Last news in Fakti

28 Януари, 2019 06:32 6 949 31

ПРО на САЩ може да се противопостави само на Иран и Северна Корея

  • сащ-
  • про-
  • защита-
  • система-
  • иран-
  • русия-
  • северна корея

Системата не осигурява пълна защита на американците

ПРО на САЩ може да се противопостави само на Иран и Северна Корея - 1
Снимка: Shutterstock

Мрежата от наземни и подводни ракети-прехващачи, радари и линии за връзка на САЩ на стойност от 180 милиарда долара може да защити страната единствено от ограничено нападение на Северна Корея или на Иран, сочат данните на Военното изпитателно бюро.

Директорът на оперативния отдел на Пентагона Робърт Белър заяви, че системата е показала способност да защитава САЩ или американските войски в чужбина от „малък брой” междуконтинентални и междуконтинентални балистични ракети. Това е възможно, само ако Пентагонът се ангажира с „пълна сензорна архитектура, командване и контрол”, пише Bloomberg.

Докладът на Белър за основните системи за оръжие потвърждава нарастващото доверие в подобряването на противоракетната отбрана. До 2017 г. тестовото бюро смяташе, че способността на системата да защитава САЩ е „ограничена” поради факта, че не успя в пет от 10 опита през 2004 г. да унищожи изстреляна учебна цел. Но дори и сега системата има проблеми, пише порталът.

Системата за противоракетна отбрана е втората след Ф-35 най-скъпа оръжейна програма на Пентагона. Мрежата за ПРО използва ракети-прехващачи, създадени от „Рейтеън” и включва 44 наземни прехващачи в Аляска и Калифорния, както и радар, ракетни батерии ТХААД и противоракетни ракети Aegis, разположени на кораби. Междувременно Пентагонът обяви възможността за разработване на по-широка система за противоракетна отбрана с включването на космически прехващачи и спътници за ранно предупреждение с ниска орбита, пише Поглед Инфо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    69 8 Отговор
    Айдеее 180 милиарда не вятъра...Абе САЩ бавно ,но сигурно се превръща в СССР-ненужни харчове , безумни и неадекватни човечета във властта...-явно същата съдба ги очаква и американците
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А стига бе

    43 5 Отговор
    Соросоиди-сега и тоя ли ще го изкарате русофил???
  • 4 Киро

    59 10 Отговор
    САЩ са превзети от вътре от черни,жълти, латиноси и всяква измет бяга там.А те милите от Русия ги страх.Проблема им е вътре в западащата им държава.
  • 5 Генералът

    41 8 Отговор
    Стига се биите в гардите кравари. Отдавна не сте силните на деня. Други фактори като Русия и Китай са на първите редици.
  • 6 Хаххаааааааа

    31 4 Отговор
    Соросоидна тишина...хааахаааахаа
  • 7 червената шапчица

    10 23 Отговор
    бреее че те били гола вода бре ами какво чакат Русиянците че не ги превземат
  • 8 Kcaniba

    22 4 Отговор
    Какви са тезти батерии, неикой не 9нае, освен гугл трансдейторът мей би, но кочината фащ бавно потъва и се разпада - факт!!!

    Коментиран от #11

  • 9 ГАЛЕВ

    29 6 Отговор
    ПРО на ФАЩ може да се противопостави само на държави като България,Албания и др.подобни подобия но не и на Иран и Северна Корея,да не споменавам Русия , Китай и Индия.Малко по малка Соросоднята започва да бъде умъртвявана от ГОЛЕМИТЕ и силните -това не са сащ и ес ,те са джуджета пред БРАТСКА РУСИЯ.СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ.СЪД ЗА УБИИЦИТЕ ЛИДЕРИТЕ НА САЩ-НАТО -ЕС.
  • 10 jforfk

    17 3 Отговор
    Не мога да ги разбера американците. 180 млрд, 5 от 10 опита неуспешни, а при успешните ... се знае кога ще се изстреля целта и това се представя като "успешно". Ами ако не се знае др. Ким кога ще изстреля ракетата, как ще стане успешният прехват? И още "ограничено нападение" ... А ако не е ограничено? Някой вярва ли, че ако др. Ким изстреля ракети те ще са ограничен брой? А какво значи: Публикувано във факти.бг: ако Пентагонът се ангажира с „пълна сензорна архитектура, командване и контрол”. Ами значи само едно, като при нашите Ф16, ... "Сега дайте парите пък ще видим. Може и да стане, но само ако после дадете още 3-5 пъти по толкова". Ако това не е признание за некадърността на САЩ, при притежанието на "най-модерната" технология, да се опази дори от ракетите на др. Ким, или на аятоласите на ниво на технология съветски "Скъд" от на 50-те години на миналия век, с похарчени едни 180 млрд, не знам как по друг начин се нарича. Може би "пълен провал"?
  • 11 jforfk

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    И на мен ми направи впечатление, че някой/я/ не различава "батарея" от "батерия", но да го отдадем на невнимание. А и на клавиатурата "а" и "е" са една до друга. Или пък да се съобразим с факта, че г-жа Атанасова е младо момиче и е завършила по времето, когато вече не се изучаваше в училищата НВО. За по-младите. НВО означава "Начално военно обучение".

    Коментиран от #12

  • 12 Kcaniba

    11 5 Отговор

    До коментар #11 от "jforfk":

    Да коуга, нещо като таквоз!
    Което не променя ситуацията със саморазпада на кочината фащ, която е вече на батерии
  • 13 ДОКО

    18 3 Отговор
    СЕГА РУСНАЦИТЕ РАЗРАБОТВАТ НОВА РАКЕТА КАЗВА СЕ ПАППЕРС-АУ СМЕНЯ СИ ТРАЕКТОРИЯТА И ТЪРСИ АНАЛНА ТОПЛИНА ЗАБИВА СЕ ПОД ЪГЪЛ 45 ГРАДУСА В ДУПЕТАТА НА ДЖЕНДЪРИТЕ..МНОГО ЕФЕКТИВНА..

    Коментиран от #14, #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Русначе!

    8 2 Отговор
    Това ПРО на САЩ не е направено заради Русия, а заради Исраел, за да ги предпази от Иран! Тези 180 милиарда са похарчени заради евреите

    Коментиран от #23

  • 16 Факт

    3 0 Отговор
    Прикрито нападателно оръжие?
  • 17 Реалист

    3 16 Отговор
    Абе стига сте давали акъл на американците как да си харчат парите за отбрана бе. Събрали се клуба на пенсионера към партийната организация на старшините от запаса и мърморят. Хората имат пари - харчат, вие нямате - нямате и подсмърчате по отминалите "велики" времена. Същите мир.....ци бяхте и тогава и сега останахте същите. Прочетете статията отново - направили си хората тест на системата, реално отчитат че не е съвършенна и трябват още средства и ...опааааа, в бюджета си залагат за догодина средства за отбрана. Кое не е ясно? Поне не ни прожектират мултики с идеята да ни хвърлят прах в очите. Даже не сте и хибридчици а просто недоизмрели от ерата на динозаврите(сесесере) мършояди!

    Коментиран от #18, #20, #22, #28

  • 18 Силвето

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Ти не си Реалист, апо скоро си скаппан евреин!
  • 19 Петър Янчев

    0 6 Отговор
    Има един полигон край Голанските възвишения.Там най добре се вижда кое колко е ефективно.
  • 20 Грух

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Щом си реалист, значи ти е ясно, че при всички положения при глобален конфликт ФАЩ се изпаряват.Ти - също.
  • 21 Петър

    6 1 Отговор
    ДОКО,брат...забавляваш ме честно.. :) Те че руснаците са много по-напред в ПРО,и ПВО системи е ясно и за децата сигурно вече ама не знаех че разработват и анални ракети за соросоидни задници.. хи...хи..! Даже скоро един „вундаркин” ми обясняваше че THAAD била по-добра система от С-400 представи си.. :) Нека сега да кажат че Директора на оперативния отдел-едно от най-секретните сектори в Пентагона ..Робърт Белар също е русофил та да се смея с глас..!
  • 22 Много се пениш нещо джендър недоклатен

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Трол чети по -горе за тебе става въпрос
  • 23 Петър

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Русначе!":

    Ама сериозно ли,за И.Сраел ли става въпрос..? Така ли се пише,звучи ми все едно някой се е иСрал на метеното май..! Ако и в училище внимаваш толкова по-добре си хвърли бележника някъде. В статията се оценят възможностите на ПРО на САЩ,да защитят територията си от междуконтинентални или балистични ракети или техните войски извън САЩ. Никъде не пише за твоя иСраел..! Ограничени нападения могат да отразят от Индия,или С.Корея. С масираните ще се видят в чудо...разбирай Русия,Китай..!
  • 24 Димитърд

    1 9 Отговор

    До коментар #13 от "ДОКО":

    От личен опит ли знаеш къде ще се забива тази ракета. Много гледате анимационни руски филми с военна тематика. Русия и Китай въпреки кражбите на технологиите и Ноу хау от САЩ, пак са много изостанали. Една просперираща държава за да е добре, трябва да има силна и пазарна икономика. А страната на мужиките без валутните приходи основно от газ и петрол, оръжие е гола вода и кал по врати. Една част от пишещите са зомбирани от руската пропаганда и соц историята. САЩ имат военен бюджет от 750 милиарда долара. Русия е с военен бюджет от 66 милиарда долара. Човек трябва да има елементарна представа за размера на нещата, а не да пише глупости и лъжи. Или мечтите какво ни се иска да се вземат за действителност. Слезнете на земята и прогледнете.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Петър

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Димитърд":

    Аз за икономики няма да пиша щото не съм вещ в тая материя но да се вадят заключения просто ей така щото така ни харесва мисля е глупаво. Виж за тролчетата не пиша,те са дежурни и глупостите драскани от тях са ежедневие. Прави ми впечатление обаче че ако с факти докажеш че примерно С-400 е несравнимо по-добра от THAAD,веднага се обръща палачинката за по-добрата икономика. Да,така е но има едно НО..! Казвал съм го и пак ще го кажа.Не военния бюджет а рационалното му усвояване за мен е много по-показателен фактор в една военна организация,или държава Нека посмятаме,а.? Робърт Балар-директор оперативни операции в Пентагона,цитат; ПРО на САЩ,не може да защити територията ни от масивен балистичен удар. Бърза сметка ..ПРО на САЩ-180милиарда..ефективност = на 50% в най-добрия случай. Втори пример; Ф-35 проект за 1,3 трильона .Ефективност..все още не се знае щото още не е участвал в военни действия с изкльочение на един единствен път когато израелците го ползваха в Сирия.А след като руснаците им доставиха С-300 нещо не летят вече там. Трети пример; Ф-22 проект пак за над 1 трильон,и в момента е спрян от производство,нали..? Така че ако за някой е голямо постижение да се хвърлят пари на вятъра,да САЩ са първенци безспорно..!
  • 26 Сори

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Димитърд":

    Сащ имаЛИ 750 млрд. за военен бюджет а руснаците само 66 млрд. Само че заплатите за военните са много по големи и армията е платена изцяло и поръчките се изпълняват от частни фирми които яко надуват цената на поръчките ... както Боко надува цените на магистралите и оградите и какво ли не ....И като се тегли чертата американците признават че руснаците са произвели повече съвременно оръжие от самите тях Така че мисли преди да дискутираш
  • 27 пенсионер

    3 0 Отговор
    Аааа, може и срещу България, щото самолети у нас йок, военния министър е толкова дебел, че дори няма да може да избяга до мазето със сланина и рикията.
  • 28 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Реалистчо,Димитърчо що не се скриете някъде бре Джендъри непрокопсани,като четете статията не ви ли прави впечатление,че парите 750 милиарда дето ги дават вашите господари са на вятъра,щото ефективност няма.Единствено сполучливо донякъде са самолетоносачите и подводниците Охайо и Лос Анжелис,ма руснаците имат по-добри,Амур,Ясен,Акула,Борей,пък за ракетите Калибър,Кинжал,Булава,ТопольМ да ви говоря няма да ми стигне един месец,но и тогава ще отречете превъзходството на Русия...Така че мълчете и си трайте...,че нещо мноко взеха да наобикалят руските самолети около любимата ви ФАЩ....Мекерета Соросоидни....
  • 29 Спиро

    3 0 Отговор
    Хора, гледам всички коментират кой е по-силен, кой кого може да превземе и т.н. Някой замисля ли се над един друг въпрос? А именно какъв огромен финансов ресурс в световен мащаб се харчи за разработки на оръжия за масово поразяване и конвенционални такива. В същото време някакви лицемери от най-висок ранг говорят по световните медии за глобално затопляне и как трябва да пазим и да се грижим за планетата. Други говорят, че имало глад и болести по някои части на света. В същото време западни компании в хранителната индустрия изхвърлят тонове храна на ден, млекопроизводители изливат в пръстта тонове мляко за да поддържат цената висока. Говорят за намаляване на въглеродните емисии, за забрана на фосилни горива а в същото време масово се изсичат гори и друга растителност, която от своя страна се нуждае от големи количества СО2. САЩ и Русия пак си разменят остри реплики и дрънкат оръжие. На целия този фон аз имам един въпрос.
    Не ви ли се струва, че нещо не се връзва, че нещо не е наред със света, че това което ни показват на цял екран не е действителността? Помислете! Кой би искал ние да не виждаме истината.
    Само си опитайте да си представите колко наистина полезни неща биха могли да се направят с толкова много пари. Човечеството би решило всички проблеми на планетата за стотици години напред. Вместо това ние като че ли искаме сами да се унищожим и то без видима причина. Някои хора плюят САЩ за тяхната политика, но замислете си какво коства тази политика на а
  • 30 хилар

    1 2 Отговор
    откакто назначиха Тръмп,нещата вървят от добре към превъзходно.
  • 31 уи уи

    1 1 Отговор
    краваритеса били винаги само за цирка.сериозните неща не са им по силите.нямат сиво вещество