Last news in Fakti

27 Март, 2019 08:00 2 437 11

Венецуела: Това беше терористичен акт

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • ток

Властите в Каракас са задържали шестима заподозрени за диверсия в най-голямата електроцентрала в страната

Венецуела: Това беше терористичен акт - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Венецуелските власти са задържали шестима заподозрени за диверсия в най-голямата водноелектрическа централа в страната - ВЕЦ "Симон Боливар" (известна и като "Гури"), съобщи ТАСС.

Аварията причини спиране на електричеството в Каракас и другите големи градове на Венецуела на 25 март, след като на 7 март друга голяма авария остави страната без ток в продължение на седмица.

Вчера президентът Николас Мадуро заяви, че последните аварии в електроснабдяването са предизвикани от две терористични атаки, организирани от "привържениците на насилието, които са превърнали разпространението на паника сред населението в инструмент да постигнат дестабилизация и да задоволят жаждата си за власт по противоречащ на правовата държава начин".

Министърът на информацията Хорхе Родригес съобщи, че ремонтните екипи успешно и бързо възстановяват електроснабдяването във Венецуела след пожара във ВЕЦ "Гури". Той директно обвини за аварията привържениците на опозицията.

Вицепрезидентът Делси Родригес обаче обяви, че и днес в страната ще бъде неработен и неучебен ден заради проблемите с електрозахранването.

Американското правителство смята, че руският военен контингент, който пристигна във Венецуела през уикенда, се състои от специални части и включва "персонал по киберсигурността", е казал пожелал анонимност американски представител. На 23 март в Каракас пристигнаха два руски самолета с 99 военни и 35 тона техника.

Венецуела: Това беше терористичен акт

Членове на венецуелския парламент, който е под контрола на опозицията, имат намерение да поискат руските военни да напуснат страната, каза пред парламента депутатът Сирит Елиезер.

Вчера членове на т.нар. "колективос" (въоръжени проправителствени групи) замеряха с камъни и бомбички автомобила на лидера на опозицията Хуан Гуайдо, докато напускаше парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 99 ЧУВАЛА

    10 31 Отговор
    На кривата ракета космоса и пречи,сега разбрах защо през "златния" комунизъм бяхме на два часа има,два часа няма ток-американците са ни слагали бомби.

    Коментиран от #3

  • 2 До 99

    25 5 Отговор
    През соца нямаше ток не защото нямаше производство а защото се изнасяше за турция за долари..... Венецуела ако реши ще прави ток само от петрол или газ, проблема е че им съботират мрежата, което е безкрайно лесно във всяка държава. Прочети за 2001 г в калифорния как стоят без ток 1.5 млн домакинства лятото.. Ама не щото руски диверсанти им гърмят мрежата а от алчност.. Като дойдат и китайските спец части тогава сащ ще видят кон боб яде ли
  • 3 куку руку ку

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "99 ЧУВАЛА":

    Ами, НЕ! Изнасяхме ток за Турция и не само за нея.

    Коментиран от #5

  • 4 noname noface nonumber

    10 1 Отговор
    Мдааа и договорите трябваше да се спазват
  • 5 Преброяване на бесните язовци

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    И защо сме изнасяли за съюзниците на злия Запад, докато ние бяхме на режим? Особено пък за турКѝя, най-големият ни враг?? Коментар от русофилската биомаса може ли?

    Коментиран от #7

  • 6 outlander

    6 13 Отговор
    Кацнаха две летящи щайги с пияни льокачи на бояришник и терористичните актове започнаха.
  • 7 Хихихихи

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Като идеш при бай Тошо, можеш да го питаш лично!
  • 8 Хрониките на Евразия

    1 5 Отговор
    Най - голямата електростанция във Венецуела има 20 турбини ..
    От години работят само 11 от тях ..
    За другите парите не достигат за поддръжка и ремонт ..
    Диверсия е , но от управляващите !
  • 9 Вентилатор

    0 1 Отговор
    Имаме генератори солар сустем. Като гледам на снимката има един където има ток. Вижте зградата в ляво предпоследния етаж в нейно ляво свети. Така ми се вижда. Може да ми се привижда.

    Коментиран от #10

  • 10 ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Вентилатор":

    Сграда се пише, приятел, а не Зграда.
  • 11 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ИНДИАНЦИ ОТ ВЕНЕЦУЕЛА ОТМЪСТЕТЕ НА ЦИОНИСКОТО ЦРУ !!! ПРЕДЛАГАМ : ХЛЕБНА МАЯ В КАНАЛИЗАЦИИТЕ НА ВАЖНИ ЩАТСКИ ГРАДОВЕ / С ТОНОВЕ / И ЩЕ ПОТЪНАТ В Л.... ПОД НЕОНОВОТО СИ ОСВЕТЛЕНИЕ !!! НАЙ-ГОЛЯМ ЕФЕКТ ЩЕ ИМА В ЛАС ВЕГАС !!!!