Last news in Fakti

12 Март, 2019 16:28 3 298 4

САЩ заплашват Франция заради...

  • google-
  • apple-
  • сащ-
  • франция

Вашингтон обмисля как да отговори на плановете на Париж и Лондон, които възнамеряват да въведат данък за интернет гигантите

САЩ заплашват Франция заради... - 1
Снимки: Shutterstock

Американското правителство обмисля как да отговори на плановете на страни като Франция и Великобритания, които възнамеряват да въведат данък за интернет гигантите, съобщи представител на министерството на финансите, цитиран от Reuters.

Чип Хартър, който отговаря за международните данъци във финансовото ведомство, заяви, че тези данъци "са зле замислени и че е за предпочитане да се започне глобална данъчна реформа в рамките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

След като не успя да обедини европейските си партньори към този план, Франция представи миналата сряда проект за данък от 3 процента върху оборота на Google, Apple и други международни интернет гиганти, без да се отказва от надеждата да се постигне решение на международно равнище в рамките на ОИСР.

Данъкът с ретроактивно действие от 1 януари 2019 година засяга трийсетина дружества. "САЩ се противопоставят на всяко предложение за данък върху дигиталните услуги, независимо дали е във Франция или във Великобритания, изтъкна Чип Хартър пред журналисти в Париж преди предвидените за тази седмица преговори в ОИСР.

САЩ заплашват Франция заради...

По думите му последните френски предложения са твърде дискриминационни спрямо американски компании. Някои отдели от нашето правителство обсъждат дали това дискриминационно отношение ни дава право по силата на търговските договори на СТО, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    33 0 Отговор
    То остана ли някой да не заплашват тези главоци...
  • 2 Госあ

    19 1 Отговор
    Аре душете го бе помияри. Европейците-в Европа, японците- в Япония, китайците-в Китай и индийците-в Индия. И пак единственото нещо, което ще може да правите ще бъдат пуканки и хамбургери ааахахахаха. Шитаци неземни
  • 3 чико

    12 0 Отговор
    тия сащ много устати станаха нещо
  • 4 ела

    1 0 Отговор
    Много интересно останали страна с която Америка да не е "скарана." Мисля, че на въпроса намерих отговор; Латвия,Литва,Естония и естествено Полша също като далечната 1939 година.