Тема: Украйна

22 Януари, 2019 16:45 5 925 36

Срамният провал на Украйна

  • украйна-
  • провал-
  • политика

Недоволство от социалната ситуация в страната

Срамният провал на Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Превръщането на Украйна в най-бедната страна в света е срамен провал на политиката в Киев. Това заяви депутатът от Върховната Рада Дмитрий Добородомов, съобщи News One.

Украинската икономика изпитва затруднения след събитията през 2014 г. Киев извършва икономически реформи чрез кредити от МВФ, което засяга социалното положение на гражданите.

„От както страната е независима, украинските власти се водят от едно срамно правило. Според него парите работят за политиката, а политиката за парите. Това е път към нищото. Политиката ни трябва да се промени“, заяви Добородомов.

В момента цените на комуналните услуги в Украйна продължават да се увеличават. В същото време заплатите и комуналните услуги в страната остават на ниско равнище.

В Украйна предстоят президентски избори. В момента лидер за следващ президент е Юлия Тимошенко, която вече има два мандата като премиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 патил

    104 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Свобода", "демокрация", "права на човека", "европейска солидарност", "евроатлантически ценности"... това е съвременния политически еквивалент, на едновремешните шарени стъкълца, с които са подлъгвали негрите и индианците, да ги заробват, да им вземат златото, земята, децата, живота... всичко.
  • 3 Адвокат

    45 4 Отговор

    До коментар #1 от "ПЧЕЛА МИСКИНКА":

    Това че на някой му повдигат убвинение не значи че е винивен! И не е новина защото се очакваше!

    Коментиран от #10

  • 4 Отечествен Фронт

    82 9 Отговор
    Ще се сетят укрсинците къде е заровено кучето! Не е късно да се обърнат към Русия за помощ видя се че запада само ги заборчи и подлъга.

    Коментиран от #19

  • 5 И те го

    85 5 Отговор
    Още нищо не сте видели, срещу тези заеми , които сега ви дават, после ще ви вземат , де що имате ценно. Суровини , земя , заводи . ще станете по големи прошляци и от нас.Всичко ще мине през пунктовете за скраб. Мисля да си отворя верига от пунктове за скраб в Украйна.

    Коментиран от #14

  • 6 Fen

    16 27 Отговор
    Колкото и да са зле, едва ли ще ни стигнат по ниски заплати.Само ще ни дишат прахта.

    Коментиран от #9

  • 7 Москва

    61 6 Отговор
    Как соросите от Киев почнаха да квичат.
  • 8 руски партенки

    14 52 Отговор
    Тя и Нинова врещи че умираме от глад пък тя от ден на де става все по-кръгла, а бабите се надпреварват коя повече пари да метне от балкона.

    Коментиран от #31

  • 9 Румяна Костова

    29 9 Отговор

    До коментар #6 от "Fen":

    В Украйна си цар ,ако работиш и взимаш 300 долара.Пък средните пенсии за 30-35 годишен стаж са 50-60 долара.

    Коментиран от #13, #35

  • 10 ПЧЕЛА МИСКИНКА

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Адвокат":

    ХА ХА АДВОКАТЕ ДА ТИ ГО ПОСТАВЯ НА ЧЕЛОТО,ТОВА “У” ТЕ ИЗДАДЕ.

    Коментиран от #21

  • 11 Киро

    6 50 Отговор
    Те щото руснаците цъфнали и вързали...

    Коментиран от #12, #24

  • 12 Гост

    41 5 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    А ти върза ли или си само цъфнал?
  • 13 Румяна Костова

    40 6 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Минимална пенсия в Украйна -1400 гривни. Цени за газ три пъти по- високи от онези ,които плащат гражданите на Беларус.А на украинофилите тук все не им е ясно защо в Минск не спретват Майдан по украински сценарий.

    Коментиран от #23

  • 14 ТОЧКАТА

    31 3 Отговор

    До коментар #5 от "И те го":

    ТЕ ценното си го прибраха веднага след майдана/докато още скачаха украинците на площада/...ЗЕМЯТА отиде при,,монсанто,, , газопроводите при Байдън....А друго ценно няма-ресурсите останаха в Донецк.....А ТЕ са хитри и със тъпо производство не се занимават,погледни и самата америка как си го изнесе в Китай....Сега тече ,,възстановяване,, на Ирак,пардон Украйна.....и се очаква река от бежанци.
  • 15 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПЧЕЛА МИСКИНКА":

    Странно определение,напълно в джендърски дух...Дори ПЧЕЛАТА ОПЛЮХТЕ,мискинска работа....А,,факти,, са пчели ,доказва го 24 часа потокът от информация,не са мискини- да публикуват неща които НЕ са още факт.
  • 16 Онзий

    5 0 Отговор
    Не забравяйте че в Европа всичкидържави средната работна заплата е по- висока от нашите. 400_450 е. СА НИЩО на тези цени,
  • 17 Дядо Грую

    40 6 Отговор
    Украинците най сетне видяха че Празношенко за нищо не става! Нека всички да сме с Русия! Слава на Русия!!!
  • 18 Чичо

    28 2 Отговор
    Тия украинци, к'во са се разбързали. То хубавите неща, бавно стават. Да се 'демократизират' 30 годинки, като нас и тогава да се бутат в класациите.
  • 19 Димитър

    6 45 Отговор

    До коментар #4 от "Отечествен Фронт":

    Украйна има златният шанс да стане една европейска държава и да станат със силна икономика, но за това ще им трябват читави политици. Запада е на тяхна страна, но корупцията е най големото зло и е опасно руско оръжие. Стига с този Майдан. Просто на хората им писна да ги лъжат и крадат руските подставени лица и руското протеже Янукович, които беше станал милионер като президент. Съвсем естествено е че трябваше да се опитат да сменят руската крадлива соц система.

    Коментиран от #20, #22, #25

  • 20 Ха ха

    29 1 Отговор

    До коментар #19 от "Димитър":

    Нещо си се пообъркал.Майдана не е руско творение.Янукович отдавна не е фактор.А Украйна върви уверено по пътя на европейска държава.Виж нас.
  • 21 Кой е?

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПЧЕЛА МИСКИНКА":

    Кой? Или по скоро кой си мислиш че е?
  • 22 Приказки под шипковият храст

    22 2 Отговор

    До коментар #19 от "Димитър":

    Украйна пропиля последният си шанс 2014г . О тук нататък може да я спаси само гражданска война, от разрухата и мора който им предстой. Мисля че бързо ще ни настигнат , и даже изпреварят. Те нямат нашите курортни дадености.
  • 23 стоян

    4 20 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Румянче ти в Украйна ли живееш и си толкова запозната че постоянно ревеш колко са бедни украинците а пък колко били богати руснаците=кажи си- или затова ти плащат
  • 24 Размисли и страсти

    24 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Украйна е само три пъти по малка като население ,от Русия. Що няма украински квартали по всички известни морски и планински курорти, а има руски такива където 'бедните" руснаци почиват в собствени жилища , и плащат по 7-800 евро само поддръжка на имота . ако можеш ми изясни , подаряват ли им ги тези апартаменти?

    Коментиран от #26, #30

  • 25 Реалист1

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "Димитър":

    Уверено вървят по нашия път. Ай честито!
  • 26 Симо

    14 4 Отговор

    До коментар #24 от "Размисли и страсти":

    Винаги съм се чудил от къде изсмуквате глупостите които пишете. В момента Украйна има население около 35 милиона или даже по малко. Русия е с 151 милиона вече . Т.е 5 пъти повече от Украйна. Икономиката им непрекъснато расте и според Блумберг и други агенции в 2030 година Русия ще бъде най голямата икономика в Европа. Глупостите че им липсвали технологии е смешна. Ако нямаха технологии щяха ли да създават такива оръжейни системи които "технологичния" запад ще има след десетилетия.
  • 27 Kcaniba

    3 18 Отговор
    Руснаците сме долна измет, а рускините да не говорим!!!! Основният ни комплекс е, че сме много изостанали и от нас не става даже дъска за кочина. На всякъде ни се присмиват и ако преди имахме самочуствие без покритие, то сега и такова нямаме. Плюваме другите държави, обаче гледаме да избягаме от кочината, но да я хвалим все пак, защото е много велика.
  • 28 ПАТРИАРХ Курнелий

    9 9 Отговор
    Ще се оправят украинците и ние бяхме така в първите години след освобождаването си от 45 годишно руско робство а я ни вижте сега купуваме ескадрили нови щатски самолети можещи да носят най новите атомни бомби на ПЕНТАГОНА Един ден ако ни подарят някоя и друга атомна и накоя и друга неутронна бомба а това неминуемо ще стане и ни направят ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИ КАЖА в каква посока да я нахакате мили деца млади подрастващи русофоби Пожелавам успех на братята украинци и да пребъдва възродената им църква в Исуса Христа
  • 29 стоян георгиев

    2 7 Отговор
    украина не е в по-различно състояние сега от преди маидана . тогава и сега руската прегрътка изсмуква всичко читаво на украинския народ.ще им е трудно на украинците,но първата стъпка е направена ,а тя е наи-трудната.
  • 30 Глупостта лимит няма

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Размисли и страсти":

    Ми защото руснаците ги изстискаха пряко и чрез корумпирани политици, както и нас- затова, умнико. И понеже както отбелязващ, те са 8 пъти примерно повече от нас, затова има за около милион руснаци, приближени на върхушката да трошат пари по света
  • 31 бббббб

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "руски партенки":

    Като гледам Тиквата и той се е заоблил през последните 10 год. вярна служба към нацията.
  • 32 Франц Кафка

    0 10 Отговор
    Украйна води война на няколко фронта , против олигархията , руската агресия , влиянието и икономическата зависимост на Русия и засега успешно се справят ..
    Докато провала е на един плешив , лъжлив клоун :
    2008 година Путин заяви в Мюнхен :
    "Русия ще стане световен икономически и политически лидер , "Газпром" ще достигне капитализации в трилион долара ".

    2019 год.
    Газпром с дългове .
    Цяла Русия обсъжда опаковката на 9 яйца на цена за 10 .
    Зачестили случай на ученици припаднали от глад в училищата ...
    Ето на това му казват провал !
  • 33 анализатор

    1 0 Отговор
    Украйна е най-бедната, НО след България
  • 34 гост

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Публикувано във факти.бг: "Свобода", "демокрация", "права на човека", "европейска солидарност", "евроатлантически ценности"... това е съвременния политически еквивалент, на едновремешните шарени стъкълца, с които са подлъгвали негрите и индианците, да ги заробват, да им вземат златото, земята, децата, живота... всичко.
    Едно време поне са им давали маниста е сега я карат само на думи .
  • 35 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    как пък такъв пълен български боклук с руск осамъсъзнание знае как е там като не си стъпвал даже.
    Аз съм бил в Киеве и несам над 30 пъти- И е мноооого по приятно, красиво от София например. Да има и заплати по 300 долара в малките градове и се живее турдно това е найстина факт. Дори и ма и заплати по 150 евро в селата. Стандарта на живот е почти на същото ниво като в БГ. Само че те са във война, в БГ не се сещам да сме във война освен сами със себе си и най-вече разади такива подобни на тебе пропагандисти опустушаващи мозъците на и без това над 80% тъпи българи. С такъв матрял няма да има бъдеще за БЪлгария.
  • 36 реалист

    0 0 Отговор
    пътува към тресавището където излизане няма освен сами да се има само зяпащи и който докопа нещо от страни. защо ли ни е познато това
Новини по държави: