Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 17:32 2 679 7

Отлагането на Брекзит е разумно решение

  • великобритания-
  • доналд туск-
  • ес

Доналд Туск заяви, че ЕС може да подкрепи подобен вариант

Отлагането на Брекзит е разумно решение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Отлагането на излизането на Великобритания от ЕС би било разумно решение. Това заяви председателят на ЕП Доналд Туск, цитиран от The Telegraph.

Туск вече е обсъдил въпроса с британския премиер Тереза Мей. Те са говорили за евентуалните процедурни ефекти при отлагане на Брекзит.

Туск говори по време на срещата на върха между ЕС и Арабаската лига в Египет. Той допълни, че Мей вярва, че може да осигури парламентарна подкрепа за споразумението между Великобритания и ЕС.

„В момента в британската камара на представителите няма одобрение за споразумение. При такъв сценарий или ще има Брекзит без споразумение или има отлагане. Колкото по-близо сме до датата на излизането, толкова по-вероятно става отлагането. Мисля, че това е разумен вариант“, заяви Туск.

Той заяви, че ЕС би одобрил отлагане на излизането на Великобритания. В самата страна има голяма съпротива за сделка без споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    9 0 Отговор
    Отстъпките започват..!? Както Европарламента е съгласен за отлагане датата на Брекзит, по същия начин може да се съгласи и с евентуални резултати от "втори референдум"..!? Бъдещето ще покаже.
  • 2 Джентълменът русофил

    8 3 Отговор
    Естествено, че е разумно решение за европейският съюз. Процента британци подкрепящи оставането на Великобритания в ЕС се увеличава с всеки изминал ден. След някоя година, ще иницират нов референдум за оставане. Ето защо Туск и Юнкер са склонни да удължават срока. Само, че не са познали, защото Великобритания, ще излезне на 29 Март, най-късно до юни 2019.

    Коментиран от #5

  • 3 Hhhhhhh

    4 5 Отговор
    Не е хубаво. Ес пак се наведе.

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Hhhhhhh":

    Не са се навели от ЕК, просто те не се изправят, стоят си надупени!
  • 5 Дада

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    И какво ще стане като излязат юни., или юли, а ако им е кеф август.
    В кратко сочен план не добре нито за ЕС, нито за ЮК. В дългосрочен, един господ знае.
    Неразбрах защо се заканваш, да не би да си получил някакво видение?

    Коментиран от #6

  • 6 Джентълменът русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дада":

    Да се заканвам ли? Не се заканвам, просто коментирам. Само казвам, че Великобритания, ще напусне ЕС със сигурност. Точно в този момент англичаните са бесни на всички инигранти. Усетил съм лично тази неприязън и съм повече от сигирен, че нищо на този свят не може да спре Брекзит. Гледа се с много лошо око на имигрантите. Особено се дразнят, ако караш кола с ляв волан, защото не плащаш скъпите им застраховки. В този случай те гледат много лошо и често се заяждат и дори обиждат без абсолютно никаква причина.
  • 7 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Да ама сега нагличаните ще гласуват ли за европарламент или бъркам?!
    Нямало парламентарна подкрепа за Брексит....те какво искат без пари да се измъкнат, да си запазят всички привилегии.....ей много нагли тия НАгличани...ама то името им е такова..големи игри играят.