Last news in Fakti

28 Март, 2019 22:10 1 876 2

Предстои ново гласуване в Лондон

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • гласуване-
  • парламент-
  • сделка

За трети път ще се гласува сделката на Тереза Мей

Предстои ново гласуване в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу даде зелена светлина за трето гласуване по сделката на Тереза Мей за Брекзит, която тя договори през ноември в Брюксел с ЕС. Вотът ще е утре, съобщи Би Би Си.

"Предложението на правителството на Мей за трети вот по сделката е ново и съществено различно", заяви Бъркоу, който миналата седмица отхвърли искането на кабинета за трети парламентарен вот с мотива, че британските депутати не могат да гласуват отново по нещо, което вече са отхвърлили.

Сега според предложението на правителството на гласуване утре ще бъде подложена част от сделката за Брекзит, а именно Договорът за излизане от ЕС. Няма да се гласува по Политическата декларация за бъдещите отношения с ЕС, съгласно предложението на правителството. Британските депутати на два пъти вече отхвърлиха цялостната сделка на Мей за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pinu

    9 1 Отговор
    Тези хем ги сърби, хем ги боли. Ще излизаме, няма да излизаме. Хайде вече да се омитат от този ЕС, че на всички омръзнаха. Те си мислеха, че всички ще ревнат вкупом за тях да не излизат, ама на, на никой не му дреме и сега се чудят, какво да направят, че станаха за смях на всички. Англетата май още си мислят, че са империя, ама на отдавна вече не пеят в хора и силните на деня са други, а те вече не са и в "А" група.
  • 2 Ernesto Guevara

    7 0 Отговор
    Туй заприлича на долнопробен турски сериал
Новини по държави: