Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 14:50 3 233 34

Руска афера: Газ, убийства и политика

  • русия-
  • газ-
  • сенатор

Невероятни разкрития около ареста на руски сенатор

Руският сенатор Рауф Аршауков беше арестуван по време на заседание на парламента през тази седмица, съобщи РБК.

По време на последното заседание излязоха информации, че неговият баща Раул Арашуков, бивш съветник на изпълнителния директор на „Газпром межрегионгаз“, е бил част от престъпна група, извършила кражба на газ преди 17 години.

Преди групата да бъде разбита, е успяла да открадне газ на стойност 31 млрд. рубли. Смята се, че такова вземане не може да бъде възстановено.

Освен сенаторът, задържани бяха още неговия баща и братовчед му. Срещу Аршауков има обвинения за организиране на убийство и притискане на свидетел. На този етап той не признава вината си. Той и роднините му са задържани до 30-ти март

Самият Рауф Аршауков беше арестуван в парламента. На ареста присъстваха лично главният прокурор Юрий Чайка и ръководителят на следствието Александър Бастрикин.

Арестувани са още редица шефове на различни отдели на Газпром. Смята се, че Аршауков е замесен в убийството на заместник-председателя на младежкото движение "Адиге Хасе" Аслан Жуков и Фрал Шебзухов, съветник на президента на Карачаево-Черкеската република.


Според следствието Раул Арашуков заедно със съучастници е доставял газ на несъществуващи потребители в периода, когато е бил директор на "Газпром межрегионгаз Ставропол". Следствена група от 200 души е започнала действия в 11 руски града по свързаното със сенатор Арашуков наказателно дело, заяви Следственият комитет.

Парламентът вече реши да лиши Аршауков от неговия имунитет. В момента тече процес по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даденост

    34 13 Отговор
    Биографията на гореупоменатия сенатор ,по нищо не се отличава от биографиите на управляващите в Русия от последните (над) сто години .

    Коментиран от #4

  • 2 Московский комсомолец

    32 7 Отговор
    Не може да бъде! В Русия мафия няма....

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Московский комсомолец

    20 7 Отговор
    Тоя рауф, не се е "отчитал правилно и където трябва" и е настъпил котето по опашката! Скоро може да почине скоропостижно от сърдечен арест в арестантската килия!
  • 4 Хаджи хаджи Българин

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "даденост":

    Както и от биографията на нашите народни из ( -ед) ници!

    Коментиран от #23

  • 5 NikNay

    22 1 Отговор
    Кога и у нас ще почнат да ги арестуват и след това да ги осъждат ефективно?
  • 6 Вюрцел

    7 4 Отговор
    Не говори и руски -или поне не добре , поискал е преводач при ареста .
  • 7 жеката

    12 8 Отговор
    Еми щом са го арестували--значи законите им работят-както и следствието.Ако не го бяха арестували--щеше да пишете че е приятел с Кремьл.За сведение,през последните години са арестувани доста руски депутати,губернатори,и други чиновници---а дали у нас ще има арести за корумпираните мутражи вьв властта???
  • 8 Ленин Луков

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "Московский комсомолец":

    Няма мафия, щото тя е легална:)
  • 9 Абе Пеп..нчо

    12 13 Отговор

    До коментар #2 от "Московский комсомолец":

    Примитивен коментар.ОПГ има вьв всички страни по света-разликата е,че в Русия ги арестуват.А в "цивилизованият свят" само им сменят работното место--отминистерство в друго министерство-справка САЩ. А в Ю.Корея какво стана с президента им??? Та не се прави на интересен-че и до днес си трайкате за Кенеди-убийство на президент или пьк за стрелбата по Рейгьн.

    Коментиран от #15

  • 10 Бравос

    12 12 Отговор
    Значи законите в Русия се спазват.Няма губернатор,няма депутат.В панделата.Евала им на рашките.
  • 11 ВИДЯЛ

    9 6 Отговор
    Така трябва.А когато хванаха в Холандия зам.минис.на транспорта с фалшификация за строежа на крайбрежните валноломи само го порицаха-ама 80 мил.евра изчезнаха.Бях тогава там и гледах този цирк

    Коментиран от #24

  • 12 Borislav Popov

    6 5 Отговор
    Нюйорският републикански представител в Конгреса на САЩ Кристофър Колинс е бил арестуван в сряда по федерални обвинения, свързани със злоупотребата с ценни книжа и използването на вътрешна информация по дело, включващо австралийска биотехнологична компания, съобщава The Wall Street Journal............................

    Комисията по ценните книжа и фондови борси (SEC) e завела дело срещу Колинс, сина му Камерън и бащата на приятелката на неговия син Стивън Зарски. Любопитното е, че Кристофър Колинс беше първият републиканският конгресмен, който подкрепи официално кандидатурата на президента Доналд Тръмп за Белия дом.
  • 13 Франц Кафка

    8 4 Отговор
    Във федерално и международно издирване вече се намират бившите сенатори :
    - Дмитрий Кривицкий;
    - Сергей Пугачев;
    - Леонид Лебедев;
    - Вячеслав Дерев.
    И това сборище на престъпници и проститутки ,а някой с шести клас образование, не знаещ руски език, убиец , крадец и пълен неграмотник , както в последният случай , приемат и пишат законите на РФ ..
  • 14 Цанко

    9 4 Отговор
    Американският конгресмен Майкъл Грим беше арестуван за финансови измами. Ако бъде признат за виновен, Грим ще получи 20 години затвор
  • 15 русофилска подлога

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Абе Пеп..нчо":

    Кой ще заблудиш ти бе демагог ? В русия ги били арестували ха хаха.Русия е сред водещите най-корумпирани страни ,а ти ще ни обесняваш ,че се спазвали законите.Закони се спазват в западните държави и в САЩ.Колкото и да си богат ,неможеш да избягаш туко така от закона.В русия обаче е точно обратното.Даваш определена сума пари под масата и никой неможе да те пипне.И това не важи само за русия ,а за всички бивши соц републики ,включително и България.Затова и всички сме недоразвити страни.

    Коментиран от #26

  • 16 СссереМ

    5 1 Отговор
    Американският сенатор демократ Робърт Менендес беше официално обвинен в корупция и измама, съобщи Асошиейтед прес.
  • 17 Бесен Язовец

    5 1 Отговор
    Повдигнаха обвинение срещу конгресмен за подкупи
    Демократът Уилям Джеферсън, представляващ щата Луизиана в Камарата на представителите на САЩ, бе обвинен официално в корупция........
    Обвинителният акт, предявен във федералния съд в Александрия, щата Вирджиния, в околностите на Вашингтон, съдържа 94 страници и 16 обвинения в нарушаване на федерални закони, които могат да пратят Джеферсън зад решетките за общо 235 години.!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 Лука Мрази

    5 1 Отговор
    Тексаски съд издаде заповед за арест на бившия лидер на републиканците в Конгреса на САЩ Том Дилей, съобщи АП.

    Дилей, който е сред най-верните хора на президента Джордж Буш, е обвинен в пране на пари и незаконно финансиране на Републиканската партия....Дни след това срещу него бе повдигнато и обвинение за пране на пари. И в двата случая той ще отговаря за незаконно финансиране на предизборни кампании.
  • 19 Kcaniba

    5 1 Отговор
    Кога поне един арестуван у нас!????

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Франц Кафка

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    И все пак Русия е страна на възможностите - лошо знаеш руски език крадец и убиец , може да стане даже сенатор ..
    А властите искаха да ни покажат решителност в борбата с корупцията.
    Но след като публично арестуваха необразован крадец и убиец , член на Съвета на Федерацията ,
    режима свали маската и ни показа истинското лице на законодателната власт в Русия .
    Искаха да направят по - добре - а се получи както винаги ….
    .

    Коментиран от #34

  • 22 Франц Кафка

    3 0 Отговор
    А сега си представете , че Арашуков започне да дава показания !
    Въпрос :
    След колко време ще го самоубият ?
  • 23 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хаджи хаджи Българин":

    Ми правилно, малкият брат не трябва да изостава от големия, нашите чифути още от време оно ходеха на обмяна на опит в СССРето, да се учат от братушките как се правят далвери и как се правят милиони, ограбвайки народа и родината !
  • 24 Иво

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "ВИДЯЛ":

    Ти като си зяпал ТАМ, по- добре щеше да направиш да отделиш повечко време за правописа си, а не да дращиш като второкласник!Не питам какво си правил там, но горе- долу ми е ясно!
  • 25 Франц Кафка

    4 0 Отговор
    Когато главният прокурор на РФ Чайка, обяви от трибуната на Съвета на Федерацията , че ще има арест на престъпник , от
    залата избягаха всички руски сенатори , в това число и председателя
    Матвиенко...
    ...и само Арашуков остана на своето място - той горкият не разбира руски …
    Него и арестуваха :))))
  • 26 Румяна Костова

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "русофилска подлога":

    Не може да ги пипне никой олигарси те в Русия,значи? Затова през 2018 година имаше само 11 сменени губернатори ,трима от които пратени в затвора.А техните помощници и по-дребни клечки ? Разбира се ,че в Русия има във властта доста корумпирани индивиди ,ама поне нещо се прави по въпроса. Няма да дочакаме когато в България свалят от власт 11 кмета и няколко от тях пратят в затвора ! Някои хора си дрънкат така на изуст, без да са прочели и един ред по темата.
  • 27 Франц Кафка

    4 0 Отговор
    Бащата на арестуваният сенатор Рауф Арашуков, Раул Арашуков, е започнал своята кариера в Газпром с две присъди - за кражба на 4 тона пшеница и 5 тона слънчоглед.
    Със семки е започнал :))
    Друг путински елит , за вас нямам :))(
    .
  • 28 Франц Кафка

    3 0 Отговор
    Искате ли да се посмеете ?
    Cтатия 2 от федералният закон « За реда на сформирането на Съвета на Федерацията към Федералното Събрание на Росийската Федерация" от 03.12.2012 N 229-ФЗ:

    "Кандидат за член на Съвета на Федерацията може да бъде само гражданин на РФ… С БЕЗУПРЕЧНА РЕПУТАЦИЯ.."
  • 29 Хрониките на Евразия

    4 0 Отговор
    Това е само началото , плъховете започнаха да се самоизяждат , няма вече пари за всички и интересите им почнаха да се присичат .
    В Москва са арестувани 5 командващи военни окръжия , готвят се арести на губернатори , генерали треперят за своите кожи .
    ФСБ подслушва телефоните на всички висши чиновници ..
    ще наблюдаваме интересен филм , по андроповски сценарий .
  • 30 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АФЕРАТА САЩ : " УБИЙСТВА -ПОЛИТИКА-НАПАЛМ БАЙДЪН- ПЕТРОЛ -ВТЕЧНЕН ГАЗ - УБИЙСТВА-ПОЛИТИКА-ВТЕЧНЕН ГАЗ И : КОРЕЯ-ВИЕТНАМ-ГРАНАДА- ПАНАМА-ЛИБИЯ-ИРАК-СИРИЯ-АВГАНИСТАН-ЧИЛИ-ЧИЛИ-ЧИЛИ!МОЯТ ПРИЗИВ Е :"ОБИЧАЙТЕ САЩ -ИНАЧЕ ЛОШО" !!!
  • 31 1944

    3 0 Отговор
    руската мафия е най-голямата, ама нашите предатели русофили са по-големи.
  • 32 Читател

    1 0 Отговор
    Нищо ново! От публикацията и коментариите след нея, че понятието "политик" е тясно свързано с пари, кражби, убииства и други "професионални спортове" на професиналните политици. Това важи май за всички страни по земните кълбета. Пример:Когато Пъдаревски, известен полски пианист, става Председател на Полша (след ПСВ), Клемансо му казва: "Как е възможно такъв надарен артист като Вас да падне толкова ниско, че да стане политик?". * Цитата е от книгата "Моята автобиография" от Чарли Чаплин.
  • 33 Иванчо

    0 1 Отговор
    Интересен край е това Ставрополския! Ражда политици - идиоти. Ето Аршауков, баш идиота Горбачов и колко незнайни още герой?
  • 34 Да добавя

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Франц Кафка":

    Същият на 20- и една ако не греша, го правят губернатор, виж в руските коментари. Нещо като нашите Пеевски и една хубавица от БСП. А кажете, че у нас нещата не се случват по руски тертип, а после се жалвайте що сме били най- бедните и корумпирани в Европейския съюз и го обяснявайте с демокрацията!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания