Last news in Fakti

5 Април, 2012 11:08 1 289 1

Смъртта на Ришар Декоан с много въпросителни

  • ришар декоан-
  • смърт-
  • френски учен
Смъртта на Ришар Декоан с много въпросителни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Смъртта на известния френски учен Ришар Декоан, директор на парижкия Институт за политически изследвания, остава необяснена до момента.

Аутопсията, която бе направена на тялото му в Ню Йорк, не можа да обясни убедително какво е причинило смъртта му . Декоан бе намерен мъртъв и гол в хотелска стая в Ню Йорк, където бил за участие в конференция. "Направихме аутопсия, но тя не дава убедителни заключения и ще направим други токсикологични и тъканни тестове", каза говорителката Елен Бораков. тя уточни, че тези резултати ще станат известни след 10-15 дни.

Смъртта му предизвика силен отглас в обществото, което му отдаде почит за неговата всеотдайност към работата и науката и постиженията му. Съпругата на Ришар Декоан, Надя, братята му и синът му Етиен пристигнаха още вчера в Ню Йорк, за да отнесат тялото в родината му. Помощник-комисар Пол Браун заяви, че следователите не са открили убедителни доказателства за извършено престъпление. Разхвърляната стая е резултат от усилията на екипът лекари, които се опитвали да го реанимират, а не от борба. По тялото не са открити следи от насилие.

В същото време обаче полицията уточнява, че компютърът и телефонът на Декоан са открити 4 етажа по-долу, явно изхвърлени през прозореца от стаята му на 7-я етаж. Проучва се и "възможността да е имало други хора в стаята в някакъв момент", спомена Браун без да коментира повече. В. "Ню Йорк пост" пише, цитирайки полицейски източници, че ученият е имал посещение от 2-ма мъже, а в стаята са открити празна бутилка от алкохол и антидепресанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.