Last news in Fakti

27 Януари, 2019 15:00 1 823 15

Повечето германци искат ограничение по аутобаните

  • германия-
  • скорост-
  • коли-
  • магистрала-
  • аутобани

46% са против въвеждането на такива ограничения

Повечето германци искат ограничение по аутобаните - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Повечето германци подкрепят идеята да се наложи ограничение на скоростта по германските магистрали като мярка за борба с климатичните промени, показват данни от социологическо проучване, цитирано от Ройтерс.

Петдесет и две на сто от запитаните искат да бъде въведена максимална скорост от 120 до 140 км/ч, показва проучването на института "Емнид", публикувано във вестник "Билд ам зонтаг". Четиридесет и шест процента са против въвеждането на такива ограничения. Назначена от правителството комисия проучва варианта да бъдат променени правилата в участъците от магистралите без ограничения, като по този начин се помогне Германия да изпълни целите, поставени от ЕС за ограничаване на емисиите на парникови газове.

Не всички обаче са съгласни с плановете. "Принципът на свободата се е самодоказал. Който иска да кара със 120, нека кара със 120, а тези, които искат да шофират по-бързо, нека го правят. Защо е тази постоянна мания да се контролира всичко до най-малката подробност?, заяви пред вестника транспортният министър Андреас Шойер от баварския консервативен Християнсоциален съюз.

Шойер изтъкна, че германските аутобани са едни от най-безопасните в света и че налагането на ограничение на скоростта ще намали като цяло въглеродните емисии на страната само с 0,5 на сто. Той заяви, че 7640 километра от германските магистрали - около 30 процента от общата им дължина - имат вече ограничения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    10 21 Отговор
    Ограничението е съвсем логично. Не можеш да забраняваш дизелите, а да разрешаваш движение с такава скорост и реципрочния свръхразход на гориво. Т.е., свръхемисии. Отделно всеки километър над някаква скорост намалява с геометрична прогресия възможността за оцеляване при ПТП. 130 км/ч са напълно достатъчни.
  • 2 Meganoob BG

    5 8 Отговор
    Те обикновените германци и без това карат Опели, Дачии и Шкоди. А и без това караш ли с над 130 вече това е за избиване на комплекси и за хора изпитващи нужда да се докажат на някой. После по новините ги дават такива хора как хубаво са се доказали отнемайки живота на невинни семейства които нищо не са им направили.
  • 3 Джентълменът русофил

    5 9 Отговор
    Джигитите естествено не искат ограничение. Сооред мен не трябва да се праву народно допитване за нещо такова. Водещото тук е безопасността на движението, а това означава само едно - въвеждане на ограничение на скоростта.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ....

    7 2 Отговор
    И кой ще купува повече колите им с по над 250 🏇 сили? Като им дръпне на зад автомобилната индустрия ще ги видим, то не бяха ветрогенератори, слънчеви паркове и продължават с атомните централи и отиват на 100% Газ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Townboy

    3 2 Отговор
    И ние повечето искаме Бойко Борисов да е премиер според независимите медии у нас.
  • 10 Amix

    7 6 Отговор
    Няма смисъл от ограничения...
    Даже при нашите магистрали трябва да вдигнат максималната разрешена скорост защото колите стават все по добри и по добри.
    Но тука всичко се прави със цел глоби и прибиране на пари...
    Даже Тол колите ви глобяват ако сте със хартиена валидна винетка. Системата им отчита, че нямате елвктронна винетка
  • 11 Марио

    4 3 Отговор
    Нека всеки да си карам както иска.Прав е техният транспортен министър.
  • 12 Маймуница

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "CUKOVSKI":

    Колко е очавадно,дори и хора с твоя интелект го осъзнават!
  • 13 Кольо кварталния

    3 3 Отговор
    Фалшива новина,никой не може да отнеме правото на немците да си карат с колкото си искат. Те смятат,че правят най-добрите коли,които трябва да се карат подобаващо. Между другото процента на катастрофите поради липса на ограничения на скоростта на голяма част от магистралите им е минимален,щото и колите им са коли,и магистралите им са магистрали,и шофьорите им са шофьори
  • 14 МАРКО

    1 1 Отговор
    Магарето как ще седи мирно като има 200 коня под негов контрол.
  • 15 светло бъдеще

    0 1 Отговор
    Да ги ограничат на 100км/ч като в САЩ. Тогава и ние ще купуваме стари бараки със здрави мотори.
Новини по държави: