Last news in Fakti

18 Април, 2012 22:03 2 155 2

Очаква се нов ядрен опит от Северна Корея

  • северна корея-
  • кндр-
  • ядрен опит-
  • ким чен ун
Очаква се нов ядрен опит от Северна Корея - 1
Ким Чен Ун - новият вожд на КНДР

Северна Корея вероятно през следващите месеци ще проведе нов ядрен опит, заявиха американски експерти пред Конгреса. Те считат, че не може да се разчита на Китай да успее да разубеди режима в Пхенян, предаде АФП.

"Не е неоснователно да се очаква нов ядрен опит през следващите месеци на базата на случващото се досега", каза специалистът от Център за стратегически изследвания във Вашингтон Майкъл Грийн. Грийн основава своето твърдение пред комисията за външна политика на Камарата на представителите на изстрелването на ракети, предшестващо северокорейските ядрени опити през 2006 и 2009г.

Северна Корея направи неуспешен опит в петък за изстрелване на ракета-носител, която да изведе в орбита изкуствен спътник. САЩ и неговите съюзници считат това за замаскиран опит с балистична ракета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марков

    0 0 Отговор
    Естественно ,че след няколко месеца ,защото този екип ,който се провали е бил в ракетата.Новия екип сега се събира.
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    сащ упорито иска да остави държавите без ядрено оръжие .....без отпор...сащ умаломощява държавите......цепи ги......умишлено убива икономиките им за да не са силни и да генерират средства за разработки и оръжие.....за да може благодарение на агресията и наглоста си да са собственик на вси4ко и всякога дори на идните поколения........паразитът сащ така се е вкоп4ил във вси4ко 4е той съществува неизменно в вси4ко раждащо се на тази планета.......целта им е да не разбират останалите страни изобщо какво е това живот и 4е не сме тук за да ядем и да плащаме лихви на банка да гледамъ консуматорщината.....сащ искат слаби икономики така 4е да нямат средства за разработки и космос и оръжия искат само да има колкото за ядене и кола......сащ се крепи на извънземни технологии в всеки аспект от вси4ко но това е достъпно за шепа.....хора?или не хора........