Last news in Fakti

15 Март, 2019 18:10 1 688 20

Ученици в целия свят искат борба с климатичните промени

  • ученици-
  • протест-
  • климат

Демонстрации по целия свят

Ученици в целия свят искат борба с климатичните промени - 1
снимка: БГНЕС/EPA

В редица държави ученици проведоха масови демонстрации с искания за борба с климатичните промени, съобщи France 24.Учениците са вдъхновени от 16-годишната Грета Тюрнберг. Те призоваха политиците да предприемат действия. Демонстрации се провеждат в Шотландия, Германия, Индия, Франция, Финландия, Италия, Япония, Южна Корея, Кипър и други държави.

В Италия стачкуват ученици от 235 училища. Това са повече, от колкото в която и да е друга страна. Голям брой протести са планирани във Франция, Германия, Италия, Швеция и Великобритания.

Много ученици пропуснаха учебните занятия, за да участват в демонстрациите.

Грета Тюнберг стартира кампания за опазване на околната среда. Тя получи и номинация за Нобелова награда за мир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чуйте. ги

    9 18 Отговор
    Много са прави имислят рационално.
  • 2 Alfa Romeo

    12 18 Отговор
    Заради джендъри като тия няма да може да се наслаждаваме на дизела!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Червивите Боклуци

    15 5 Отговор
    Те искат ама петролните магнати и Саудитите не ги интересува, те само гледат как да купят новото Бугати или как нови прос...утки да си набявят
  • 4 Помпев

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "Alfa Romeo":

    Наслаждавай са бе човече, затвори са в гаража с работещ двигател и си дишай на воля

    Коментиран от #6

  • 5 Емил

    28 7 Отговор
    Спрете да манипулирате децата - те ви вярват!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Qqq

    5 15 Отговор
    Браво на децата
  • 8 име

    20 3 Отговор
    нека възрастните , които ръчкат децата да престанат с това. децата не разбират . защото по този начин ще ги направят крайни като личности . ако пък искат да се случи нещо нека учениците първо да се откажат от охолния си живот- къщи , коли , вили потребление. да дадат отчет за това първо.!
  • 9 той

    21 4 Отговор
    Горките измамени деца.
  • 10 glupaci ste

    12 5 Отговор
    човешкото влияние върху околната среда е нищожно
    и не влияе на нея.
    Климатът се променя без причини.
    Дори с атомна бомбачовек не може да промени климата
    или температурите.
    Но докато има глупаци, ще Ви вземат данък чист въздух.
    Ако въглеродния диоксид е вреден,
    ако го няма какво ще дишат растенията?

    Коментиран от #14

  • 11 анонимен

    6 2 Отговор
    Да плащаш такси въздух защото климата се връща към естественото си състояние...
    Накои могат да правят пари от всичко.
  • 12 noname noface nonumber

    7 0 Отговор
    Ония зад океана що бомби хвърлиха по целия свят и никой не ги гони да плащат, тръгнали на хората леките коли да сменят, че е по лесно, а и лапачка има, да ви се ем и на демокрацията
  • 13 Batushka

    5 0 Отговор
    Хубаво че искат ама готови ли са да се откажат от супер дупер тилифонити и таралясниците ,моловити и други безсмислени простотии...
  • 14 Batushka

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "glupaci ste":

    Повярвай ми глупаците са такива като теб....няма спор, това е аксиома в действие...
  • 15 Антисоциалист

    9 1 Отговор
    Господа, климатични промени човечеството нито може да причини, нито да отмени, ни да ускори, ни да забави - то няма достатъчни за това мощности и необходими знания. Промените в климата се дължат не на промишлеността, както твърди лъженауката, а на природни процеси в Земята и Слънцето. С тях човечеството не може да се бори и няма да може в обозримото бъдеще. Причините за климатичните промени са посочени от забележителният руски геолог Владимир Ларин в публикации, обобщени книгата му "Нашата Земя". Теорията на Ларин е основана на геоложки изследвания на автора, на океанографски изследвания, на опити в областта на физиката на високите налягания, на астрономически изследвания (включително и на Фред Хойл), свързана е с теорията на Кювие за Земята и я развива в забележителна степен. Теорията на лъжеучените е основана на кабинетни фантазии, нагаждане на данни към платени поръчки и има низмени цели.
    Господа, забележете! Завеликият учен-изследовател Владимир Ларин е прогонен от родината си, а невръстна ученичка е номинирана за Нобелова награда за полит-припяване на лъженауката. Забележете - какво величие на непокорния гений и какъв позор за лъженауката!

    Коментиран от #16

  • 16 Batushka

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоциалист":

    Определено Земята ти е плоска!
  • 17 Румяна Костова

    7 1 Отговор
    Както някой си е извел учениците да бранят климата, може следващия път да ги изведе да свалят някой президент или премиер. На тинейджърите на тази възраст им врът хормоните и никак не е трудно само да ги пренасочат за каквато си искат кауза. А не е ли това освен тест до каква степен за манипумируеми децата и също така отвличане на вниманието от наистина важни неща? Не е ли чудно, че никой във френските училища не протестира срещу приетия вече закон за забрана в училище да се споменава майка и татко, а Родител номер 1 и Родител номер 2. Значи излиза, че на тинейджърите е безразлична тази забраната, но виж за климата масово излизат да протестират!

    Коментиран от #19

  • 18 Госあ

    0 2 Отговор
    Ами има логика живота е пред тях, земята е за тях. Всъщност човек (някои хора) дори не могат да се сравняват с животните, защото повечето бозайници ги е грижа за поколението, че и птиците. Метафорично казано повечето змии не ги е грижа...
  • 19 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Ако не си разбрала,точно във Франция имаше масови протести срещу тези предложения. Аз съм почти сигурен, че няма да минат там. Аман от тоя рефрен с Тея джендъри,дето ги слагате "на всяка манджа мерудия"
  • 20 Госあ

    2 0 Отговор
    И още нещо, виждам че тук има някои отявлени климатолози,аз като лаик в тази област не мога да давам оценки на учени с импакт,но си задавам въпроса,няма ли нещо нередно да се издумкат почти всички въглеводороди натрупвани стотици милиони години в атмосферата за има няма един век. И дори това да е окей,окей ли е да ходиш в градовете с противогази ?