Last news in Fakti

20 Февруари, 2019 15:50 1 292 1

Депутати се отцепиха от Консервативната партия

  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • тереза мей

Трима депутати обявиха, че са недоволни от преговорите на правителството с ЕС

Депутати се отцепиха от Консервативната партия - 1
Снимка: БГНЕс/EPA

Трима депутати обявиха, че ще напуснат Консервативната партия, съобщи The Telegraph.

Депутатите са недоволни от засилването на десните настроения в партията. Те се противопоставят и на поведението на британското правителство в преговорите с ЕС.

Анна Субри, Сара Уолатсън и Хайди Алън са написали съвместно писмо до британския премиер и лидер на консерваторите Тереза Мей. В него те са потвърдили напускането си.

Тереза Мей заяви, че не е доволна от напускането на нейните депутати. Тя обаче обяви, че партията ѝ ще продължи да предлага добра, умерена и патриотична политика.

Трите депутатки подкрепят оставането на Великобритания в ЕС. Според тях излизането на ЕС е предифинирало целите на Консервативната партия. Според тях Консервативната партия се намира в хватката на Демократичната юнионистка партия.

Те ще се присъединят към новата „Центристка група“, която беше съставена от осем депутати от Лейбъристката партия, които са недоволни от поведението на техния лидер Джереми Корбин спрямо политиката на Мей. Те са част и от проевропейски настроените депутати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😃АНАЛлизатор😂

    7 1 Отговор
    Политическият живот във Великобритания все повече се балканизира. Това е следствие от намаленото политическо и икономическо влияние и възможности на Великобритания в света, което влиза в противоречие с мегаломанията на англичаните да бъдат световен фактор.
Новини по държави: