Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 19:50 2 487 16

Системата за контрол на оръжията е пред разпадане

  • оон-
  • оръжия-
  • антионио гутериш

Антонио Гутериш призова за спазване на споразумението за ракетите

Системата за контрол на оръжията е пред разпадане - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Международната система за контрол на оръжията е пред разпадане. Това обяви генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, цитиран от France 24.

Той призова Русия и САЩ да не се оттеглят от споразумението за премахването на ракети със среден обсег. Гутериш говори пред конференцията за разоръжаването на ООН.

„Един от крайъгълните камъни на дипломатическите постижения през последните 50 години е пред рухване. Ключови елементи от международната архитектура за контрол над оръжията се разпадат. Ние не можем да си позволим да се върнем към неограничената ядрена надпревара от годините на Студената война. Смятам, че страните, които стоят зад този договор, трябва да се обвържат с искрен диалог по различни въпроси, които се повдигат. Много е важно този договор да бъде запазен“, заяви Гутериш.

САЩ се изтеглиха от споразумението за премахването на ракети със среден обсег, след като неколкократно обвиниха Русия в нарушения. Русия отрича да е нарушавала споразумението. Страната отговори също с излизане. Очакват се разговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    45 3 Отговор
    Когато европейците се научат да правят бизнес с Русия и да не се страхуват от нея, когато започнат да имат независима политика от американците, тогава нещата ще се урегулират т.е. ще има многополюсен свят, а за това от десетилетие им говори г-н В.В.Путин, но няма кой да чуе. Разкраченият стоеж в момента ги прави жалки.

    Коментиран от #7

  • 2 анонимен

    20 0 Отговор
    ето защо масово копаят бункери в двора...
  • 3 Kcaniba

    28 3 Отговор
    Империята на злото фащ да разкара ракетите си и атома от Европа!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Оръжен спец!

    13 2 Отговор
    Такъв ко трол не е имало никога, само за в очите на наивниците. За едни уж контрол, за други никакъв!
  • 5 стоян

    2 30 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    до 3 коментар -Ама това ти го казваш =а ти си подлога на Путин в България =което значи че си кръгла О без глас

    Коментиран от #6

  • 6 Исмаил

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    ти сигурно си булката на САЩ
  • 7 Явашев

    3 22 Отговор

    До коментар #1 от "Баце":

    Бизнес се правеше и всичко беше на ред, преди червените боклуци да анексират Крим и да започнат да поддържат разните проруски групиравки в Украйна. Сега са наказани със санкции, които както показа статистиката са им доста болезнени. Как няма да се страхуват околните държави при това непрекъснато дрънкане на оръжие и провокации с кораби, самолети и какво ли още не. Сами накараха Европа да се събуди и да започне да взима мерки срещу все по-милитаризиращата се червена кочина. Единственото спасение от пияната, алкохолизирана и проскубана мечка е НАТО. Мужиците разбират само от сила. Докато го има НАТО, ще си седят на задниците, ако Китай не ги заръфа още по-силно.
  • 8 КимУн

    6 1 Отговор
    За система за контрол над въоръженията трябва цивилизованост, култура, от всички, при горилски тупания по гърдите и размахване на ракети преговорите са безмислени, получава се севернокорейщина.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Роби

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "НКВД":

    Плитък фантазьор си баце,не може едни да си разигтават коня,а другите да гледат само,то е ясно каква е целта, затова по-добре стресирана европа,отколкото благоденстваща и толерираща върховната глупост!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Трол

    1 0 Отговор
    Снежен човек от историята на Фламандия! Тоест, индивида от снежните републики! А в България е професия!
  • 12 НКВД

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Роби":

    далече съм от мисълта че ме интересува положението на европа интересуват ме природните богатства на русия и дали след неутронна атака природните ресурси нефтените и газовите находища в сибир селата градовете и заводите ще могат да бъдат използваеми както твърдят Съюзниците от САЩ руснаците го знаят много добре че предстои и не могат да направят нищо просто е въпрос на време и временно дрънкане на оръжия в стил я да изплашиме 12 пъти по силния противник НАТО знаеш го че скоро ще сме на водка сельодка и вашите хубави жени а фантастика на доброто ще бъде ако създадат неутронни оръжия които да не изпаряват жените ви и да може да ги използваме ние смелите български натовски воини заедно с другите 43 армии наточили зъби за руските територии щом само една армия успя да бърне наопаки със земята русия до околовръстното на москва и да избие 30 милиона руснаци какво остава за 43 армии в съюз с тази държава страната на хитлер която е една от най-богатите на планетата и развита икономически и технологично в момента и на практика европа е нейна колония в сюъз с бившите съюзници на русия които я спасиха от хватката на фюрера но днес са в първите редици срещу нея ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕШ че ме интересува и украйна ИНТЕРЕСУВАТ НИ ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА градовете селата заводите и жените ви и скоро ще ги имаме а предлозите са много така че ориентирайте се към заводи за памперси около москва

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 EL comandante

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Родопа планина":

    Русия е най-жестоко набитата държава най-лошо набитата държава на планетата най-зловещо пребитата нация и народът който е ял на жестокия бой на планетата досега затова се и въоръжава до зъби но едва ли ще избегне пердаха пак. Те са хора които обичат да бъдат бити и този път няма да е от армията на една държана а плюс армиите на 43 държави коалиция палячо от родопите
  • 16 Роби

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "НКВД":

    Опа,ето го дежурния фантазьор,бленуваш за нещо алчно ,недей така а ходи на лекар,че тези сложно състояния трябва да се хващат навреме,ако се забавиш може да е пагубно за теб,близките ти и твоите аверчета!то на всеки вече е ясно,че природните ресурси са целта,не е за някакви си човешки права и измислена демокрация...всичко е пари,а ти ходи се лекувай далако от тук!