постоянно говорят за джендъри, еврогейове, третополови и т.н. Всъщност хомофобията демонстрирана от тях е прикрит латентен хомосексуализъм. Установена е връзка между хомосексуалност, авторитарно възпитание и хомофобия. Според изследователите индивиди величащи диктатори и авторитарни личност, всъщност са само формално хетеросексуални, а потиснатите им хомосексуални желания ги карат да бъдат яростни хомофоби.
  • 14 Rusnak

    10 3 Отговор
    Добро утро. Сега ли го разбрахте?

    Коментиран от #15

  • 15 Наблюдател

    3 10 Отговор

    До коментар #14 от "Rusnak":

    Като изтрезнеят, ще разберат и че Путин ръководи шайка престъпници, които манипулират и ограбват Русия.
  • 16 ЖОРО ПАВЕТО

    13 1 Отговор
    Ей, тва русофобите сте болни хора, омразата е отровила мозъците ви, нещастници!

    Коментиран от #19

  • 17 Възмутен

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Руските свине":

    "ВВС - уважавана и утвърдена медия"...........ТИ НАВЯРНО СЕ ШЕГУВАШ???????? Това си е ЧИСТ ОКСИМОРОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 18 Руските свине

    1 10 Отговор

    До коментар #17 от "Възмутен":

    Сигурно смятат , че най-уважаваните медии са ТАСС, РИА Новости и САНА.
  • 19 Руските свине

    1 11 Отговор

    До коментар #16 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Няма русофоби, има българи и руски еничари-русофили!
  • 20 Гадната Англия

    1 0 Отговор
    Хора, вие наясно ли сте какво се случва в Гадната Англия напоследък? Знаете ли че много от джихадистите са ... англичани с британски паспорти? Знаете ли че кмета на Лондон е англииски пакистанец Садък Кан? Знаете ли че наследника на Тереза Мей ще бъде английски пакистанец Саджид Джавид? Знаете ли какво даваха по бибиси снощи? Даваха за трудния живот на техните момчета джихадисти от ислямска държава, как да ги де-радикализират с някаква социална терапия. Даваха няколко фригидни активистки да посрещат иаслямските имигранти на англииския бряг. Даваха как вече е нормално маъже които се чувстват жени да бъдат приемани в женските стаи на болниците, да ползват женските тоалетни и да се пенсионират като жените. Може да носи брада и да е сто кила мъжага, достатъчно е да каже че се чувства като жена и отива при жените. БиБиСи новините са по-тежка пропаганда от новините в България по бай Тошово време. Това не е онази Англия от нашето детство, това е една превзета страна. В Лондон и Бирмингам, двата най-големи града, англичаните вече са малцинство. Те искат същото да се случи с нас, да станем малцинство в страната си, в България. За това работи бибиси.