Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 07:50 1 636 3

Корбин готов за нов референдум

  • великобритания-
  • референдум-
  • джереми корбин

Лейбъристите ще подкрепят такова предложение

Корбин готов за нов референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин обяви, че подкрепя искането за втори референдум за бъдещето на Великобритания в ЕС, съобщи Вашингтон Пост.

Корбин заяви, че неговата партия ще подкрепи това искане в парламента. Според него Брекзит, който подготвят консерваторите, ще има негативни последствия.

На този етап обаче това не значи, че втори референдум ще се случи. Британският премиер Тереза Мей и по-голямата част от консерваторите са все още против такъв.

Корбин заяви, че ако партията му вземе властта, той е готов да предоговори споразумението с ЕС и да потърси възможност за втори референдум. Вече има очаквания Мей да предложи отлагане на излизането на Великобритания от ЕС.

Днес се очаква Мей да говори пред британския парламент след разговорите с европейските лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доносникът на сайта

    1 1 Отговор
    Внимавайте какво пишете.
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    `що само два референдума? Трети път - майка и баща...
  • 3 ИВАН

    0 0 Отговор
    В цял свят продажните политици, направиха на маймуни народите ... време е да се каже СТОП на сатаната - Хора, свърнете към Доброто !
Новини по държави: