1 Март, 2019 14:54 2 372 24

Москва: Солидарни сме с Венецуела

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо

Владимир Путин изпрати благопожеланията си за подкрепа и солидарност на своя колега Николас Мадуро

Москва: Солидарни сме с Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия увери Каракас в "солидарността" на Владимир Путин с неговия съюзник Николас Мадуро, изправен пред "фронтална атака и безсрамна намеса", докато редица западни държави подкрепят лидера на опозицията Хуан Гуайдо, предаде AFP.

"Президентът Владимир Путин изпраща благопожеланията си за подкрепа и солидарност на своя колега Николас Мадуро", заяви ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров в началото на срещата си с венецуелската вицепрезидентка Делси Родригес.

"Сътрудничим си много тясно с вас и координираме действията си на международната арена. Това придобива особена важност в момент, когато Венецуела е изправена пред фронтална атака и безсрамна намеса във вътрешните ѝ работи", продължи Лавров, цитиран от агенция РИА Новости.

Родригес каза, че страната ѝ е "жертва на агресия от страна на САЩ".

Венецуела е в най-тежката политическа и икономическа криза в историята си, белязана от хиперинфлация и недостиг на продукти от първа необходимост. Хуан Гуайдо, председателят социалдемократ на Националното събрание, контролирано от опозицията, на 23 януари се обяви за временен президент, опирайки се на конституцията.

Той беше признат за временен президент или беше подкрепен от петдесетина държави, но Мадуро, подкрепян от съюзниците си, сред които е и Русия, обяви това за опит за преврат, подстрекаван от Вашингтон.

Родригес съобщи днес след разговорите си с Лавров, че президентът Мадуро е наредил европейското представителство на държавната петролна компания PDVSA да се премести в Москва.

Лавров обяви на съвместната пресконференция с Родригес, че Москва помага на Каракас с доставки на пшеница, но не уточни в какви обеми.

От 2018 г. насам Русия е доставила на Венецуела 64 100 тона пшеница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капутин

    8 9 Отговор
    Мандуро е прав
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мда

    21 7 Отговор

    До коментар #2 от "русофилска подлога":

    ХАХАХАХА ти си изперкал. Кой точно иска да им вземе ресурсите. Ще ти кажа ФАЩ ;-). Руснаците просто искат да си запазят пусковата площадка за ракетите :-)
  • 4 NikNay

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "русофилска подлога":

    Ти за пари ли драскаш тук или си по рождение прост?

    Коментиран от #6

  • 5 Черна Врана

    21 6 Отговор
    Руснаците се грижат за Венецуела докато краварите искат да ги ограбят и превърнат в роби на МВФ!
  • 6 Жабока Кермит

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    Този всичко прави за пари дори и бибитки!
  • 7 Borislav Popov

    18 4 Отговор
    Цапнаха ги през ръчичките краварите в ООН ! Да видим сега дали пред цялата международна общност ще посмеят да се намесят там ? А и самозванеца избяга от Венецуела !
  • 8 Бесен Язовец

    8 2 Отговор
    Мадуро май ще поздрави кривите пера с "Тез червени домати " !
  • 9 гледам и не вярвам на ушите си

    6 7 Отговор
    В смисъл?С двата долара заплата?

    Коментиран от #14

  • 10 Кондор

    14 6 Отговор
    Само така, Америка е терористична държава, която постоянно се меси във вътрешните работи на по малките страни, сега искат петрола на Венецуела, както изпомпваха и крадяха иракския петрол...
  • 11 Scout for funn

    6 9 Отговор
    Щом Мадуро е супер гъст с Русия начи представете си колко са свободни изборите и дреме ли им на тия двамата за хората на Венецула Колкото на Комунистите им е дремело за това какво искат хората .Тая система бачка така първо се оправят работите на високо и се обезпечават главатарите после интересите и накрая ако е останало нещо се мята на хората .
  • 12 Тошко

    6 4 Отговор
    Xaxaaaaa щом Москва и най-мощната военна държава в света стои до теб Няма страшно Гледай напред!
  • 13 Знам знам🙄

    3 2 Отговор
    Ееех народе народе. Абе с тия санкции по целия свят САЩ предизвикаха невероятна криза. Но странното е че техните икономически показатели растат. Ерго печатат въздушни долари яко. На Европа и дотяга вече ще трябва всички сделки и фючърси да са обезпечени поне с нещо. А на перчема му е достъпен до простия мозък само стария метод с обещанията за възстановяване на държава която е прясно демократизирана. Ке има бизнес начи Ке има паре. А на бай Путин му трябва самолетоносач в района. И ей го на новият "Венецуела" е закотвен много близо до южните щати.
  • 14 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "гледам и не вярвам на ушите си":

    А колко долара беше заплатата в България 1997 година ? Май пак толкова ?? А уж 8 години демокрация беше !!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Наблюдател

    6 6 Отговор
    Русия е солидарна не само с Венецуела а и с всички комунистически, фашистки и екстремистки режими по света като Северна Корея, Сирия, Куба, Иран и Беларус.
    На прав път са и то много близо да собственото си унищожение!
  • 16 миш

    3 3 Отговор
    АБЕ,кога ще нападате Крим да го върнете на Украйна.Айде,че минаха 5 години и сега е момента да ядете бой като мачка у дирек.
  • 17 Икономика

    4 4 Отговор
    През деветдесетте Венецуела беше най - богатата държава в Латинска Америка, инстнски рай. Сума народ от бившия социалистически лагер избягаха там. Тогава САЩ им крадяха петрола. От Чавес насам никой не им краде нищо, но и си загубиха най-големите пазари. В момента са най-бедните в Л. Америка и взеха да бягат в съседните страни. А руснаците дори да искат с нищо не могат да им помогнат, освен с хуманитарни помощти, колкото да не изпускат от глад. А колкото до санкциите, Иран е с много по сериозни санкции но не е изпаднал до подобно състояние.

    Коментиран от #20

  • 18 миш

    2 2 Отговор
    Е ,ТОЧНО ВИЕ с маникюрите и червилото ,ще уплашите руснаците и най-вече българската и северно-македонска армия.
  • 19 Хитър Петър

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Явно си бил много малък през 97-ма, до онази мизерия се стигна благодарение на двата фалита при Луканов и при Виденов от БКП /БСП. Тогава всички се разбунтувахме, блокирахме пътища, улици, булеварди. Аз лично бях на Орлов мост. Имаше сблъсъци с полицията и жандармерията и беше чудо! Тогава беше и щурма на парламента. БСП падна от власт и постепенно нещата се нормализира ха. Демокрацията не е виновна, а некадърността на управлението на БСП.
  • 20 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Икономика":

    Важно е да се направи Венецуела успешен социалустически мидел това ще стресне капитслистите и те ще увеличат социалните придобивки и пенсии в целия свят
  • 21 ха така

    4 3 Отговор
    Аа щом сте солидарни е добре.Значи проблема с кризата във Венецуела е решен.Само да източите още малко злато и всичко е точно.
  • 22 Матей

    2 2 Отговор
    Руснаците не могат да си позволят да загубят Венецуела,тя е предният им пост срещу САЩ И ще помагат с всички сили.Китай също ще се активизира,изкупувайки нефта им.Така че не бързайте да ги отписвате.А майдана през 1996г. го направи и плати Сорос,защото БСП и лично Виденов се запъна срещу приватизацията и др. седесарски безумия.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Любопитен

    2 1 Отговор
    А солидарни ли сте с Пол Пот и масовия убиец Сталин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания