Last news in Fakti

5 Април, 2019 13:30 1 370 4

Туск предлага удължаване с 1 година на Великобритания

  • ес-
  • доналд туск-
  • великобритания

Удължаването ще е гъвкаво, като Великобритания ще може да излезе от ЕС и по-рано

Туск предлага удължаване с 1 година на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск вероятно ще предложи на Великобритания удължаване на периода за излизането на страната от ЕС, съобщи Евронюс.

Вероятно той ще предложи удължаване на периода на излизането с една година с възможност за по-ранно излизане. Информацията е от висш представител в европейската администрация.

Ако британският парламент приеме предложението, Великобритания ще трябва да проведе европейски избори през май. Според представители на ЕС единственото разумно решение в случая ще е гъвкаво удължаване на срока.

Смята се, че по този начин Великобритания ще може да преосмисли стратегията си за Брекзит и няма да има нужда от постоянни събрания на британския парламент през няколко дни. Очаква се предложението тепърва да бъде обсъждано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    17 4 Отговор
    Какъв е този джендар,, че да обещава? Този и в родината му Полша не искат да чуят за него, той тръгнал Европа да оправя.
  • 2 Жоро

    8 2 Отговор
    ЕС не иска да изпусне десетки милиони паунда от Великобритания.
  • 3 Стига бе

    15 2 Отговор
    Ами хайде да направим един референдум в EU искаме ли да даваме поредната отсрочка на Великобритания.
  • 4 NikNay

    5 0 Отговор
    Само като прочетох заглавието и ми стана ясно кой е автора - не надминат е !