Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 15:45 4 181 28

Германия се нуждае от 260 000 имигранти на година

  • германия-
  • имигранти-
  • икономика

Страната трябва да компенсира липсата на работна ръка

Германия се нуждае от 260 000 имигранти на година - 1
Снимка: Shutterstock

Германия има нужда от 260 000 имигранти на година, за да компенсира липсата на работна ръка в страната, съобщи Дойче Веле.

Според ново проучване работната ръка в ЕС няма да покрие изискваният на германската икономика. За да компенсира липсата на работници, Германия ще трябва да си осигури 146 000 работници от страни извън общността.

Германската икономика ще има нужда от 260 000 имигранти на година до 2060 г., за да преодолее недостига на работници.

Страната е засегната от демографски спад. Заради него се очаква броят на трудоспособното население да намалее 1/3 до 2060 г. При липса на имигранти германската икономика може да се изправи пред огромни проблеми. Според официални данни през 2017 г. в страната са пристигнали 38 000 работници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alpha_Lone_Wolf

    44 10 Отговор
    В един модернизиран свят, работната ръка трябва все повече да намалява, а те се нуждаели от още чалми. Да ги видим как ще ги научат на работа?
  • 2 Германистан таман таман

    52 3 Отговор
    Германия се нужда е от германци, които да оплождат германки и да се раждат деца, но това им противоречи на еврогейските и джендърските ценности и цариградски конвенции и затова си подменят генетичния си фонд с арабско-африкански !
  • 3 Анти седераст

    42 3 Отговор
    Септември 1943 г. Химлер към Хитлер: "Ако загубим впйната, евреите ще ни унищожат". Бездетната Меркел се казва Каснер и е полска еврейка от еврейското гето Казмиер на Краков инсталирана от евреина Джордж Сорос.
  • 4 Хасан

    24 14 Отговор
    Ние турците имаме желанието да направим Германия като френския национален отбор

    Коментиран от #14, #20, #23

  • 5 Tervel bitcoin

    28 8 Отговор
    имате предвит че Германия се нуждае от РОБИ
  • 6 123

    24 2 Отговор
    Ще си кажете защо искате разширяване на ЕС за да завладеете нови пазари и да обезклъвите тези държави за 30 години 3 милиона само от България

    Коментиран от #9

  • 7 голем смех

    39 2 Отговор
    България ще им предостави 1 милион" високо грамотни" малцинствени групи но не ги искаме обратно
  • 8 Без коментар

    33 0 Отговор
    Идиоти...-вместо да преврьщат народа си в джендьри--да помогнат за повече раждаемост(ама джендьр не ражда) и няма да имат нужда от емигранти
  • 9 бббббб

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Това ще се случи защото нашите политици са продажни,а ние стоим и се примиряваме.
  • 10 Абубакр Мюлер

    26 1 Отговор
    Ха така ! И кво,стана сега? Кой ще ви работи във Фолксваген? Ами в Мерцедес? Да не стане Волфсбург като Детройт...мъртъв град?! Затова....вижте Орбан и неговите реформи,насърчаващи раждаемостта. Ама не да смесвате "благородната"немска кръв с такава на "унтерменш"-ите,че утре най-популярното име в Германия ще е Мохамед. Ама,където и да почукате....все ще дойдат да ви работят....най-паче филипинци,пакистанци,евентуално украинци и ...най-ценните...косовари и албанци. Тогава ще видите "бял вълк по пладне".
  • 11 Реалист

    21 2 Отговор
    Има решение - изнесете си заводите за които нямате работна ръка в България. Заплатите лека полека ще се изравнят.
  • 12 ДДРОнег

    24 2 Отговор
    Драги германци, България може да Ви даде имигратни за няколко години напред - сигани и турчуля !!! Вземете ги безплатно, те ще бъдат Вашите бъдещи инжИнери и доФтори !!! То и без това такива има вече много в Германията, та ще се справите, както казва Вашата любима канцлерка, която си я преизбирате!!!
    Вземете ги, че и ние малко да живнем, щото сиганорите у нас са благодат за управляващите, а за нас са само тегоби !!!
  • 13 Ахаха

    15 3 Отговор
    Германците май много изглупяха!!! Политиците създават изкуствен икономически бум в Германия с цел да оправдаят вкарването на много имигранти, а след това ще оставят икономиката да рухне и ще обвинят имигрантите. Целта е повтаряне на сценария от 2рата Световна Война с евреите, но вместо евреите сега на мушката ще са имигрантите. Тия изроди ни готвят както за война срещу Русия, така и за вътрешни граждански войни
  • 14 денис

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Като си има в предвид какво стана с йозил, едва ли. За германците турците са завинаги чужди ,използват ги и ги захвърлят, независимо в каква кожа са облечени.

    Коментиран от #19

  • 15 демография

    12 3 Отговор
    Само за последните 5 години, българите в Германия са се увеличили от 40 хиляди на 450 хиляди. Скоро ще има български градове там....
  • 16 bomb

    17 0 Отговор
    Тия чернилки гдето ги вкараха някой трябва да ги храни, а обратното няма да стане ,черен/ в това число влизат и турците/бял не храни.Ще трябва в най кратки срокове да ги изринат от там Пресата мълчи, но в белите страни има сериозни индикации, че този процес ще започне скоро.

    Коментиран от #25

  • 17 Borislav Popov

    9 4 Отговор
    От кога започва демографския срив в Германия и Европа ? Май от края на 60 -те години ?!! От кога започва масовата задължителна ваксинация на населението ? Май също от тогава ? Дали са свързани тия събития ? В Африка няма задължителна ваксинация - а има бум да децата. В много от регионите децата до 18 години представляват 45 % от населението !!!!!

    Коментиран от #18, #22

  • 18 bvuy75

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Там нямат ток, телевизия, интернет и др. екстри и като няма какво да правят е..т
  • 19 Случайно минаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "денис":

    Така е
  • 20 Ненормално нормален Язовец Сесерем

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ти си толкова турчин, колкото аз македонец.
  • 21 Дориан

    1 0 Отговор
    Балъците от България отиват да работят. Пенсионерите са спокойни, че има кой да им изкара пенсията. Пък децата на нашите ще са навътре в материала, да знаеш що е джендър а това да ти е ценност е постижение.
  • 22 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Демографския срив става след (и поради) развитието на социалните системи. Ако няма социални системи, семейството трябва да отгледа достатъчно деца за да те гледат те на старини, в трудни моменти, в болест и войни. Когато за това можеш да разчиташ на обществото, то може да оцелееш и без деца. Те са чист разход.
    При маргиналните групи това негативно влияние на социалните системи не се усеща, защото те не плащат нищо за отглеждане на децата си, а ползват социални помощи.
    Социалистическите отношения деградират семейството и са причина за демографския срив!
  • 23 1234

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    А дано и Турция стане като френския национален отбор.
  • 24 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    1 0 Отговор
    И АКО ВСЕКОЯГОДИНА ДОЙДАТ ПО 260 000 имигранти ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ШЕ СТАНАТ 3 МИЛИОНА МЕЛЕТ ТАМ И ИЗБУХВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И ТО СТАВА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗАРАДИ МИГРАНТИТЕ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 пак ли

    1 0 Отговор
    Е нали дойдоха едни програмисти в Германия,близо 2млн.през 2015г. Хасан,Реджеб,Абдула,Ахмед.... все висококвалифицирани кадри, пуснете още една заявка и ще има поне 30-40млн.алахакабровци от Африка и Азия.Само да не минават през България.
  • 27 АзСъм

    3 0 Отговор
    проблема е ,че тези ,с които се пълнят не работят-те не работят по принцип
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: