Last news in Fakti

5 Април, 2019 17:21 1 425 2

Никой не иска дълго отлагане на Брекзит

  • джереми хънт-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес

Нито една от двете страни не желае и Брекзит без сделка

Никой не иска дълго отлагане на Брекзит - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Нито Великобритания, нито страните от Европейския съюз искат дълго отлагане на Брекзит, заяви британският външен министър Джереми Хънт и подчерта, че правителството му не е оставило "камък необърнат" в стремежа за намиране на изход от задънената улица, предаде Ройтерс.

"Не смятам, че страните членки на ЕС искат дълго отлагане. Ние със сигурност не желаем дълго отлагане", каза Хънт в изказване на събитие, посветено на медийната свобода, в кулоарите на среща с колегите си от Г-7 във Франция.

Хънт каза също, че никоя от двете страни не иска Брекзит без сделка. Вариантът "без сделка" е лош както за Обединеното кралство, така и за ЕС. Никоя от нашите икономики не бележи достатъчно бърз растеж, за да гарантира, че сценарият "без сделка" няма да ни тласне към рецесия, така че това е лош изход за всички, отбелязва той.

Франция смята за малко преждевременно да се говори за удължаване на отлагането и очаква представяне на убедителен план до европейската среща на върха на 10 април, заяви днес френското президенство в отговор на искане на Лондон за отлагане на Брекзит до 30 юни.

Да се говори за удължаване е малко преждевременно, при положение че 27-те поставиха ясното условие това искане да бъде аргументирано с ясен план, каза Елисейският дворец.

Няма причина за допълнително удължаване на отлагането, което ЕС даде на Великобритания за напускане на блока, освен ако обстоятелствата в страната не се променят, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от германски вестник.

Ние от Европейския съюз определихме съвсем ясни срокове и няма причина те да бъдат допълнително удължавани, освен ако ситуацията във Великобритания се промени. Ние обаче още не сме стигнали дотам, каза Курц пред в. "Щраубингер тагблат".

Преговорите между правителството и опозиционната Лейбъристка партия, целящи сделка, която може да бъде предложена на ЕС, не са ограничени във времето, обяви говорител на британския премиер Тереза Мей.

Никой не иска дълго отлагане на Брекзит

Министър-председателят показа, че иска тези преговори да се водят с оглед на спешността на ситуацията, но не мисля, че е определяла краен срок. Това, върху което сме съсредоточени, е постигане на положителен резултат, добави говорителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    1 1 Отговор
    Тия полудеха
  • 2 Mорук

    0 1 Отговор
    Аман аман вън и да сме по спокойни ,и колкото може по далеч от тези кукумявки
Новини по държави: