15 Януари, 2019 15:55 1 354 5

ЕК настоява за временни мерки за миграцията

  • бежанци-
  • ек-
  • миграция-
  • мерки-
  • ес

Ще има ли единство в ЕС по отношение на бежанската криза?

ЕК настоява за временни мерки за миграцията - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия отново настоя днес за въвеждането на временни мерки по въпроса с миграцията, докато се намери трайно решение за промяна на правилата от Дъблин.

Не можем повече да продължаваме с решения "в крачка", заяви пред Европейския парламент в Страсбург еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос. Той отбеляза, че макар броят на пристигащите в ЕС мигранти да намалява, расте политическата съпротива за намирането на трайни решения в областта на миграцията.

Румънското председателство на Съвета на ЕС отчете, че миналата година пристигналите незаконни мигранти са били 150 000 и това е най-ниското равнище от пет години насам. Според председателството тези данни се дължат на сътрудничеството с държави извън ЕС и затова усилията в тази посока трябва да продължат. В последвалите изказвания групата на Европейската народна партия (ЕНП) отбеляза, че досега са били разгледани седем предложения за промяна на правилата от Дъблин. Липсват достатъчна решимост и политическа воля за промяна, коментира групата на ЕНП.

Групата на социалистите и демократите заяви, че отговорността е в Съвета на ЕС. Социалистите призоваха за одобряването на общ и траен подход, основан на европейските ценности. Европейските реформатори и консерватори (ЕКР) уточниха, че днес по света има 16 милиона преселници и заявиха, че ЕС не може да приеме всички. Според ЕКР е необходимо външните граници на ЕС да бъдат защитени, а държавите от тази част на Общността да получат подкрепа.

Групата на либералите (АЛДЕ) настоя защита да бъде предоставена само на мигрантите, които отговарят на изискванията за получаването на убежище. Според АЛДЕ останалите трябва да бъдат връщани там, откъдето са дошли. Групата на Зелените коментира, че отпусканите от ЕС средства за решаване на предизвикателствата с миграцията попадат в авторитарни режими. Ако ЕС се превърне в крепост, това ще бъде в разрез с европейските ценности за човешкото достойнство, добавиха от тази парламентарна група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 времянка

    19 0 Отговор
    Временно ги настанете в ЕП. И всеки, евродепутат да вземе по няколко орка, докато се реши въпроса, да ги изгоним заедно, орки и еврогеЮве.
  • 2 ВременниЗакони

    10 2 Отговор
    Временни законни за незаконното ЕК... Когато има нужда от евтина работна ръка - за да не ни спаднат графиките, че сме затънали. Внасяме емигранти, които оправят ръста и демографски и икономически, когато не ни изнася - вкарват още закони.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Соросчо спря стипендиите на Станишевците

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "ВременниЗакони":

    Какъв икономически ръст са оправили маймуняците,от както са заподскачали в последните 10 години??Те идват направо на социалната софра,опъната от Станишев енд келеши-разбирай евроразсипниците-евроизмислени социалисти,обаче сметката я плащаме ние.Колкото до мангалския демографски ръст,там нещата са ясни.

    Коментиран от #5

  • 5 Меркел

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соросчо спря стипендиите на Станишевците":

    не е социалист, а точно тя ги кани, останалите само и пригласят.