Last news in Fakti

5 Април, 2019 17:02 6 474 22

Русия иска ООН да изключи Естония

  • русия-
  • оон-
  • естония

Недоволство след изказвания на естонския президент

Руски представител призова ООН да изключи Естония от своите редове, съобщи РИА Новости.

Призивът дойде от заместник – председателя на Комисията по образование и наука към Държавната дума Борис Чернишов. Той е недоволен от думи на естонския президент Керсти Калюлайд.

По-рано Калюлайд заяви, че изучаването на руски език в училищата представлява заплаха за естонските език и култура. Чернишев припомни, че страната е загубила от санкциите срещу Кремъл, заради спирането на вноса на рибата килка.

„Всички онези, които искат да мразят руския език и руската култура, искат да смажат един от най-великите езици. Те могат да се озоват не само на подсъдимата скамейка в Хагския трибунал, но да се озоват и пред съда на историята. Моля да изключите Естония от редиците на ООН, тъй като със своите действия тя насажда фашизъм и ненавист към рускоговорящото население. Мисля, че налагането на санкциите срещу Естония от страна на ООН ще бъде правилна мярка“, заяви Чернишев.

Според разпоредбите на ООН, страна може да бъде изключена от организацията само при системно нарушаване на правилата от устава. До сега това не се е случвало.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tiffff

    30 27 Отговор
    Квото и да иска , ще си остане с искането .
  • 2 Руофоб

    21 28 Отговор
    В Естония ли се огледаха чибурашките
  • 3 стига с таз Русия

    30 34 Отговор
    Стига с тази Русия вече.Ние заради тях сумати и години руски учехме и то щем-не щем.После пък с турчиля се занимаваме и то пак заради тях.Да си гледат руско-турската дружба,поне докато и Турция сринат и да не ръсят мозък насам-натам.
  • 4 НКВД

    36 29 Отговор
    Естонците са една Въшка която се е покатерила на един косъм, и се люлее засега, обаче може и да падне скоро!
  • 5 Руските свине

    22 26 Отговор
    Могат само да си мечтаят ООН да изпълни истеричните им желания.
  • 6 Kcaniba

    29 25 Отговор
    Когато естите ядяха сурово месо и живяха в землянки , руският език се е говорил в Прусия и вече влизаше в Сибир, и е носил цивилизация на местните диваци!!!

    Коментиран от #8, #9, #10, #20

  • 7 русофилска подлога

    19 34 Отговор
    Какво искат пияниците в руския обор или не ,не е от никакво значение.Руснаците най-малко имат право да имат претенции към каквото и да било.Изучаването на руски език е напълно безмислено и с нищо неможе да ти помогне в живота.Калюлайд е много прав.В България също трябва да се сложи забрана на руския.

    Коментиран от #15, #19

  • 8 русофилска подлога

    25 23 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Te руснаците все още са нецивилизовани крепостници ,дето живеят в землянки.За какво говориш въобще ?

    Коментиран от #12

  • 9 Голем смях

    29 15 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    До колкото е известно руският език е старобългарския език.Приет е от местните диваци от България заедно с православието и книгите ,които са били написани на български.Не случайно почти половината думи и в двата езика имат общи корени.А Прибалтика винаги е била по-развита от останалата част на СССР и Русия.Иди сега и се увери ,че са поне 50 г. пред Русия във всяко отношение.

    Коментиран от #14, #18, #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Borislav Popov

    11 10 Отговор
    Рушките орки сериозно злоупотребяват с бойряшника и това си е.
  • 14 Раша

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смях":

    Особенно сега.Тъпа провинция !
  • 15 NikNay

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "русофилска подлога":

    Само ограничен човек може да има такова мислене. Всеки един чужд език който човек знае е в плюс - говоря немски, английски, руски, сърбохърватски, разбирам се с холандци, поляци, чехи и швейцарци. Да да разбереш как тика някой народ е добре да от знаеш езика.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Баба Яга

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "русофилска подлога":

    Президентът на Естония не е мъж а една много приятна нежна жена.
  • 20 ГостЪ

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Ходи в сибир да видиш до какво е довела
    ,,руската цивилизация,, не че съществува такова нещо . Пак не си си пил хапчетата .
    Имам близки работили в сибир през соца .
    Местните първото , което ги попитали на ушенце било дали са руснаци , след като разбрали , че не са се успокоили . Обяснили , че това е добре защото те не се смятали за такива и мразели руснаците .
    Сигурно заради донесената цивилизация !? Това сигурно си го прочел в някой руски учебник , където всики братски народи са описани като дошли отнякъде диваци без минало и история , които майка русия е завладяла и спасила от мизерията . Това може би е най - голямата и грозна лъжа в историята , имаща може би 5% общо с истината . Също като несъществуващата руска цивилизация . В исторически план главните диваци по тези територии са точно руснаците .
  • 21 Светулка

    6 4 Отговор
    Стига с Русия която има история а вижте една страна започваща от златотърсачи убиици и престъпници унищожили местните индиански племена не четете ли история не гледате ли филми а пишете гглупости.
  • 22 Ако баба ти беше мъжка

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смях":

    Приказваш като комсомолец натегач .Акълът ти е по-голям от глава на чавдарче.Успех и напред и назад.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания