3 Април, 2019 08:04 2 905 12

В Лондон: Без изненада! Мей поиска ново отлагане на Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес-
  • джереми корбин

Оттеглянето на Великобритания от ЕС, първоначално предвидено за 29 март, един път вече беше отложено за 12 април

В Лондон: Без изненада! Мей поиска ново отлагане на Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей каза, че ще моли Европейския съюз за ново продължаване на преговорния период за Брекзит и ще започне междупартийни преговори с лидера на лейбъристката опозиция Джереми Корбин в опит да бъде преодоляна безизходицата в парламента, предаде АР.

"Нуждаем се от ново продължение на процедурата по член 50, което да бъде възможно най-кратко и което да приключи тогава, когато успеем да приемем споразумение (за Брекзит в парламента)", каза Мей в телевизионно изявление, излъчено пряко от офиса и на Даунинг стрийт след неколкочасово заседание на правителството по-рано.

"Днес предприемам действия по преодоляване на безизходицата. Предлагам на лидера на опозицията да седнем и да се опитаме да стигнем до общо съгласие по план, който да гарантира, че ще напуснем Европейския съюз, и то със споразумение", подчерта тя.

Изявлението на премиера идва на фона на растящото безпокойство, че страната ще напусне ЕС на 12 април без споразумение. Това е крайният срок, посочен от 27-те страни членки на ЕС, до който Обединеното кралство трябва или да напусне съюза, или да предложи нов план.

По-късно стана ясно, че лидерът на лейбъристката опозиция в Обединеното кралство Джереми Корбин да се срещне с премиера Тереза Мей, след като тя му предложи да се опитат заедно да преодолеят безизходицата около Брекзит.

Корбин заяви, че е "много щастлив", че ще обсъди въпроса с Мей, която по-рано обяви, след седемчасово заседание на правителството, че ще иска от европейските лидери ново отлагане на Брекзит.

Оттеглянето на Великобритания от ЕС, първоначално предвидено за 29 март, един път вече беше отложено за 12 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Boxer

    6 3 Отговор
    И така докато не кажат ДА на еврогейският съюз. Навремето можеше ли някоя от републиките да се отцепи от СССР? Няма мърдане! Пропаганда и страх! Както едно време...

    Коментиран от #3

  • 3 среднощен

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Boxer":

    Едно време "влизаха танковете" / Пражката пролет и т.н./ сега "влизат пазарните механизми" - "изборът е свободен"..! Хубаво е да се изясни въпросът около "демокрацията", че всъщност тя /демокрацията/ е "илюзия", но не може да се спекулира с нея до безкрайност..!! Ще има втори референдум и ще бъде постигнат "нужният резултат" - пък "демокрацията" да ходи където си пожелае...!!
  • 4 избирател

    2 0 Отговор
    така е в света когато се постигне съгласие се приема решение а не както БК с 1 глас стига ако е в изгода на управляващите и се случва че на другия ден отново дебати загуба на време и ние работодателите плащаме а не тези които не са си свършили работата
  • 5 ДДРОнег

    4 0 Отговор
    ДВЕ години к'во правиха?!
    Май и други оставят всичко за края , не сме само ние :)
  • 6 Балон

    4 2 Отговор
    Тереза Мей, ведно с алчните брокери, строители, тролове и Цв.Цв. надуха нов, страшен имотен балон, който всеки момент ще се спука!
  • 7 Лигочи

    2 0 Отговор
    Ако беше обратното ние да ги молим знаете ли кога щяха да се съгласят за отсрочка. ТОЧНО НИКОГА!!!
  • 8 Алеко

    0 3 Отговор
    Българите в Англия са за Брекзит не искат повече българи и други от социалистическите държавици щото се знаят кви мишоци са .
    Дори и страна като Великобритания не може да поема над определен брой българи и други бивши комунета...
  • 9 малко е

    0 1 Отговор
    На Англия най щеше да и прилича форевърско отлагане,но и така бива.
  • 10 ддд

    1 0 Отговор
    в цивилизованият свят преговарят за да постигнат съгласие а в ВГ няма съгласие а тук от позиция на силата е ""въгласието"" тива ли е демокрацията на гербдд
  • 11 Иво

    0 0 Отговор
    Абе чапла смотана - до сега какво правихте, толкова време имахте? Тъпи , ТЪПИ политици! И Безотговорни!!!Как може да напираш за това - да се отделиш от ЕС, а после да не знаеш КАКВО да правиш?! Ега ти и цирка!
  • 12 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДОБРЕ БЕ ЕВРОПЕЙЦИ -ДО УРАЛ --КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ -И КИПЪР И КРИТ И МАЛТА И САРДИНИЯ И... ??? ЕДИН ОСТРОВ С ПРОИЗВОДСТВО НА "МИНИ -КУПЪР" -КАКВО ДРУГО НИ АНГАЖИРА С ТЯХ !?!?!?ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ РАБОТНИЦИ -НЕ НИЕ !!!
Новини по държави: