Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 12:19 4 039 4

Путин даде обещание на Косово

  • косово-
  • владимир путин-
  • русия

Русия е готова да подкрепи примирие между Косово и Сърбия

Русия обеща да подкрепи помирението между Сърбия и Косово. Това заяви косовският президент Хашим Тачи, цитиран от B92.

Тачи обяви, че е разговарял с руския президент Владимир Путин през ноември. Двамата се срещнаха по време на честванията от края на Първата световна война в Париж.

„Попитах го директно каква ще е позицията на Русия при помирение между Сърбия и Косово. Той заяви, че ще подкрепи такъв вариант. Той каза, че няма как руснаците да са по-големи сърби от сърбите. Бих се радвал, ако той спази думата си“, заяви Тачи.

Русия е един от най-големите съюзници на Сърбия. Страната подкрепя Белград в териториалния спор за Косово.

В момента косовските власти се опитват да се договорят със сръбското правителство за признаването на статута на страната. При такъв вариант Косово и Сърбия ще могат да кандидатстват за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    14 7 Отговор
    Щом косовара го казва това,значи лъже.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 снежанка

    3 8 Отговор
    да вярваш на Русия все едно е да вярваш в дядо Мраз и джуджетата

    Коментиран от #4

  • 4 Румяна Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "снежанка":

    Мисля ,че сега са по-модни онези американски приказки ,в които САЩ се намесват в управлението на която страна им хрумне ,само за да защитят народа там и да му осигурят благоденствие.В тях (приказките )вярват повече хора ,отколкото в Дядо Мраз и Снежанка.Русия ,доколкото ми е известно ,не сваля никъде законно избрани президенти и на тяхно място да слага свои протежета.