Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 12:52 4 550 22

Американски кораби вбесиха Китай

  • сащ-
  • кораби-
  • китай

Два кораба са преминали през Тайванския проток

Американски кораби вбесиха Китай - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ изпратиха два кораба през Тайванския проток, съобщи Fox News.

Американските военни вече увеличиха честота на движението през водния път, въпреки противопоставянето от страна на Китай. Смята се, че тези действия могат да бъдат видени от правителството на Тайван като знак на подкрепа от страна на американската администрация.

В момента в Тайван на власт е правителство, което иска независимост от Китай.

„Ние решително се противопоставяме на провокативните действия от страна на САЩ, които не са благоприятни за мира и стабилността в Тайванския проток“, се казва в изявление на китайското външно министерство.

От САЩ обявиха, че транзитът на кораби през Тайванския проток показва ангажимента на САЩ към свободен и отворен Индо – тихоокеански регион.

Представители на Тайван заявиха, че техните въоръжени сили са следили движението на американските кораби и не са установили нищо извън нормата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Вуна

    64 6 Отговор
    То баба и с Керченският беше същото! Навсякъде се бутат, и чакат някой да ги ошамари, а те да разпалят война! Иначе как ще занулят дълговете от 22 трилиона!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Баба Вуна":

    Към кого е този дълг, знаеш ли ?

    Коментиран от #4, #10, #18, #21

  • 3 onq s konq

    16 48 Отговор
    Нито Китай,нито Русия ще посмеят дори и с прашка да стрелят срещу Американски бойни кораби,ама нещо там с Овцевоз могат да опитат...

    Коментиран от #5, #6, #7, #8

  • 4 ключаря

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Към България
  • 5 реалист

    40 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Така е,но нали си наясно и че Американски бойни кораби не ще посмеят дори и с прашка да стрелят срещу бойни кораби на Русия или Китай поне за сега...

    Коментиран от #16

  • 6 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Коментари #3 и #5, имате по едно плюсче от мен...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 отделните кораби

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    са твърде малка цел за руската прашка „посейдон.” Тя е направена да потопява цели океански държави когато му дойде времето.

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Mорук

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Знаеш ли колко и какъв асфалт ше направи тиквата и колко ше открадне
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Yuriy

    11 3 Отговор
    Зад сащ според вас кои държави ще стоят при такъв сблъсък
  • 13 Дедо ви

    16 2 Отговор
    Там има опастност да настъпят мотиката.
  • 14 Дядо Вангел

    13 10 Отговор
    Че той да не е собственост на Китай този проток, това са международни води. Ще минават когато си искат, да не им сложи Бай Дончо митата пак и крадците на технологии да се охълцат
  • 15 Kurti

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "отделните кораби":

    Izlez ot filma. Jivota ne e kino.rusiy e desetki puti po slaba ot USA.kak jiveete s tazi survatka v glavata

    Коментиран от #17

  • 16 стругар 4ти разряд

    5 13 Отговор

    До коментар #5 от "реалист":

    Колкото повече желязо и хора се трупат, толкова вероятността някой да се изпусне е по-голяма. И, не слагайте толкова смело Русия и Китай от едната страна - САЩ от другата. Русия тепърва ще има голе-е-е-ми проблеми с Китай. Общата им граница ври и кипи и само административно се замазват проблемите. На места Русия губи суверенитет върху големи територии и не смее да шавне.
  • 17 Антов

    4 11 Отговор

    До коментар #15 от "Kurti":

    Ще трябва да обясниш на тия заблудени, червени боклуци какво е суроватка /цвик/. Повечето мислят, че млякото расте по дърветата, защото другарят Путин така е наредил.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Прашколюб Иванов

    9 0 Отговор
    Защо орезилявате прашката, бе? Какво по-хубаво от женско дупенце по прашка? Американчетата показаха какво могат в Корея и особено във Виетнам.

    Коментиран от #20

  • 20 Голем смях

    1 8 Отговор

    До коментар #19 от "Прашколюб Иванов":

    Що бе,ватенките не показаха ли какво могат в Афганистан?Биха ги първобитни племена с прашки .Американски прашки.А от Виетнам до сега минаха 50 год. и бая вода изтече. Той и Саддам с 1 млн. армия голям го вадеше ,но за 10 дни се навря в дупката.А флотът на САЩ е десет пъти по-мощен от флота на Китай и Расия взети заедно.
  • 21 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Всички с достъп до интернет знаят! За 2017 е както следва: 11 % ФЕД, 27 % правителствени кредити, 29 % външни инвеститори, 32% вътрешни инвеститори, фондове и банки. И? Какво искаш да кажеш? Че тези 71% правят " САЩ не мога да да фалират, защото дължат пари на себе си и сами си ги печатат"? Я пак помисли?! Да си чувал или чел за Голямата депресия от 29-та? Добре е да се информираш за загубите на вътрешните инвеститори, колко милиона американци бакрутират, губят всичко, освен дълговете които имат и каква точно е схемата с която ФЕД реагира на това! Доларовата зависимост на Света в момента е доста по-силна от тогава, затова кризата ще е пъти по-голяма. Отчитайки това последните години много страни повишават златните си резерви. Не знаеш каква стъпка ще им хрумне на Ротшилдите, от които Светът не може да се отърве столетия. Последното което четох е, че искат да пренасочат капитала към Китай, потапяйки САЩ, което лично за мен е странно и съмнително. Хибридка, може би, но пък доларовите резерви на Китай са също интересна тема за размисъл. Защо? Русия не е в темата изобщо. Играта е между САЩ, ФЕД, Китай и донякъде ЕС. Прегрупирането на всички останали не подлежи на прогноза.
  • 22 Прашколюб Иванов

    4 0 Отговор
    Главнокомандващият 500 000 хил. армия на САЩ във Виетнам генерал Уестморленд казва: "Една американска дивизия се равнява на пет руски или десет китайски", което явно е доста далече от истината, имайки предвид трагичната за САЩ загуба на войната с дребните виетнамчета.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания