Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Март, 2019 16:20 3 991 15

Крим ще иска компенсации от Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • крим

Изчисляват се загубите, нанесени на полуострова

Крим ще иска компенсации от Украйна - 1
снимка: Shutterstock

Крим започна да формира работна група, която трябва да изчисли загубите, нанесени на полуострова от Украйна, съобщи ТАСС.

Новината беше обявена от председателя на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов. Това стана след проведеното на 15-ти март съвместно заседание на Съвета на Държавната дума и Държавният съвет на Крим.

Още новини от Украйна

Според председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, чрез европейските парламентарни структури Украйна трябва да бъде задължена да компенсира Крим. Той има в предвид икономическите загуби, които Украйна е причинила на Крим след влизането на полуострова в руския състав.

Предстои съвместна група между Държавната дума и Държавния съвет да започнат да изчисляват щетите, нанесени от украинските власти.

„Ние ще създадем комисия, което е голяма и сложна работа. Ние ще споменем всичко, като унищожението на нашето селско стопанство, прекратяването на водоснабдяването и електроенергията“, заяви Константинов.

Според него санкциите трябва да бъдат много сериозни. В момента се обмисля и диалог с европейските представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 направо ще скочат в киреча

    14 8 Отговор
    А Сирия щяла да иска от Европа.
  • 2 Путин съм

    4 32 Отговор
    Иска ама няма !
  • 3 Meganoob BG

    53 5 Отговор
    Абе нещо като изгубиха този Крим, Украйна изведнъж започнаха да не я искат в ЕС много много. А преди това щяха да я приемат заедно с Хърватия уж. Май само Крим им трябваше на НАТОвците. Без военноморски пристанища, Украйна май просто им се струва на втора България.

    Коментиран от #4

  • 4 Прав си

    40 3 Отговор

    До коментар #3 от "Meganoob BG":

    Украйна е отработен материал в голямата игра на гео-политиката.Използван парцал-който вече го изхвьрлят от интересите си.Остава само един интерес кьм Украйна-да подьржа анти-руската истерия като пример за европейците-ама и това ще е до време...
  • 5 А тъй

    5 30 Отговор
    И после ще съдят Космоса за ракетите, дето летят накриво, и за арматите щото не палят. До дупка.
  • 6 Хрониките на Евразия

    10 37 Отговор
    Това е все едно твоят съсед да ти е взел апартамента с измама и да те съди после за лошият ремонт , който си направил !
    Съвсем деньги нет , щом са измислили тази малоумщина 😂
  • 7 1944

    10 24 Отговор
    червените кратуни уважават само якия бой.
  • 8 Бай този

    9 25 Отговор
    А ние B-G. Кога ще поискаме компенсации от руските завоеватели?
  • 9 Borislav Popov

    4 14 Отговор
    И тия злоупотребяват с бойряшник.
  • 10 Роко

    6 19 Отговор
    Леле колко кока са прекарали рашките тоя път щом дори за дебилите в Крим е стигнал да се на шмъркат
  • 11 Барчо

    22 1 Отговор
    Хубава идея, особено след спирането на ел.захранването посред зима и естествено изместването на речното корито. Да спреш отоплението на някой посред зима си е показател за това какво представляваш като човек. Не вярвам обаче да и се получи, но трябва да го има документирано, иначе все едно не се е случвало.

    Коментиран от #12

  • 12 Роко

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Според женевската конвенция за доставките на стоки от първа необходимост в окупирана територия са отговорни окупационните сили, а не страната чиято територия е окупирана. Така че Украйна не е длъжна да доставя абсолютно нищо на Крим. Ако им липсва нещо трябва да се обръщат към властите в Москва.

    Коментиран от #14

  • 13 Политолог

    0 3 Отговор
    Остава и Турция да поиска компенсации от Русия, защото Крим е бил част от Османската империя 4 века..
  • 14 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Роко":

    Че кой е окупиран викаш?

    Коментиран от #15

  • 15 Тя че е окупирана

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Тя че е окупирана , окупирана е , но не точно от тези за които плещи соросоидният трол ... САЩ окупираха Украйна и не само нея, още в 1991г. , затова в Украйна е зле , защото окупационните власти - Порошенковци и прочие сган соросоидно - фашингтонска не може да изкрънка от господарите достатъчно средства за преживяване ,а за развитие на икономиката да не гооврим ... колкото до Крим той е вече освободен от окупацията и соросоидният трол не схваща, че те си имат всичко и не търсят средства за преживяване, а компенсация за нанесените вреди от опита за окупация на Крим от страна на фашисткото, фашингтонско правителство в Киев, и налагането на бандеровски фашизъм и идеологията на англосаксонския колониален либерал - фашизъм, незнайно защо наричан "демокрация".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания