Last news in Fakti

30 Януари, 2019 20:32 2 502 25

България е 42-ра по безопасност

  • българия-
  • безопасност-
  • исландия

Исландия е най-безопасната страна в света

България е 42-ра по безопасност - 1
Снимка: Shutterstock

България е на 42-ро място в класацията на най-безопасните държави в света, съобщи Global France.

Проучването е извършено на базата на три фактора. Това са военни конфликти, престъпност и риск от природни бедствия.

Посочва се, че всеки един от факторите има своята важност. В класацията участват общо 128 държави.

Интересното е, че САЩ са на 65-то място, заради престъпността и природните бедствия, въпреки че са силна икономика. Въпреки сигурността в Япония, страната е на 43-то място, заради природните бедствия.

Като най-безопасна страна е посочена Исландия. Тя е с индекс на безопасност 6.16. След нея се нареждат Швейцария, Финландия, Португалия, Австрия и Норвегия.

Единствените европейски държави, които са след САЩ в класацията са Русия на 108-мо място и Украйна на 116-то място. След България се нареждат Гърция на 57-мо място и Сърбия на 58-мо място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    52 3 Отговор
    Ако ги нямаше сиганите, щяхме да сме в челната редица !

    Коментиран от #24

  • 2 Асенчо

    38 0 Отговор
    Оди у Сливен кв. Надежда, да видиш 1402 място по сигурност.Че те праим да умиргаш.
  • 3 НАЙ БЕЗОПАСНО

    40 1 Отговор
    Е ДА СИ САМ ПЕНСИОНЕР НА СЕЛО ! ИМАШ ТВЪРДО 50% ШАНС УМРЕШ КАТО КУЧЕ НАПАДНАТ ОТ ОРКИТЕ !
  • 4 999

    27 3 Отговор
    Май на САЩ са направили голям реверанс. За миналата година има убити 40 000 души от огнестрелни оръжия... - Сами си помислете, къде трябва да бъде класирана тази страна.

    Коментиран от #9

  • 5 градски

    19 0 Отговор
    Ееех, къде е Адама /Т.Колев/,да чуе..... ''Кога ще ги настигнем американците, че и надминем дори.''
  • 6 Вуна

    23 6 Отговор
    групировката гроб и тиквата са НАЙ ГОЛЯМОТО БЕДСТВИЕ за България !!!!!

    Коментиран от #19

  • 7 Телето

    18 4 Отговор
    43 място по безопастност ? Това КАТЕГОРИЧНО не е вярно! Ние сме най безопастната държава в света ! Тука е най безопастно за престъпници и политици които безнаказано вилнеят и жънат ... Тук са ама наистина в безопастност!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    4 19 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Какъв реверанс са пуснали на САЩ бе гонмъо.В Русия на година стават два пъти повече убийства от колкото в САЩ.По твойта логика ,русопитеците трябва да са още мнооого назад.И май ти стана кофти ,че САЩ е по-безопасна държава от Матушка ли ?

    Коментиран от #14

  • 10 разбирачев

    2 7 Отговор
    исландия е с население 350000 русокоси белуги ... има си престъпност колкото в нашият пловдив или бургас :) хуб'о де или варна :) че то и в люксембург е малко престъпността :) и те са колкот' един наш град ... ам чи дайте и монако да сложим, крит, малта ...

    Коментиран от #12, #13

  • 11 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Немска рая":

    Баш у Тел Авив няма да е много рахат...Смяташ ли, че в Израел са забравили за ”бизнеса” му с немците през ВСВ?
  • 12 Любопитко

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "разбирачев":

    Жокерче: КРИТ ли да сложим или КИПЪР?

    Коментиран от #21

  • 13 Guðmundsson

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "разбирачев":

    Къде ще сравняваш Исландия с мутренски те бургас и Варна. Там е изключителна рядкост дори и кражбата. Полицията са малко и не носят оръжие, защото не и се налага, армия изобщо нямат и нужда. Тъй, че не се изказвай неподготвен.
  • 14 999

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Явно си откровен Т-р и това съкращение не Трактор. - Къде видя да съм казал нещо за руснаците? - Май от сутрин до вечер виждаш само руски чепове. Върви да "удряш шпакли" с големият си език на ул. Козяк

    Коментиран от #23

  • 15 Кики

    9 3 Отговор
    Най-сигурен за живота си можеш да бъдеш в Северна Корея.Там няма улична,битова престъпност... това е непознато! В Норвегия,Дания имаше убийства , доколкото си спомням...
  • 16 Mgoebe

    0 3 Отговор
    Шото такъв процента на пенсионерите....
  • 17 А,де ...

    10 2 Отговор
    Ха-ха ха. Само преди няколко години, не заключвахме вратите си. Или ако е заключена /от хорска срама /, то оставяхме ключа под изтривалката. Ако комшийката свърши солта или захарта, да влезе и да си вземе. В зората на 'супермаркетите', камиона на ''сердика'', минаваше в 4ч. и разтоварваше киселото и прясно мляко пред магазина. След него и ''хлебозавода''-щайгите с хляба. В 6.ч. идваха магазинерките и прибираха - без липси. Имаше 'дрънкащи' бурканчета от к.мляко. Минал 'махмурлия', раздрусал го, изпил го и пусна вътре 20ст./толкова струваше/. И то без жандармерия в съседните улички или снайперисти по покривите. Само ......ВЪЗПИТАНИЕ, дори и за невъзпитаните. А, за 'укриваните' тежки престъпления. Ха-ха. В един град с 50-60 хил. Където всеки, познава всеки. Един мустакат 'квартален', който знаеше, кой-какъв е. Но - ново време, нов морал, ..... нови класации.
  • 18 Джудже

    7 1 Отговор
    Ни мой са кахърете, още неколко годинки (само партиите да са развъдят още гласоподаватели) и ще сме на първо място по опасност.
  • 19 Чичо

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Вуна":

    Ами тия, преди тях? Или след тях? Както се пееше в една песн-''вече свърши хубавото време и ....'' Тъй, че не са герб, бсп, сдс,ндсв, а ние, дето ги избираме. Ний сме 'бедствието' . На времето, четях в списанията за ,,запада''. Обири, убийства, отвличания, проститутки, клошари, хора живееши в кашони. Да, бе ?! Соц. пропаганда. Да, ама-не. Сега го виждам на живо - от прозореца си.
  • 20 Иванов

    10 1 Отговор
    Щом сме на 48 място значи, че тиквите КРИЯТ ОТ СВЕТА ЗА ЦИГАНСКАТА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ ПО СЕЛАТА!!! ТОВА Е ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЛИЧНО НАСЪРЧАВАН ЧРЕЗ БЕЗДЕЙСТВИЕ И ЧАДЪР НАД ЦИГАНИТЕ ОТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, НАЗНАЧЕН ОТ САЩ ЧРЕЗ ИЗБОРНИ МАШИНАЦИИ!!!
  • 21 разбирачев

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Любопитко":

    имах предвид кипър :) объркал съм се :) мисълта ми беше, че тия дето ги пробутват на първи места са си с малко население и затова е и малка престъпността там
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 куку руку ку

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ал Купоне":

    Военен конфликт нямаме, природните бедствия (да чукам на дърво) и те ни заобикалят. СигАните... и те не са големият (с голямо "Г") проблем (засега). Остава Шайката да ни държи толкова ниско в тази класация.
  • 25 анонимен

    0 1 Отговор
    Прост робски народ, мъртви институции, мизерия, манга*изация! Закривайте тая държава!