Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 08:12 2 175 4

Косово: Сръбският президент застрашава мира в региона

  • косово-
  • александът вучич-
  • сърбия

Ново противоречие между двете страни

Косово: Сръбският президент застрашава мира в региона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Косово предупреди сръбския президент Александър Вучич, че застрашава мира в региона с последните си коментари, че не признава териториите на страната, съобщи B92.

Вучич заяви че не признава международно признатите граници на независимо Косово. От косовското правителство определиха думите му като неприемливи и представляващи заплаха за териториалната цялост на страната

От там подчертават, че така се застрашават стабилността в Косово, региона и в по-мащабен план. В момента отношенията между двете държави са обтегнати, заради решението на косовските власти да въведат 100-процентови мита за внос на сръбски стоки.

Представители на САЩ вече се опитаха да накарат Косово да отмени митата, за да може да възстанови диалога със Сърбия. Двете страни трябва да се договорят за признаването на статута на Косоов, за да имат всички условия за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    8 4 Отговор
    И освен че заплашва и търгува с човешки органи и се съвукуплява с мигленчето обретенова.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пешо

    13 0 Отговор
    Тъпите кравари създадоха отрочета на Ислямската държава насред Европа. Не на чалмите в Европа!
  • 4 сноу

    7 2 Отговор
    Албанските тъпандурци се научиха от краварите да са нагли и безочливи и също като тях крадат ,безчинстват ,а барнеш ли ги реват като заклани ,дръжте крадеца.Произхода им и той подобен...Америка е създадена от изметта на Европа,Косово от изметта на Европа.