Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 01:02 2 365 1

ЕС няма да предоговаря сделката с Великобритания

  • ес-
  • мишел барние-
  • великобритания

Нови споразумения са възможни след излизането на Лондон от ЕС

ЕС няма намерение да предоговаря споразумението за излизането на Великобритания от Съюза. Това заяви главният преговарящ от страна на ЕС Мищел Барние, цитиран от EU Observer.

Барние имаше среща с холандския премиер Марк Рюте. Според него за допълнителни споразумения може да се говори, след като Великобритания напусне ЕС.

Евросъюзът е склонен да поднови преговорите с Лондон за Brexit, но остава непреклонен по въпроса за предпазния механизъм за Ирландия.

Барние заяви, че искането на Великобритания за ограничаване на предпазния механизъм за Ирландия е неприемливо.

Британският премиер Тереза Мей обяви, че ще пътува до Северна Ирландия, за да обясни подробности за споразумението. Възможни споразумения ще се търсят през следващите два месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    8 8 Отговор
    Западащият съюз много ги е страх че ще загубят десетките милиони плащани от Великобритания за излишният парламент.