Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 13:57 2 569 24

Ердоган: Западът дава оръжия в кървави ръце

  • реджеп ердоган-
  • терористи-
  • оръжия

Според турския президент съюзниците на страната въоръжават терористи

Ердоган: Западът дава оръжия в кървави ръце - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че западните съюзници на страната му снабдяват с оръжие терористи, съобщи „Хюриет“.

В момента Турция се подготвя за военна акция срещу кюрдските сили в Сирия.

„Тези, които дават оръжия на терористи с окървавени ръце, създават невероятни пречки на нас, когато се опитаме да купим някакво оръжие. Организации като ДАЕШ, Ал Кайда, ПКК и Аш Шабаб са снабдени със западни оръжия.

Бойците на Партия на демократичния съюз извършват етническо прочистване в Северна Сирия с бомби и оръжия, дадени им от нашите съюзници. При подобна ситуация Туриця няма как да разчита за своята национална сигурност на други страни“, заяви Ердоган.

Той отбеляза, че през последните години турската армия е постигнала сериозни успехи срещу кюрдските групировки в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    14 5 Отговор
    Добро утро
  • 2 Tervel bitcoin

    16 5 Отговор
    Открил е топлата вода
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Няма терористи няма проблем

    24 5 Отговор
    Ами действай бе аркадаш !!! Влез най после и прочисти този регион от комунисти терористи и всякакви шумкари .
    Какво се моткаш още ?
    Пускай фадромите и болдозерите и прибери трофеите за да ктотнат най после .
  • 5 Шалом Ердо

    11 17 Отговор
    Русия два пъти унищожава българската държавност. Първия път, екзекутор на България е кървавият езичник Светослав през 968-971 година. Светослав избива безмилостно над 300 български болярски рода и обезглавява държавата по същия начин както я обезглавяват 10 века по-късно комунистите под руски контрол
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 стоян георгиев

    4 16 Отговор
    запада не въоръжава пкк както твърди ердоган.очаква се да се създаде зона за сигурност ,която да капсулова турция от опасностите свързани с изнасянето на тероризъм,макар че такива от сирия няма как да се появят.

    Коментиран от #9

  • 8 Позитано 20

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "El comandante":

    Психиатрична клиника с доказана репутация набира клиенти в тежко състояние.

    Коментиран от #10

  • 9 Хасан

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Ами дълги години щаба на ПКК беше в Сирия..много от бомбите които избухнаха по стадиони,жп гари,площади,спирки бяха от Сирия

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кемал

    8 2 Отговор
    Бастър ЕРДО.
  • 12 истината

    13 20 Отговор
    Най големия терорист в региона се сърди че дават оръжия и на други.А като говори за етническо прочистване да не забравя че турците са провели най мащабните такива срещу арменци,българи,гърци,кюрди и много други народи.
  • 13 стоян георгиев

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    дълги години ама не и сега.реално пкк е можела да се вихри в сирия когато е било политически угодно на асад,макар че аз не помня да е имало такъв момент.основно пкк имаше бази в ирак ,особено след падането на садам,а в сирия няма как щото там кюрдите са малко ,а и бяха под натиск на асад.в момента сириискитя кюрди не си сътрудничат с пкк,нито пък пкк използва сирия за база.пкк помогна само при битката за кобани,но после бяха принудени да се изтеглят в ирак ,а в последстие и да си заминат за турция.

    Коментиран от #16

  • 14 @&@

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "El comandante":

    👊👊👊👊👊✊

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хасан

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    По време на студената война ПКК бешеподкрепяна от СССР и Асад.Даже Месут Йълмаз заплаши че ще обяви война на Сирия заради Юджалан и тогава те го депортираха...след края на Студената война единстено те от комунистическите терористчни организаци не бяха унищожрни а се поддържаха да водят умерена война срещу нечослушна Турция

    Коментиран от #24

  • 17 стоян

    4 7 Отговор
    Този е забравил какво му каза Тръмп -А е влезнал турската икономика потъва
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 аре бегай

    3 7 Отговор
    турците са експерти по тероризъм. не са оставили никоя терористична група, която не са я оборудвали. нека слушаме внимателно!
  • 20 Кико

    4 7 Отговор
    Досега не помня някои немец, французин, италианец, сърбин, българин да е отишъл в арабска, турска държава и да размахва бомби с виков Исус е Велик.
    Само малоумници араби могат да вярват че като умрът за вярата си горе ги чакат десетина девственици с вдигнати крака! Какво значение има с какво оръжие отнема живота на друг Тапанар такъв. Само тъпоти говориш пред овцете си. Жалко за малкото интелектуалци които са се свили и не смеят да гъкнат.

    Коментиран от #22

  • 21 дабър

    9 0 Отговор
    момчета говорите глупости. знаете ли какво е асала - арменска организация убила 43 турски дипломати за 10 години. всички членове са избити през 1983 година във франция. същото е и в момента. запада дава оръжия между другото пкк не са кюрди
  • 22 Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кико":

    Първото нещо един праведен мюсюлманин никога не убива невинни ..това е голям грях да отнемеш живот който Бог е дал....просто след разпада на СССР имаше нужда от нов враг за да се оправдаят милиардите за въоръжаване..и това се оказа бедния бедуин от пустинята

    Коментиран от #23

  • 23 Пищова

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    А правоверния мюсюлманин как преценява кой е невинен и кой не е а? Нима той е бог и може да съди кой е невинен и кой не? По - голяма простотия не съм чел никога! Казано е , нека който мисли че е безгрешен и няма грях, хвърли пръв камък......никой не хвърля! Няма безгрешни всички са грешни и греховни, хората са животни и всеки носи в себе си нисшите страсти, алчността, похотта, мръсотията, просто при някои се проявява повече, а други имат повее задръжки. Но ти просто си неадекватен! Вземи прочети какви извращения има по Мароко, Тунис и т.н , как преподаватели в религиозни училища биват хващани да се чукат като животни в коли покрай морето и т.н хора които уж трябва да учат на морал учениците си....няма такова нещо, всичко е за пред хората, иначе мръсотията и похота е в главите и сърцата им, като на всяко разгонено животно това е истината
  • 24 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    пкк ако не е била унищожена отговорността си е турска бе хасанчо.те са си в турция ,там трябва да се унищожат.турция стана непослушна последните две години,а пкк е от бая време.
Новини по държави: