13 Март, 2019 12:20 1 019 4

Джо Байдън ще се кандидатира за президент

  • джо байдън-
  • президент-
  • сащ-
  • кандидат-
  • демократи

Дясната ръка на Барак Обама иска да е президент

Джо Байдън ще се кандидатира за президент - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън ще се включи в надпреварата през 2020 г. за следващия лидер на Белия дом, съобщава ексклузивно американският вестник The Hill, като се позовава на източник от Демократическата партия.

По-рано през седмицата източникът на изданието – депутат от ДП, е провел разговор с Байдън, в който той е уверил, че „се впуска“ в надпреварата. Това негово изявление демократът тълкува като сигурен знак за намерението на Байдън да се кандидатира за президент на САЩ.

В краткото телефонно обаждане бившият вицепрезидент е попитал дали може да обсъди някои идеи за стратегията на кампанията с източника на The Hill и го е поканил да се видят лично в близко бъдеще. Байдън е заявил също, че се надява да получи подкрепата му – нещо, с което депутатът не се е ангажирал, съгласно твърденията му.

Байдън не е споделил никакви подробности за това кога или къде планира да направи публично достояние решението си. Той и съпругата му Джил току-що са се завърнали от почивка на Карибите, където според съобщенията са финализирали плановете за възможно бъдеще на Байдън в Белия дом. Говорителят на Байдън Бил Русо опроверга твърдението, че бившият вицепрезидент е напълно убеден в намеренията си: „Той не е взел окончателно решение. Няма промяна", увери Русо, цитиран от "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Григорий

    8 0 Отговор
    О Боже Господи. Света Богородице. Исусе Христе. Този ли ще се кандидатира за президент. По-добре е да му се направи последно причастие, защото до изборите има почти 2 години.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Григорий":

    То и Путин скоро ще удари 70г. , но се кани да изкара поне още два мандата.
  • 3 Пешо

    8 0 Отговор
    Я, този дърт кравар с деменция ще изпозагуби кравите. Явно във ФАЩ трябва да си пълен идиот за да те изберат останалите тлъсти джендари за президент.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.