Last news in Fakti

1 Март, 2019 08:15 6 344 12

Русия ще освободи косатките

  • косатки-
  • русия-
  • приморски край-
  • белуги-
  • клетки

Путин лично се е намесил за решаването на въпроса

Русия ще освободи косатките - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Руските власти наредиха да бъдат освободени почти 100 косатки и белуги, държани в клетки в Приморски край, след като много публични личности изказаха възмущението си, предаде БНР.

Скандалът предизвика гнева и на президента Владимир Путин. Снимки на морските бозайници в тесни ограждения в залив на Японско море близо до град Находка, се появиха миналата година и предизвикаха вълна от критики. От Кремъл признаха, че 11-те косатки и 87-те белуги живеят в жестоки условия и са предназначени за продан - на аквариуми и китайци.

Проблемът как да бъдат пуснати китовете, без това да бъде опасно за тях, още не е разрешен. Затова животните остават в загражденията, наречени от руски медии „затвор за китове“. Руската Федерална служба за сигурност в понеделник повдигна обвинения срещу четири компании за нарушения на законите за риболова. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза миналата седмица, че Путин лично се е намесил за решаването на въпроса.

Петиция за освобождаването на китовете, подкрепена и от актьора Леонардо ди Каприо в социалните мрежи, събра повече от 900 000 подписа в интернет. Актрисата Памела Андерсън публикува отворено писмо до Путин на сайта си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    45 15 Отговор
    Вижте само как го извъртат, че актьорите лавнали и затова ги освобождават, а не, че тези косатки и белуги са спасени от властите и е назначено на министерстовото да реши как да бъдат върнати безпроблемно в естествен хабитат. Руските власти са ги спасили, не ги тормозят, просто не може да ги пуснат ей така, вероятно има по-големи рискове и ще се наложи транспортиране до подходящо място.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 mediator37

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "CUKOVSKI":

    Да, ама косатката е единственото животно, което може да убие възрастна бяла акула. Няма данни косатка да е убивала човек. Освен това са много интелигентни- ловуват колективно, като си разпределят задачите. Лошото е, че убиват не само тюлени, но и много делфини.

    Коментиран от #7

  • 4 Масон

    9 29 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ти ги извърташ, точно там е проблема, че не ги спасиха руските власти, а Путя как-то винаги нищо не е видял, нищо не знае.
  • 5 СесереМ

    30 9 Отговор
    Евалата на президента Путин, винаги на ниво!
  • 6 Реалист

    5 17 Отговор
    "Фрее Уили" - след пути гол до кръста на кон, пути артилерист и т.н. следва ПУТИ ОСВОБОДИТЕЛЯ НА КОСАТКИ И БЕЛУГИ. Славаааа на ботоксааааа!!! Следващия път в музея на мадам Тюсо ще му поднеса цветя.
  • 7 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Прав си. Много са умни! Затова и не посягат на хора. За сметка на това убиват други китове, без да им мигне окото!:) Между другото популярното им име на английски е китове убийци! Нямат естествени врагове, ако не се смята човека. Ама, хората не се броят, защото са готови да убиват всичко, което мърда и смятат това за особено голямо постижение!:) Мисля че проблема ще се реши, когато се избием взаимно! Можеш да бъдеш сигурен че красивата ни планета ще продължи по пътя си, а на оцелелите животни ще им олекне!
  • 8 chetin

    4 12 Отговор
    NA TEZİ PİYANİ BOKLUTSİ KOİ İM DAVA PRAVO DA SE GAVRYAT S JİVOTNİTE

    Коментиран от #11

  • 9 Самовар

    5 10 Отговор
    В руската кочина са готови и майките си да продадат за пари!
  • 10 ДАААА

    1 10 Отговор
    ЗАЩО ПРОПУСКАТ ИСТИНАТА, ЗАЩО СА В ПЛЕН НА ОКУПАТОРИТЕ ?! НЕМОЖАХА ДА ГИ ОБУЧАТ ЗА РАЗУЗНАВАНЕТО, ПОНЕЖЕ ХОРАТА КОИТО СА ОБУЧАВАЛИ ДЕЛФИНИТЕ С ТАЯ ЦЕЛ ОСТАНАХА В УКРАЙНА !
  • 11 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "chetin":

    А, на теб, кой ти дава право да се гавриш с българският език?!
  • 12 Мммм

    2 2 Отговор
    Леонардо ди Каприо да си гледа Титаника,че потъна,а не да се меси в освобождаването на животни живели продължително време в плен и загубили навиците си да живеят свободно. Като свикнеш да те хранят в определено време с храна,която не изисква ловни умения ставаш не подходящ да живееш на свобода,това е проблема на диви животни гледани в домашни условия и пускайки ги на свобода ги обричат на бавна и мъчителна смърт.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания