Last news in Fakti

1 Април, 2019 16:24 2 129 4

Юнкер към Лондон: Решете най-после

  • жан-клод юнкер-
  • брекзит-
  • великобротания-
  • великобритания-
  • тереза мей

Председателят на ЕК призова Великобритания да реши как точно ще процедира с Брекзит

Юнкер към Лондон: Решете най-после - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е време британският парламент да изясни какво иска от Брекзит, предаде AP.

Загадката на митичния сфинкс по-лесно може да бъде разгадано от плановете на британските депутати, каза Юнкер.

След като отхвърлиха три пъти сделката на премиера Тереза Мей за развода с ЕС, британските депутати ще проведат тази вечер поредица от ориентировъчни гласувания по алтернативни варианти за Брекзит, в опит да бъде събрано мнозинство за някоя опция.

Юнкер каза в реч пред законодателното събрание на германската провинция Саар в Саарбрюкен: "Сега знаем какво не иска британският парламент, но не сме чули какво иска. Дори сфинксът е като отворена книга в сравнение с британския парламент".

"Сега трябва да накараме сфинкса да говори. Стига вече мълчание", заяви Юнкер.

Той предупреди, че Великобритания ще трябва да вземе участие в изборите за Европейски парламент през май, ако остане член на ЕС след 12 април.

Великобритания или трябва да напусне съюза на 12 април, или да предложи алтернативен план, което, в случай че не реши да отмени Брекзит, вероятно ще отложи излизането ѝ от блока далеч отвъд евроизборите на 23-26 май.

Някои британски политици допуснаха, че страната може да остане по-дълго в ЕС, без да участва в евроизборите. Юнкер обаче каза пред журналисти в Саарбрюкен, че "ако британците не напуснат до 12 април и има удължаване, тогава Великобритания ще трябва да участва в евроизборите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и в ЕС са същите

    12 0 Отговор
    Пълното безсилие и некадърност на днешните либерални политици. Има решение, взето с референдум! А те разиграват циркове години наред!
  • 2 ゴジラ

    15 1 Отговор
    айде,гонете ги тея наглеци накрая,писна ни от простотията им.......вън кучета долни......

    Коментиран от #4

  • 3 Пешо

    7 0 Отговор
    Вън англетата! И пияницата с ишиаза им даваме. Некадърните еврогейове.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: