Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 17:31 2 523 19

САЩ: Не стоим зад протестите в Сърбия

  • сърбия-
  • белград-
  • протест-
  • александър вучич-
  • йелена ансонович

Не сме нито организатори, нито финансираме антиправителственото движение, увериха от американската дипломатическа мисия в Белград

САЩ не са нито организатори, нито финансират антиправителствените протести „Един от пет милиона“ в Сърбия. Това увериха от американската дипломатическа мисия в Белград в отговор на твърденията на сръбския вестник Informer, че посолството на Вашингтон стои зад демонстрациите.

„Не знаем защо, но Informer отказва да публикува фактите. Нашата работа е да разберем Сърбия. Редовните срещи с правителствени и опозиционни политици, както и с други лица в цяла Сърбия, са част от тази работа. САЩ не са организатор, нито финансират протестите „Един от пет милиона“, някой лъже“, се казва в съобщение от дипломатическата мисия на САЩ в западната ни съседка, публикувано в Twitter.

Преди няколко дни белградското издание публикува снимки, които определи като „доказателство, че американското посолство и неговите хора за специални операции стоят зад протестите в сръбската столица от декември миналата година".

В един от текстовете е посочено, че „няма дилема, че политическият отдел на американското посолство в Белград координира демонстрациите и дава инструкции на техните организатори".

Informer публикува и снимки, на една от които е Йелена Ансонович, един от организаторите на протестите, която – според изданието – е уловена в момент, в който „получава инструкции от третия секретар на американското посолство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    67 5 Отговор
    Аз им вервам. Сащинците не са такива хора. Ич.
  • 2 арджентата

    71 5 Отговор
    Да бе, да... Както не платихте за протестите в Украйна...
  • 3 Желко Драшич

    51 4 Отговор
    Е разбира се, не лично!
  • 4 Анти седераст

    52 2 Отговор
    Гузен негонен бяга
  • 5 Анти седераст

    35 0 Отговор
    Ротшилдът дали е похапнал миризлив "течен шоколад"?
  • 6 Пешо

    45 1 Отговор
    Как може да ги обвиняват,те никъде по света не правят такива работи .
  • 7 1122

    45 1 Отговор
    Танзания стои зад протестите не сащ
  • 8 СДС

    24 1 Отговор
    Протестите са инсценирани, фалшиви, сценарият е същият като у нас кога амсалаците скачаха на площада, когато на сините другари от ДС зад микрофоните им с пикаеше.
  • 9 ТОЧКАТА

    33 1 Отговор
    Ма разбира се..вие сте чисти като момина сълза...от крокодил!!!!И вече ,това го правят ходещите на молитва.....по-рационално и безплатно е....
  • 10 Румяна Костова

    17 6 Отговор
    Сърбите излизат на протести защото им е писнало от сегашната власт.Йелена Ансонович и другите опозиционери от отбора сами да се обявили като главатари.Те непрекъснато се консултират с агенти от американското посолство.По въпроса за Косово си мълчат и не дават изявления,че няма да го признаят.Както и във Франация, народът на протестите е шарен.Хората искат по-високи заплати социални олекшения и не признаване на Косово ,а онези ,които са се самопрогласили за организатори,само да се намърдат в челните позиции на властта.
  • 11 ТОЧКАТА

    13 1 Отговор
    Америка винаги е на върха на новите технологии...Да ,,стоят зад...,, е остаряла работа...Те вече са на технология,,ПРИЗНАВАМЕ .....,,...
  • 12 Груьо

    4 14 Отговор
    В интерес на България е Сърбия да върви с Русия, така ще стои по далеч от Северна Македония и няма да може да се бърка във вътрешните и работи. Както изглежда македонците са почти сигурен нов член на НАТО и ще бъдат в един лагер с нас. Така постепенно докато двете държави с един народ не се обединят.
  • 13 „невидим” щурмовик F-117A „Найтхок” Про

    14 1 Отговор
    Тия са доста СЛАБОПАМЕТНИ.
    Бум на рак в Сърбия заради бомбардировките на НАТО през 1999-а
    То не , че и ние не пострадахме от ОБЩОТО БЛАГО НА НАТО,
    но и им станахме сол таш... к в целия цирк.
    Първо ти режат ръката, после ти дават хуманитарна помощ - протеза.
    Хитлер не посмя да срути моста в Мостар ,който е строен в 15 век, а в 1992 го срутиха.
    Белград беше надупчен от снаряди, Централата в Панчево мигаше като дискотека от хвърлените графитни бомби.
    Пълна диващина.
    Шамарите можеш да ядеш и от своите , но ако са ви по сладки от чужди избирайте.
  • 14 Румяна Костова

    10 3 Отговор
    Да се обединявате с 2070000 северномакедонци за какво?Една четвърт от от тях са албанци .А онези с българско потекло отдавна са забравили произхода си,нищо че половината от тях са с български паспорти.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Шляхтиц

    19 0 Отговор
    Не четох статията. Прочетох заглавието и се сетих за една народна мъдрост: Не питай, то само се обажда!
  • 16 ха ха ха

    6 0 Отговор
    Ми сърбите да не чакат, а да натирят гадните мурикани от Сърбия!
  • 17 не син

    7 0 Отговор
    Ама разбира се, ще не са американците ! Питайте Тереза Мей ! Путин е организирал стачките !
  • 18 Груьо

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Да забравят произходът си можем да благодарим само и единствено на коминтерна и послушната БКП, която предаде българските интереси в окупираната от сърбите югозападна България, унищожи четите на ВМРО и изостави българите на асимилация и геноцид. Последствията са много тежки, но не необратими. Тъжно е да се чете как сравнително интелигентни хора като вас се обявяват срещу българските интереси, напълно съзнателно и без скруполи.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: