Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 10:32 5 945 46

Сърбия получи четири руски МиГ-29

  • сърбия-
  • миг-29-
  • сърбия

Те бяха доставени в Беларус

Сърбия получи четири руски МиГ-29 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбското министерство на отбраната обяви, че е получило четири руски изтребители МиГ-29, съобщи РИА Новости.

Самолетите са били предадени на специална церемония в авиобаза в Беларус. На нея присъства сръбският министър на отбраната Александър Вулин.

Сърбия вече получи шест изтребителя МиГ-29 от Русия. Руски представители обявиха, че ще доставят на Сърбия и 60 бронирани коли.

Предстои новодоставените изтребители да бъдат ремонтирани. След ремонта Сърбия вече ще има 14 изтребителя МиГ-29.

„Нашите военновъздушни сили не са били по-силни от десетилетия. Това е прекрасно попълнение за нашата армия“, заяви Вулин.

Очаква се до края на тази година Русия да достави още 10 хеликоптера на Сърбия. Обсъждат се подробности за доставката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммм

    68 19 Отговор
    Терикати са сьрбите-трябва да им го признаем.Колкото и да не ги харесвам-играчи са си

    Коментиран от #5, #6

  • 2 sashkov

    25 78 Отговор
    Да им пратяти 5-6 камаза да ги дърпат по пистите, че трудно палят тез джугани

    Коментиран от #46

  • 3 велик е нашия войник

    64 23 Отговор
    Докато ние чакаме сделката ГЕРБ 18 сърбите, ако решат, ще ни пребият, а ние може да стреляме по тях с прашки разбира се любезно осигурени отново от ГЕРБ по 100000 леа парчето, камъните за тях отделно по 100 леа /бр. от личните магистрални запаси на Вожда мдааа !

    Коментиран от #37

  • 4 12221

    72 9 Отговор
    България винаги е страдала от продажни политици-маронетки. Очевидно тук лизането на зaдници се е превърнало от традиция,в национална религия.

    Коментиран от #29

  • 5 селянин от обеля

    25 32 Отговор

    До коментар #1 от "дамммм":

    Големи играчи, затова им взеха половината територия и им поставят неизпълними условия
  • 6 КГБ Териер

    28 42 Отговор

    До коментар #1 от "дамммм":

    Е какви тарикати са с ламарина за вторични суровини?? Щеха да са тарикати ако им беха дали летящи самолети. Ние тук в България тия боклуци си ги слагаме по селските мегдани като катерушки за дечурлигата.

    Коментиран от #27

  • 7 Kcaniba

    34 11 Отговор
    Ма ко става соросня!!??
    Ние с делтапланери!??
    До кога!???
  • 8 Batushka

    17 6 Отговор
    Ни като вземем осемте пепелянки ще видят те....
  • 9 Mорук

    24 9 Отговор
    Нема НАТО нема еу ама самалютчета си имат ний Ко имаме ,и то без пари

    Коментиран от #19

  • 10 НКВД

    24 33 Отговор
    За съжаление са за музейни експонати ако сте чели статиите Докарани са на части с камиони защото не летят вече и са с изтекъл период на поддръжка но въпреки това сърбите ще платят за тях по 38 милиона долара за бройката без поддръжката. На практика ненужни защото дори и да бяха в движение не могат да прелетят разстоянието от Русия до Сърбия?? РУСНАЦИТЕ ЗАТОВА ГИ МАХАТ ОТ ТАМ А И НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА НЯМА ДА ПЛАТИ СТОТИЦИ МИЛОНИ ДОЛАРИ ЗА ТЯХ ПО-СКОРО РУСНАЦИТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ НА ДЪРЖАВАТА КОЯТО ГИ ВЗИМА - ТАРИКАТИ И ГЛУПАЦИ това е летящ ковчег

    Коментиран от #13

  • 11 ****

    42 10 Отговор
    Нас българите за това не ни уважават никъде,защото не сме последователни в политиката,и сме като ветропоказател,днес с едните,а утре с другите.Били сме под турско робство,а сме се съюзявали после с тях срещу Русия,били сме с Руснаците,срещу запада,а сега сме със запада срещу Русия,е как искаме да ни уважават,след като ние сами не се уважаваме.

    Коментиран от #16, #20

  • 12 684

    18 15 Отговор
    Е хубава работа. Подарили им стари самолети.. да си ги ремонтират ...
    Невероятна мизерия цари по света
  • 13 гост

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "НКВД":

    Много си запознат. Това бабати го е чула в кварталния магазин и ти го разказа ли? :), левак. Хахаха

    Коментиран от #14

  • 14 Реалист

    11 8 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Нещо ти е крив смеха като ти напишат истината - една селска пръчка с калкулатора може да сметне колко на минус ще са сърбите със тая скрап дето им продават рашките. Трябва да ти е омръзнал живота да се качиш на тея боклуци дето сами падат без да ги гони някой. Може да ги показват само да плашат гаргите с тях. КАЦНАЛИ...
  • 15 Селянин

    11 9 Отговор
    Руски скрап!
  • 16 Borislav Popov

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "****":

    Да бе, то защото непоследователните българи, разтуриха Варшавския договор и СИВ, нали, а не последователните руски, фурнаджийски лопати !??
  • 17 Радко-президенчето

    5 6 Отговор
    Веднага отивам на спешна среща с Путин и ние да получим една ескадрила.......... че докато чакаме F-16ките туко виж сърбите са ни нападнали.
  • 18 829

    13 12 Отговор
    По-големи глупаци от сърбите нямат.Може би единствено русофилите.Тези самолети немогат да летят и стават само за скраб.Уж са подарени на сърбите ,а сърбежа сега за ремонти ще даде повече пари от колкото струват самите самолети и руснаците пак ще си избият "подаръка".Още повече пък миг 29 ..Да се смееш ли... да плачеш ли ?! Това е пародия на самолет.
  • 19 M. A. G. A.

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "Mорук":

    Ние от тези Миг-29 имаме 15 броя повечето са след ремонт, сърбите ще имат 14 броя на повечето предстои ремонт. Ние се чуди е как да се отървем от старите дараци, сърбите им се радват.
  • 20 Хитър Петър

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "****":

    Нас българите си ни уважават по света достатъчно, не се притеснявай. И с останалите страни е така, няма вечни съюзници. Италия през ПСВ е враг на Германия, а през ВСВ съюзник. Румъния през ПСВ е съюзник на Русия, а през ВСВ враг. Полша преди ВСВ е съюзник на Англия и Франция, след ВСВ е съюзник на СССР и така нататък.
  • 21 onq s konq

    12 4 Отговор
    "Предстои новодоставените изтребители да бъдат ремонтирани"...Значи ли това,че Русия дава на Сърбия СЧУПЕНИ САМОЛЕТИ?Защото така както е написано/а то си е точно така и в действителност/,тия самолети НЕ СА "НОВ ВНОС" на едиколко си моточаса,а са СИ 100% "МОРГАДЖИЙСКИ САМОЛЕТИ"!Естествено такива бяха и първите самолети.В статията се употребява думата "получи" относно доставката на самолетите.От тук и въпросът:ТОВА СДЕЛКА ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА ЛИ Е И КАКВА Е ЦЕНАТА?Да предположим че въпросните самолети са "ПОДАРЪК".Е точно тука е "заровено кучето"-В СТОЙНОСТТА НА РЕМОНТА!Защото той може да се извърши ЕДИНСТВЕНО ОТ ЛИЦЕНЗИРАНА ФИРМА,Т.Е. РУСКА.Като сложим подмяната на износените части и стойността на труда,въпросният "подарък" ще излезе на Сърбия ПО-СКЪПО ОТ НОВИ!Не се казва в статията дали и хеликоптерите и бронираните коли са на същото дередже като самолетите,но е ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО:)
  • 22 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    7 3 Отговор
    Направо с некролозите им ги доставят . Така ми харесва . Организация трябва да има и предвидливост.
  • 23 стоян георгиев

    10 3 Отговор
    може да им доставят и някои и дру зил.сърбите съвсем изтрещяха .
  • 24 ****

    4 0 Отговор
    Самолетите са доставени в Беларус,ще се ремонтират там,и тогава ще ги получи Сърбия.
  • 25 Груз 200

    15 8 Отговор
    Ами F16 има нужда от руски бракми за спаринг. Вече има добър резултат срещу тях. Гътнаха няколко Миг29 по време на косовската криза във въздушен бой, но сърбите мазохистично искат още бой, докато не се свият до Белградския Пашалък...

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Валери

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "КГБ Териер":

    Ей промитак по селските ни мегдани има основно порутени сгради, обрасли храси, начупени плочки и оборска тор! От порутените сгради желязото е извлечено с любезното съдействие на един защитен етнос, дето скоро няма да е малцинство, а такива мишки като тебе най-вероятно ще са избягали до тогава и ще мият кенефите на някой за да са горди европейци или американци. Не е никак случайно, че нито сърбите, нито гърците, нито румънците са били под османски ботуш колкото нас! При нас продажническата мърша е на всеки ъгъл, но за сметка на това е страхлива и първа изчезва, когато има работа за вършене.

    Коментиран от #30

  • 28 Рашка с чашка

    9 4 Отговор
    Сърбите коментират че на руските подаръци им предстои основен ремонт на двигателите, модернизация и въоръжаване. Това разбира се сърбите ще си го платят. Ще им се върже почти колкото за нови. Интересно е че никъде не се казва колко време ще отнеме ремонта и модернизацията.
  • 29 Лупи

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "12221":

    България освен продажни политици винаги е имала прост народ дето няма връзка с реалността! Един път само някой се сети да го изучи тоя народ и да го образова до ниво за да може да работи по цял свят и разбира се за благодарност народа си срина всичко сам да се върне в блатото. Няма нищо случайно на тоя Свят! Когато си неблагодарник, крадеш и лъжеш нищо добро не те чака! Когато голям % от държавата е с такива хора и никой не ги контролира реазултатите са на лице.
  • 30 Хитър Петър

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Валери":

    Вземи една географска карта и ще разбереш защо сърбите и румънците са били по-малко под османска власт. Ние сме най-близко до сърцето на империята Истанбул, логично е.

    Коментиран от #33, #34

  • 31 Мършата

    4 3 Отговор
    Преди мислех, че няма значение чия подлога ще бъде човек!! Но има значение!! Щом Русия дава без пари такива подаръци, щом Русия лапна най-големите кладенци на нефт визирам Венецуела, значи "ще може да пълни русофилите подлоги предоволно"!! Блазе им на колегите от ляво...!!!
  • 32 Валери

    4 4 Отговор
    Ама разбира се как няма да им се върже почти колкото с нови... Седнал Мульо пред компа в интернета и разсъждава на глас какво ще е по-изгодно за сърбите, при все че от как се помним винаги са имали по-успешна външна политика от нашата и винаги са били по-уредени. Разбира се, че бай Ганьо от интернета разбира кое е по-изгодно за Сърбия отколкото нейните политици и генерали това няма как да не е така! Чак ви се чудя на чистата простотия защо го правите? Продухвате копчетата си от прах или някой ви плаща? А ако някой от гореизсралите се "капацитети" наистина го прави без заплащане то той е сериозно увреден в главата и трябва да потърси помощ защото има тежки мозъчни травми. Бъдете спокойни "политолози" сърбите много добре си знаят кое им е по-изгодно и защо го взимат.
  • 33 Валери

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хитър Петър":

    А гръцките острови не са нали? Значи Видинското царство е по-близо до османската империя отколкото Атина така ли? Стара Планина е по-лесна за преминаване отколкото Гърция така ли? Честно... наистина си доста зле умствено, но все пак е нормално за теб. Иначе ако бяхме народ всичко над Стара планина трябваше да е България, а не преди да паднем под османско робство да има три Българии, които не си говорят!

    Коментиран от #35

  • 34 ****

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хитър Петър":

    А защо ние от три морета сме се свили до един гьол,и за това не са ни виновни турците,ами самият ни народ,защото винаги е бил прос,и не се напъва да мисли,и чака на някой друг.

    Коментиран от #36

  • 35 Хитър Петър

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Валери":

    Виждам че си погледнал картата, добре. Сега вземи учебник по история и чети - Лозански договор от 1923 година, това за островите. После чети за руския генерал Дибич и ролята му в НЕ освобождението на България. После виж и чия е била Атина когато е превзета от османците. После, кой е прогонил турците от Беломорска Тракия.
  • 36 Хитър Петър

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "****":

    На първо време прост се пише с Т накрая. После ако причината да се свием от три морета на едно е простотията на народа, значи италианците, франсетата, англичаните, турците, австрийците са още по-прости от нас защото са се свили от много по-голями империи до сегашните си територии.

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ****

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хитър Петър":

    Ами щом са се свили,значи са прости,но ние сме по прости от тях, тъй като сме се свили много повече от тях.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Льотчика

    8 1 Отговор
    Апят рушняшки тарикатлъци ! Давам ти скрап, който обаче ще трябва за няколко милиона да ремонтираш при мен, че да ти върши работа... Това е тяхното "безкористно" братсво, но ние си го знаем. Сега е ред на сръбските абдали да го разберат !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 спасиба братушки

    6 1 Отговор
    Подаръците от сърце муу ха ха ха на Сръпските братушки муу ха ха хи хи
  • 43 Хрониките на Евразия

    1 1 Отговор
    Ремонтирани , както първите шест , още ги ремонтират 😂
  • 44 Хрониките на Евразия

    1 0 Отговор
    Раздават си съветското ръждясало наследство , срещу влияние ,което довежда до мизерия .
  • 45 Голем смях

    1 1 Отговор
    И кого ще бият с тези стари кошници? НАТО или съседите си .Освен Северна Македония не могат да уплашат никого,а и макетата скоро в НАТО.Няма по-тъпи от сърбите.С национализма си разпиляха Югославия и станаха по-малка държава от България.Когато бяха срещу СССР бяха уважавана държава и един от лидерите на необвързаните държави.Пътуваха и работеха по целия свят и се надуваха с дойче марки по нашето море.Сега са пълни лузери .Който се е хванал с тези руски боклуци не е прокопсал.Но накрая сърбите пак ще им играят курвачка и ще дойдат при Запада.Просто сега ги кундят за мангизи.
  • 46 Ко ООД

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "sashkov":

    Те сърбите някак ще ги дигнат у въздуха тия МиГ 29 (нищо че са едни от най добрите изтребители) ама ние като ги подпукаме с наще два f 16 (като ги направят де) и послеее ще ни дадат още четири лелееее!!!
Новини по държави: