Last news in Fakti

28 Януари, 2019 18:50 2 593 2

Фермери блокираха магистрала в Гърция

  • гърция-
  • протести-
  • магистрала

Подготвя се нова серия от протести в страната

Фермери блокираха магистрала в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Стотици фермери са паркирали своите трактори в едната лента на националната магистрала Атина – Солун в Гърция, съобщи Катимерини.

С блокадата се дава сигнал за нов кръг от протести в Гърция. Очаква се присъединяването на още земеделски производители, което да направи блокадата още по-голяма.

През следващите седмици и дни отделните блокади ще бъдат организирани също в Северна Гърция, на Пелопонес и вероятно на остров Крит.

Организаторите на протестите вече са приготвили списък с искания, сред които определяне на минимална цена за техните продукти, по-ниски производствени разходи чрез намаляване на цената на електроенергията и премахване на данъка добавена стойност.

При разширяване на протестите може да се достигне до ограничения на вноса на селскостопански продукти на местния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ura

    3 2 Отговор
    uraaaa
  • 2 Мария

    3 0 Отговор
    ПРИ ТЯХ ТОВА Е СЕЗОНО РАЗВЛЕЧЕНИЕ,СЛЕД ЗИМНАТА СКУКА СЕ СЪБИРАТ НА СОЦИАЛНИ КОНТАКТИВА, И АКО ИЗКРЪНКАТ НЯКОЯ ПРИДОБИВКА ДОБРЕ ДОШЛО.
Новини по държави: