Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 16:40 2 192 11

Ще има мир, докато не нападнат сърби

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Вучич иска решение на въпроса с Косово

Ще има мир, докато не нападнат сърби - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Имаме политическа смелост за решаване на въпроса с Косово. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Той заяви, че има разрешение от сръбското правителство за започването на преговори. Според него обаче решение ще бъде намерено трудно, заради различните фактори в света.

„Ще има мир, докато не започнат да атакуват физически или да убиват сърби. Това няма да мога да понеса.

Не съм оптимист за постигането на споразумение. Ще започна преговори веднага, след като Косово свали повишените мита. Този проблем може да остане за нашите деца. Ще направя всичко нужно, за да не стане така.

Ще се боря за решение, но знам че има огромна вероятност да не успея. Имам идея за решение и то ще стане факт веднага, щом някой го приеме и това зависи от албанските групи“, заяви Вучич.

Според него Европа и САЩ виждат, че албанците действат прибързано и за това се опитват бързо да решат въпроса. Ако Сърбия признае статута на Косово и двете страни ще могат да кандидатстват за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    20 5 Отговор
    Недей брате. Турция загива. Мюсулманството няма да има европейски остров. Косово е изкривен проект на ЦРУ и арабските шейхове, които много се дразнят на Турция която отдавна се мъчи да бъде лидер на мюсюлманския свят. Само едно нещо ще кажа което никога не е оповестяване официално но си върви като мълва Хашим Тачи и Осама са били лични приятели и то от войната в Косово.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 толерантен

    13 3 Отговор
    Орките от сащ не са съгласни на такова решение, щото държат Косово като една от запалките за ТСВ, наред с Украйна, Тайван, Сирия...
  • 4 Матей

    18 4 Отговор
    Вучич много войнствено го дава,и има защо,сърбите са доказали,че не превиват гръб.И за вкарване в НАТО и ЕС няма да ги измамят,добре им върви достлука с Русия,те затова са толкова курназ,този път руснаците няма да ги оставят под американските бомби.

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бас боклука

    1 0 Отговор
    пак е изтрил
  • 10 Димитърдд

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Матей":

    Зомби какви глупости ръсиш. Бившият социалист и президент Милошевич след разпада на бивша Югославия, води три войни. Сръбските шовинисти и паравоенните формирования начело с Аркан и Зоран съставени от криминалният контингент ограбиха и избиха над 250 хиляди човека тези масови престъпления бяха по поръчка на сръбските служби, по късно те убиха Аркан. Сърбите рано или късно ще сърбат попарата на руснаците. Кой се е хванал с тях, хаир не е видял.
  • 11 на върбе

    2 1 Отговор
    След това пак ще има мир ама няма да има Сърби
Новини по държави: