Last news in Fakti

2 Март, 2019 08:23 11 589 21

Тръмп отвори нов фронт срещу Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ обвини Пхенян за смъртта на американския студент Ото Уормбиър, но не спомена Ким

Тръмп отвори нов фронт срещу Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Родителите на Ото Уормбиър, американски студент, който почина след 17 месеца в севернокорейски затвор, обвиниха "режима на злото" в Пхенян, след като президентът Доналд Тръмп на пресконференция в Ханой похвали лидерството на Ким Чен-ун и заяви, че вярва на твърдението му, че не е знаел как е бил третиран младежът, предаде Reuters.

"Ким и неговият режим на злото са отговорни за смъртта на нашия син Ото. Ким и неговият режим на злото са отговорни за невъобразима жестокост и безчовечност. Никакви извинения или разточителни похвали не могат да променят това", се казва в острото изявление на Фред и Синди Уормбиър.

Малко по-късно Тръмп реагира в интернет, като се оправда, че е бил разбран погрешно и също обвини Северна Корея, но без да спомене Ким.

"Винаги мразя да бъда интерпретиран погрешно, но особено когато става дума за Ото Уормбиър и страхотното му семейство. Разбира се, смятам Северна Корея за отговорна за малтретирането и смъртта на Ото", написа президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анти седераст

    73 8 Отговор
    Тия уроди убиха 2 милиона цивилни в Ирак - какво безочие.

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кики

    32 6 Отговор
    Ото е извършил престъпление -- краде,а защо му се е влошило състоянието?...То на всеки човек в един момент му се влошава здравето и...айдее. Иначе няма как да умрем...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 666

    23 10 Отговор
    ТОЯ ПОМИЯР РИЖАВ ЩЕ ГО УБИЯТ КАТО КЕНЕДИ АБСОЛЮТЕН БОКЛУК И ПОМИЯР-УБИЕЦ НА МИРНИ ХОРА .
  • 9 666

    24 4 Отговор
    на срещата си с ким чен ун доналд тръмп е вдишал новичок и се очаква да почине в скоро време, след това сащ-краварите ще обвинят Русия.
  • 10 BG HUQ

    19 0 Отговор
    лицемер
  • 11 Шпек народен

    22 3 Отговор
    Нещастен двуличник. Затова и неговите не го искат. Р. Дениро го напсува даже. Този не може да бъде никакъв авторитет на велика държава за каквато претендират да са САЩ. Рогач.
  • 12 Бачо Киро

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Анти седераст":

    Е да, ама те са убити демократично, не било същото викат...
  • 13 Гост

    20 2 Отговор
    Що е чинил тоз "студент" там, та е бил у затворо? Щото много други ходиха и се върнаха, дори и филми правеха там....
  • 14 ггг

    4 0 Отговор
    Хората се променят когато се доберат до властта ,независимо колко справедливи са били преди това .Властта просто действа като опият и човек започва да мили егоистично .Хомосапианс все още не може да се справи с този проблем. .Проблема е че не сме в състояние да сме справедливи когато протежаваме власт ,това важи за всички Руснаци ,Американци ,Корейци ...еднакви сме .
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор
    Докато е в затвора в КНДР Ото е жив, умира след като го връщат на САЩ!
    „Синсинати Инкуайър“ заяви, че се е сдобил с копие от медицинския доклад за Ото Уормбиър, направен въз основа на външен преглед, който разкрива, че младежът е имал само малки белези, но нищо не показвало да е измъчван.

    В статията е цитиран комисарят на окръг Хамилтън, който казва, че зъбите на младежа били „естествени и в добро състояние“ и, че той изглежда е починал от мозъчно увреждане, причинено от липса на кислород.

    Коментиран от #18

  • 16 Изверг комунист

    9 12 Отговор
    Убиват момчето заради един пиклив плакат с комунистическа пропаганда, който той е взел от хотела си за сувенир. Единствено червените боклуци могат да намерят извинение за тази жестокост. Срам ме е заради вас

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 някой

    6 8 Отговор

    До коментар #15 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За никого не е тайна при какви условия живее народът на С.Корея, как няма нищо за ядене, как хората понякога са принудени да се хранят с трева и т.н. В същото време водачът Ким прилича на охранено прасе. Наскоро откриха огромно количество руска водка, адресирана лично до него. Когато северните корейци почти бяха ослепели от глад, американци доброволци отидоха да спасяват зрението им. За тази акция прогледналите благодаряха на вожда. Всеки народ заслужава съдбата си. Никой не заслужава да му се помага, а след това да понася омраза и неблагодарност! А за тук пишещите братя, бих казал, нормални ли сте? Ако това, което става в С.Корея, ставаше у нас, пак ли бихте защитавали вожда си?

    Коментиран от #21

  • 19 Ники

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Изверг комунист":

    Той го е скъсал не е същото всички кравари се мислят за недосегаеми но не е така а да видим дали някой ще се опита да повтори.
  • 20 Изпатил

    2 0 Отговор
    Ники, да не им попаднеш на мушката, няма съд няма присъда- заминаваш в казана.
  • 21 Иво

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "някой":

    до някой - ама че въпрос зададе - та повечето тук са преживели светлия соц/кому-изъм и ще се скъсат да пишат колко хубаво било ТОГАВА, как сме имали всичко и то на смешни цени - и апартаменти, и коли, и храна....Та питаш нещо някои, които мислят с другата си глава, и то само за ракийката, салатката и главното - да плюят по някого- колкото си може повече и по- често! Иначе сън не ги лови!НАРОДЪТ на Булгаристан!