Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 18:57 3 514 9

ЕС е склонен на преговори с Великобритания

  • ес-
  • преговори-
  • великобритания

Няма вероятност за компромис със защитния механизъм за Ирландия

ЕС е склонен на преговори с Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock


Европейският съюз е склонен да поднови преговорите с Великобритания, съобщи „Дейли Телеграф“.

Информацията е от депутати, които по-рано са провели разговори с европейски представители. От ЕС обаче не са склонни да правят компромиси с предпазния механизъм за Ирландия.

Все пак от ЕС са склонни на още един кръг от преговори с британски представители. Така там се надяват да помогнат на британския премиер Тереза Мей да прокара споразумението през Камарата на общините.

От ЕС са готови да направят официален протокол към споразумението. Така ще бъдат направени официални обещанията на председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер и на председателя на ЕП Доналд Туск, които бяха направени в специално писмо до Мей.


Все пак искането за ограничаване на предпазния механизъм все още се разглежда като неприемливо.

Утре Мей ще пътува до Северна Ирландия. Там тя ще обяви ангажиментите на Великобритания относно предпазния механизъм на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    12 1 Отговор
    Стига преговори РЕШЕТЕ ВЕЧЕ
  • 2 Meganoob BG

    22 4 Отговор
    Със чаените лъжички са склонни да преговарят, но със Русия никога не са. Нали я знаете Русия? Онази малка държава която държи почти половината от територията на Европа и повече от половината и ресурси. А вие ходите да се тревожите да не разсърдите 2-рите в ранклистата на мързела след гърците.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тъпанари

    5 0 Отговор
    англичаните могат да преговарят до второ пришествие стига да има глупаци които да си губят времето с тях а те нямат граница в исканията си. Колкото по далеч от англия толкова по добре.

    Коментиран от #6

  • 6 пешо от мала фуча

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "тъпанари":

    а бе онзи,на ингилизите ич не им требе сделка не го ли разбрахте!
    ако ингилизите искаха да останат в тая смешка ес,управляващите там щяха да "оправят" референдума,но не го направиха,т.е. напускат ес,толкова е ясно ,а защо ми ЗАЩОТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ХРАНТУТЯТ смешковците от ес!толкоз!
    а сделка искат ес защото ингилизите според "корифеите" като ония с "ишиаса" требе да им преведат некви милиарди евро,понеже напускали,та затова!?!
    да,да ама не!
    а брекзит ще има,но БЕЗ сделка!

    Коментиран от #7

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "пешо от мала фуча":

    Англия без ЕУ, но и без колониите си, скоро ще се превърне в това което е в края на 16 век - бедна изостанала европейска провинция. Тия главорези още се изживяват като Империя. Проблемите им не произтичат от членството в ЕУ, а от пробуждането и укрепването на бившите им колонии, което води до спад на благоденствието им.

    Коментиран от #8

  • 8 някой

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    не виждате ли че това нещо,ЕС,няма как да съществува,а сте се
    загрижили за Англия!
    не забравяйте че над 90 процента от хората по света говорят английски,така че Англия си е Англия ,а за колониите и не се тревожи
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: