Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 14:50 1 343 5

Седем депутати напуснаха Лейбъристката партия

  • партия-
  • депутати-
  • лейбъристка партия-
  • великобритания-
  • чука умуна

Мнозина лейбъристи са недоволни от лидера на партията

Седем депутати напуснаха Лейбъристката партия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Седем британски депутати напуснаха днес Лейбъристката партия, предаде Ройтерс. Като причина за напускането си депутатите посочиха провалите на ръководството по отношение на Брекзит и проявите на антисемитизъм в партията.

Сред напусналите са депутати Чука Умуна, който преди време бе смятан за потенциален бъдещ лидер на лейбъристите, и Лусиана Бъргър, която стана известна с критиката си срещу антисемитизма в Лейбъристката партия. Мнозина лейбъристи са недоволни от лидера на партията Джереми Корбин, отбелязва AP.

Те го обвиняват, че е слаба опозиция срещу плановете на Консервативната партия за Брекзит и че се е провалил с изкореняването на антисемитските настроения в Лейбъристката партия. Останалите петима напуснали са Крис Лесли, Анджела Смит, Гавин Шукър, Майк Гейпс и Ан Кофи.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин заяви, че е разочарован от решението на депутатите да напуснат партията. Седемте напуснали са малка част от общо 256-те депутати на лейбъристите, но това е най-значителният подобен случай след 1981 г., когато членството си в партията прекратиха четирима високопоставени нейни представители, отбелязва AP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 1 Отговор
    Хахахахаха - разсмяха ме - ЧУКА УМУНА.... ХАХАХАХАХАХА. Лидер на либералите!!! Стигаааа бе, това си е "чист англичанин" отвсякъде.
  • 2 Браво

    7 1 Отговор
    Дайте една снимка на тази Умуна, да се посмеем!

    Коментиран от #4

  • 3 ДДимитърдд

    1 5 Отговор
    Сложи си твоя снимка и ние да се посмеем. Тези депутати напуснали Корбин са доказателство, че той като лидер на тази партия е гола вода и кал по врато.
  • 4 Експериментът

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Влез във уикипедия и ще го намериш, само че обърни внимание каква жена Чу*а Умуна.
  • 5 истинко

    0 0 Отговор
    Хайдееееее.... и тези започнаха да се люспят!
Новини по държави: