16 Март, 2019 10:50 1 224 3

Протести и арести в САЩ заради климата

  • климат-
  • арести-
  • протести-
  • сащ-
  • ученици-
  • полиция-
  • ню йорк

Арестите са за нарушаване на реда

Протести и арести в САЩ заради климата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шестнайсет души бяха арестувани по време на снощния протест в защита на климата пред Американския музей на естествената история в Ню Йорк, съобщи AP.

Арестите са за нарушаване на реда по време на акцията, при която протестиращи легнаха пред музея и блокираха трафика. Хиляди ученици в Ню Йорк се включиха в световния ученически протест в петък, вдъхновен от примера на 16-годишната шведка Грета Тунберг, която започна еднолична акция в защита на климата преди година и я продължи всеки петък пред парламента на Швеция.

Стотици ученици и малки деца заедно с родителите си протестираха и в Сан Франциско. Преди шествието си те се събраха пред местния офис на председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси и настояха тя да подкрепи така наречения "Зелен Нов курс". Това е законопроект, внесен от конгресмен и сенатор от Демократическата партия, който има за цел да трансформира американската икономика с цел борба с изменението на климата и създаване на хиляди работни места в областта на възобновяемите енергийни източници.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че бил вдъхновен от ученическата стачка в защита на климата да свика специална среща през септември, посветена на спешната нужда от мерки срещу промените в климата. "Моето поколение не успя да отговори правилно на драматичното предизвикателство на климатичните промени", пише Гутериш в своя позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти масон

    6 0 Отговор
    Защо никой не говори за последиците от потъналата в Мексиканският залив нефтена платформа Дълбоководен хоризонт, собственост на Бритиш Петролиум. Учените от цял свят твърдят, че благодарение на нея е спряло течението Гълфстрийм,което е естествения климатик на Земята.Сега всички протестират но не осъзнават,че това е поредната йезуитска и масонска схема за ограничаване на човешките ни права.Милите,че не плащате данък въздух,помислете отново, нарича се данък за вредни емисии с него доенето продължава с пълна сила.Теория на конспирацията?Не, добре дошли в реалността.
  • 2 Националист

    2 3 Отговор
    Абе писна ми от глупости. Не ми пука
  • 3 ЗайоБайо

    0 0 Отговор
    Факти, напишете статия КОЯ Е ГРЕТА ТУНБЕРГ
    Това е популистки цирк и момичето НЕ Е СЛУЧАЙНО.
    Става въпрос за страшно много пари