Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 20:00 2 209 15

Брюксел: ЕС няма правомощията да признава държави

  • федерика могерини-
  • венецуела-
  • николас мадуро

ЕС и държавите членки никога не са признавали законността на последните президентски избори във Венецуела

Брюксел: ЕС няма правомощията да признава държави - 1

ЕС няма правомощията да признава държави и държавни институции, това е в правомощията на отделните страни от Общността.

Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, попитана дали има обща европейска позиция по самопровъзгласяването на Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела.

Има общоевропейска позиция за Венецуела, заявих я от името на всички 28 държави. ЕС и държавите от Общността никога не са признавали законността на последните президентски избори във Венецуела, никой от нас не присъства на клетвата на Николас Мадуро.

ЕС въведе санкции за нарушения на човешките права. Това е ясна позиция, допълнена от решението за обособяването на международна контактна група, която ще очертае възможностите за постигането на демократично и мирно решение, уточни Могерини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юрист

    1 15 Отговор
    Президенто да прочете! И международното право да прочете!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 патриотъ

    43 3 Отговор
    Никой няма право да се меси във вътрешните дела на която и да е държава!Всичко останало е беззаконие и бандитизъм!Жалко за Европейския съюз,който се превърна в послушна маша в ръцете на американските империалисти!Венецуела е суверенна държава,а не американска колония!

    Коментиран от #10

  • 4 Хк+йххххйххх

    26 2 Отговор
    Лицемери долни.
  • 5 Ххххх

    22 1 Отговор
    Тези са изперкали съвсем

    Коментиран от #6

  • 6 ....

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ххххх":

    Така ще бъде докато дойде перестройката! До кога ще ги търпим, за балъци ни взеха!
  • 7 пешо от мала фуча

    20 1 Отговор
    та начи,Мъдуро е избран незаконно след изборе,е а тОа новио понеже
    се е самообявил сам за президОнт,без изборе е ЗАКОНЕН?!
    айде бе!
    я че съм омав омав съм, ама чак пък толкоз?!?!?!?

    Коментиран от #11, #13

  • 8 любопитен

    1 19 Отговор
    Абе ,каквото и да пишат рублевите тролчета ,колкото и да мнипулират вота - на Мадуро края му се видя ,сега интересното е - ще избяга ли в Русия (или ще остане за да лежи в дранголника ,или .... по лошо) и колко златце и пари (долари ,разбира се) ще открадне!

    Коментиран от #12

  • 9 Ами ÷÷÷

    15 1 Отговор
    Те ЕС се оправиха с тая сган която нахлу на континента та тръгнали да се месят където не им е работа,
  • 10 Гожг

    1 12 Отговор

    До коментар #3 от "патриотъ":

    По време на Съединението на България, когато Англия ни е подкрепила, дали е било " беззаконие и бандитизъм"? А Русия е била против!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Симо

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Гуайдо или както там му викат е никой. Армията е с Мадуро и Китай и Русия са с Мадуру . С помияра са държави които нямат нищо общо с положението там. Олигофрения не схващат нещо просто. Венецуела има най големите запаси от нефт на планетата. Ако САЩ се докопат ще пуснат целия петрол на пазара и ще свалят цената цената на нефта на борсите. Тогава и Русия, но най вече Китай ще загубят трилиони долари. Там и Русия и Китай ще изпратят армия ,но няма да допуснат САЩ до района . Ако се пробват Сашка получат един 3 пъти по голям Виетнам. Джунглите на Венецуела и Колумбия са не по малко смъртоносни от виетнамските, а Венецуелците са доста по здрави от виетнамците. Ще им скрият топката в "зеления ад".
  • 13 no name no face no number

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "пешо от мала фуча":

    Епа оно било лесно бре яз от утре се обявявам за Премиер на България, да ви кажем много мислих дали да съм президент или премиер разгледах и посто на ишиязо Юмкер, ама Премиерството ме тегли бре, това мачлета, филии с мас на полувренето, това суджуци луканки, па и убаво вино сигор че се намери, че земем да отпием па като насъскам валяците и камионите и ей ти я направил съм и аз некоя магистралка , па и убави ножици че си купим е.а го маркови, лентата само като ги види сама че се къса, па после като се метнем у правителствньо самолет ей две три кръгчета кой не направи па те, че си ги гледкам и така еьин приятвн гъдел ще усещам по самочувствието. Само с бабан нема да,де разбереме, ама ще я сменат скоро :))) Са чакам тръмп и могерини да ми звъннат и да ме подкрепат. Па будалите нека плащат по 50 лева на глас , язе че преминем като експрес през малка гара направо премиер :))(
  • 14 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Странно нещо са ,,демократичните,,врътки...Особено след молитвени закуски....
  • 15 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    В едно дискусионно руско студио,водещият зададе въпрос на американският участник...ЗАЩО НАВСЯКЪДЕ СЕ МЕСЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ,ЗАЩО????...Американецът доста мисли и отвърна,,ЗАЩОТО МОГАТ!!!!,,, ...И наистина МОГАТ !!!Всичко имат---сила,ресурс,УМ,злоба,подлост,амбиции,ЛУДОСТ!!!,ПРЕЗРЕНИЕ,владеят СВТОВНИТЕ...разплащателна система,резервна валута,търговски пътища,ценообразуване на борсовите стоки,военни бази,армия,СЛУГИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ,НПО,МВФ,СВТОВНАТА БАНКА И ощееее.....ОХХХХ,само едно нямат-ЧОВЕЧНОСТ,ИСКРЕНОСТ,ЧЕСТНОСТ/добродетелите от библията...от чието име правят всичките мизерий.////
Новини по държави: