Last news in Fakti

2 Април, 2019 19:20 1 310 2

Британски депутати ще искат ново отлагане от ЕС

  • великобритания-
  • парламент-
  • ес

Предложението ще бъде внесено утре

Британски депутати ще искат ново отлагане от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Група от британски депутати ще се опитат да спрат сценария за излизането на страната от ЕС без споразумение, съобщи Гардиън.

Ивет Купър от Лейбъристката партия ще внесе законопроект за отлагане на излизането след 12-ти април. Тя е подкрепяна от депутати от различни партии.

Внасянето на закона трябва да стане утре. Тогава ще се проведат нови ориентировъчни гласувания. В понеделник Камарата на представителите така и не одобри алтернатива на споразумението, договорено от премиера Тереза Мей.

В предложението на Купър се иска парламентът да поиска от премиера Мей да внесе предложение за отлагане на крайния срок, договорен с ЕС. Целта е да се избегне Брекзит без споразумение.

Депутатите вече приеха поправка, която им дава право да поемат контрол над дневния ред в парламента. Те могат да дебатират и да прокарват промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    7 0 Отговор
    Британия - "ИСКАМЕ СПЕЦИАЛНО ОТНОШЕНИЕ" Меркел - "Не ви ли стигнаха милионите чистачи на тоалетни които ви осигурихме с влизането на Румъния и България? Колко по специално отношение от това искате?"
  • 2 Иванов

    1 0 Отговор
    ДГД англичаните или да целунат Кобрата, да си изберат едно от двете!
Новини по държави: